Съвместимост(или не) между зодии

 • 2 186
 • 21
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1
Пускам темата, защото винаги съм се чудела(дори да е леко странно) - колко от половинките , които познавате, са зодиакално съвместими и обратно - тези, които са тотална зодиакална противоположност? Известно ми е,че не само слънчевият знак е показателен, но въпреки това. Innocent

# 1
 • SF
 • Мнения: 21 153
Е, дайте примери за зодиакални противоположности. Как да ви отговорят хората, които не са запознати със съвместимост/противоположност на зодиакалните знаци?

Колко половинки може да има човек?

# 2
 • Мнения: 36
Аз съм си типичния представител за зодия Овен. Три лични планети в Овен, Марс упр на 3 дома и 4 планети и алмутен на хороскопа.

За партньорство най - много съм си пасвала с Рак и Лъв 😊
Най - големи различия и неразбирателство съм имала с Риби и Козирог. Просто не си пасваме и това е.
Трайни бракове около мен :
Овен и Лъв
Козирог и Дева
Риби и Водолей

Разведени :
Риби и Лъв
Рак и Везни

# 3
 • Мнения: 102
Според мен наистина има такова нещо като съвместимост според зодията. Зодиите с елемент огън си подхождат със земя или вода. Тези с въздух са съместими със земя или огън. Водата- със земя или въздух.

# 4
 • SF
 • Мнения: 21 153
Абе.... Супер! Но като започнат да се съчетават според стихиите, ще се получи много огнена, почти взривоопасна енергия, или водна - емоции, сълзи... Дали пък на противоположностите не им е по-привлекателна средата? Simple Smile
Един овен как се вижда с друг овен? Simple Smile Има ли представители в темата да споделят?

# 5
 • Мнения: 59
В моето семейство има 2 двойки овен - овен и са си супер заедно. Само те могат да се изтърпят.

# 6
 • SF
 • Мнения: 21 153
Идеална съвместимост, значи.
Но като астролог не се занимавам със зодии и знам, че не в зодията (слънчевия знак) е причината те да се разбират.

# 7
 • Мнения: 1 284
Статията днес е на тема какво подсказва съчетанието на слънчевите знаци в партньорството ви. Вие сте родени под знака на Стрелец, а той или тя – под знака на Дева. Или вие сте родени под знака на Овен, а той/тя под знака на Водолей. Бих искала да кажа, че всичко онова, което сте чели и чували за това как си подхождат слънчевите знаци, в по-голямата си част е доста далеч от реалността и практиката.
Съчетанието на слънчевите знаци в едно партньорство ни казва нещо много важно, което засяга смисъла на отношенията ви, кои са най-важните уроци, които ви „преподава” другият, какво трябва да разберете за себе си и да го изявите в света. То е далеч от всякакви емоции и чувства или пък сексуално привличане.

Партньорската астрология, която разглежда как се съчетават хората и какво им е отредено да преживеят докато са заедно, има много пластове за анализ. Всеки човек сам по себе си е една сложна „вселена” и затова в отношенията между двама души има също различни направления. Най-важното направление е емоционално-инстинктивният свят. В тази връзка взаимното разположение на Луната от единия към другия хороскоп е с приоритетно значение. Знаете обаче, че освен емоционалната страна, в брачните и партньорски отношения има и други пластове – духовен (какъв е смисълът зад партньорството ви), физически и сексуален, битов, комуникационен, как стоите в обществото, дали привличате късмет и престиж или пък неприятни събития.
Слънцето е дарител на живот за нас. Без топлината и светлината, които то излъчва, ние просто не бихме могли да живеем. Слънцето задава смисъла на живота, задава причината даден човек да е жив и да се изявява в света и обществото. В интимните и брачни отношения Слънцето няма кой знае какво съдействие по въпроса дали хората се чувстват удобно заедно, дали са щастливи и дали помежду им има изградена добра емоционална, сексуална, битова връзка. Но за сметка на това Слънцето е показател за това какви духовни уроци получавате от партньора си, как се зареждат със жизнена енергия отношенията ви, какво сте орисани да преживеете като най-важно духовно развитие.
Накратко, Луната показва как се съчетавате в емоционален и социален план, какъв е емоционалният и инстинктивен комфорт с партньора. Слънцето показва как се съчетавате в духовен план – там, където е насочен духът ви, намирате смисъл в живота си, търсите начин за индивидуална и лична обществена изява.

Сега ще ви дам пример как се определя взаимното разположение на Слънцата в двата хороскопа. Броят на възможните комбинации е седем. Това е в пълен аналог с броя на видимите планети в Слънчевата система, които се свързват с материалния, осезаем живот.
Ако вашият слънчев знак примерно е Овен, а на партньор ви Скорпион, номерирайте Овен с едно и вижте в кой знак/номер поред попада Слънцето на партньора ви.


Слънцето на партньора в същия знак
(Раждане на двамата под един и същ зодиакален знак)

Това са отношения, при които и двамата с партньора ви сте от една и съща порода. Носите сходна, еднаква духовна насоченост. Смисълът на отношенията ви е да усилите индивидуалността си, да изразявате волята си, да се научите да бъдете самостоятелни. В такова партньорство главно значение имат силата и слабостта – както вашите, така и на партньора ви. Личният себе-фокус дотолкова се усилва, че с времето и двамата изпитвате желание да се доказвате. Затова борбите за надмощие вътре помежду ви са чест елемент. Партньорът ви „преподава” уроци по индивидуалност, да бъдете силни личности и това става реципрочно – от него към вас и от вас към него. Много силно ви свързват моменти, когато единият е попаднал в ситуация, в която трябва да прояви воля, индивидуалност, да бъде силен.
Жизнената енергия на отношенията ви се запазва докато и двамата се изградите като отявлени личности и индивидуалисти, превъзмогнете слабите си страни и започнете да търсите лично налагане. Когато стигнете точката, в която получите усета, че можете да се справите с всичко на този свят сами, нуждата от това партньорство може много рязко и драстично да спадне, докато не се сблъскате със ситуация, в която се чувствате слаби.
В такива отношения влизате ако някой от главните ви житейски уроци е да изградите себе си като ярка личност с воля, да се научите да се борите и да отстоявате себе си, да постигнете някакъв по-висок личен статус и престиж.

Автор: Галина Иванова
Източник и цялата статия: grreporter

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 07:13 от starinthenightsky

# 8
 • Мнения: 908
Какво мислите за жена Везни и мъж Риби ?

# 9
 • SF
 • Мнения: 21 153
Зависи кои са.... Ако са Джъстин Бийбър (риби) и Моника Белучи (везни) сигурно няма да си допаднат като двойка. Евентуално може да бъдат екранна двойка, на зависи от сценария.

# 10
 • Мнения: 670
Аз съм жена Везни и изобщо не харесвам зодия Риби, камо ли за мъж. Не се виждам с такъв. Аз харесвам огнените знаци. (С другите въздушни много добре си пасваме за общуване и приятелство).

# 11
 • SF
 • Мнения: 21 153
Предполагам, че имате много огън в картата си и можете да ги понесете.
За хората, на които им липсва тази стихия, понякога огнените  знаци може да са доста натоварващи и дори характерното им нормално за огнените по природа хора поведение, да изглежда агресивно и прекалено доминиращо.
Казано с прости думички, ако искаш да спиш или да си дремеш на дивана, не ти трябва някой, който да те дърпа за ръкава и да те кара да излизаш да спортуваш, джогинг в парка или  да се стягаш  за парти. Ако самият ти си склонен да се облечеш и да излезеш на шумно място и не те свърта да лежиш и да не се случва нищо, едно горещо предложение за шумна музика, ще ти дойде добре.

# 12
 • Мнения: 670
Ами при мен има много Скорпион (Венера, Меркурий, Уран), Луна в Рак, асц.Телец. Така че не знам защо, обяснявам си го с нуждата на Везните от разнообразия, а също така много се възхищавам от способността на огнените знаци да вземат решения без много колебания (в което ме допълват Grinning)...

П.С. Но Марс ми е в Лъв.

Последна редакция: нд, 21 яну 2024, 00:27 от Wild Wind

# 13
 • SF
 • Мнения: 21 153
О, да! Това е характерно за тях. Взимат решения, без много колебания. В критични моменти, когато трябва да се действа бързо, това е ценно.
Но един аналитичен, проучващ, изчакващ партньор, също би страдал от прибързаността на огнените.
(както бързо взимат решение какво да напазаруват, за да не отиде цялата вечер в чудене пред щандовете, със същата лекота могат да се ползват и когато взимат решения как да приключат отношение, как да напуснат...)

# 14
 • Мнения: 670
На мен тази различност ми е допълваща. То ако и двамата седнат да се чудят къде ще му излезе краят Grinning А и за мъж тия качества са ми ценни. Абе с огнените не се скучае Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт