Морски свинчета (Тема 7)

• 75 015
  • 801
  •   1
Отговори
# 615
Да, д-р де Мул е много добра, и аз съм й фен. Три пъти е оперирала мои свинчета, много съм й благодарна и й имам пълно доверие. Радвам се, че Шошко е по-добре вече, дано не му се налагат повече интервенции на зъбчетата.

# 616
Благодаря за подкрепата!
В понеделник сме на контролен преглед. Искам да Ви попитам, тъй като абсцеса е отворен сам може ли да се затвори, защото ни казаха, че може да се наложи да го оперират?

# 617
Може да се затвори сам абсцесът, да, затова е хубаво да се промива ежедневно и да се държи отворен. Идеята е да заздравее отвътре навън, защото ако се затвори отворът, отвътре пак ще се образува гноен джоб.

На дентални абсцеси много хубаво влияе азитромицин, може да го коментираш с д-р де Мул. Д-р Миланова (също лекар в ЦВК и специалист по екзотични бозайници и гризачи, в майчинство в момента) третира с азитромицин прасенце на познати успешно, след като еритромицинът не подейства. Тя си знае, де, едва ли има нужда аз да й подсказвам.

Успех на Шошко! Поддържа ли теглото успешно с/бец дохранване?

# 618
Може да се затвори сам абсцесът, да, затова е хубаво да се промива ежедневно и да се държи отворен. Идеята е да заздравее отвътре навън, защото ако се затвори отворът, отвътре пак ще се образува гноен джоб.

На дентални абсцеси много хубаво влияе азитромицин, може да го коментираш с д-р де Мул. Д-р Миланова (също лекар в ЦВК и специалист по екзотични бозайници и гризачи, в майчинство в момента) третира с азитромицин прасенце на познати успешно, след като еритромицинът не подейства. Тя си знае, де, едва ли има нужда аз да й подсказвам.

Успех на Шошко! Поддържа ли теглото успешно с/бец дохранване?
С ръчното хранене е голяма борба.
Даваме му пелети Cavia complete на кашичка, опитва и сам да яде от пелетките, но като цяло се бориме за всеки грам. За съжаление вчера спадна на 750 гр.
Стои в ъгъла на клетката.
Като го изкараме да се поразходи живва малко.
От пшеничните стръкове на прах може ли да даваме и какво количество?Като каша или малко в паничката.?
На два антибиотика сме:Мелоксидил и Енроглосикал.
Ранитидин, деган и аналгин.
Иска ми се нещо за подсилване да му дам.
Благодаря да подкрепата. 

# 619
Мелоксидил е болкоуспокояващо нестероидно противовъзпалително, допълва аналгина.
Ранитидин и деган са превенция на гастроинтестинална стаза, която може да стане заради по-малкото изядена храна.
Енрофлоксацинът е антибиотик, добър, широкоспектърен и добре възприет от гризачите, но ако не помогне, може да обсъдиш с д-р де Мул за азитромицин. Не знам тя самата дали има практика да го ползва, но е ефективен за дентални абсцеси по принцип и също добре се приема от гризачите. Или пък да я попитате за възможности за допълнителни локални антибиотични агенти в самия абсцес.

Кавиа къмплийт са добри пелети за асистирано хранене. Давате му ги на каша в клетката, или самите вие го храните асистирано със спринцовка?

Може да опитате да направите гранулите Кавиа къмплийт на фина прах с кафемелачка и да добавите в прахта малко овесени / пшенични стръкове на прах за подобряване на вкуса. В микса за допълнителни калории, фибри и омега 3 може да добавите мъничко брашно от ленено семе. И от това правите кашичка с консистенция на гъстичка боза и давате със спринцовка от 1 мл с отрязан връх, колкото повече яде, толкова по-добре.

Успех! Сигурна съм, че всичко е наред, абсцесите са упорити, но сте в добри ръце и стига прасенцето да се храни (само или асистирано), ще пребори инфекцията.

# 620
Мелоксидил е болкоуспокояващо нестероидно противовъзпалително, допълва аналгина.
Ранитидин и деган са превенция на гастроинтестинална стаза, която може да стане заради по-малкото изядена храна.
Енрофлоксацинът е антибиотик, добър, широкоспектърен и добре възприет от гризачите, но ако не помогне, може да обсъдиш с д-р де Мул за азитромицин. Не знам тя самата дали има практика да го ползва, но е ефективен за дентални абсцеси по принцип и също добре се приема от гризачите. Или пък да я попитате за възможности за допълнителни локални антибиотични агенти в самия абсцес.

Кавиа къмплийт са добри пелети за асистирано хранене. Давате му ги на каша в клетката, или самите вие го храните асистирано със спринцовка?

Може да опитате да направите гранулите Кавиа къмплийт на фина прах с кафемелачка и да добавите в прахта малко овесени / пшенични стръкове на прах за подобряване на вкуса. В микса за допълнителни калории, фибри и омега 3 може да добавите мъничко брашно от ленено семе. И от това правите кашичка с консистенция на гъстичка боза и давате със спринцовка от 1 мл с отрязан връх, колкото повече яде, толкова по-добре.

Успех! Сигурна съм, че всичко е наред, абсцесите са упорити, но сте в добри ръце и стига прасенцето да се храни (само или асистирано), ще пребори инфекцията.
[/quotче,

Предимно със спринцовка, по една пелетка в купичката слагам.
Виждам го, че му се яде защото
протяга муцунка към купичката, но се отказва.  Вода също със спринцовка даваме.

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 11:28 от Eliss71

# 621
Здравейте!
Моят любим Шушко днес си отиде! JoyJoy

# 622
Много съжалявам! Вярвам, че сте направили най-доброто за него, но те са толкова крехки!

# 623
Докторите от клиника Вяра Надежда Любов изобщо не разбират от животни, камо ли от свинчета.Една седмица го лекуваха от настинка, грешно разчетоха снимката. Знаеха, че има проблем със зъбките. Frowning1Frowning1

# 624
Eлис, много съжелявам

# 625
Здравейте на всички!
За съжаление трябва да се разделя с две от моите прасенца. Подарявам две женски прасенца, на възраст почти 4 месеца. При проявен интересен, пишете на лично съобщение.

Поздрави,

# 626
Благодаря за подкрепата, много е тежко да загубиш любимец- член на семейството.

# 627
Ето снимка и на второто прасенце...

# 628
# 629
Елис, съжалявам за Шошко. Sad Да му е светло на душичката.

Мария, съжалявам, че се налага да търсите нови стопани за двете красавици в крайна сметка. Дано им се намерят добри стопани, които да ги вземат заедно и да не се разделят двете сестрички. Те са толкова красиви, едва ли ще има проблем да се намери дом за тях.

Общи условия

Активация на акаунт