Паническо разстройство - 31

• 84 363
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
Здравей, Мария, аз пия Стимулотон от 50 мг по 1 на ден от около 5 месеца, той ме извади от страхотна депресия и ми спря паник атаките, които бяха много чести. Но пък други физически проблеми, които уж са от тревожността още си ги имам и не съм много ок и обмислям да пробвам с друг АД. Но, от който е пил Стимулотон или Золофт, не съм чула лоши отзиви. Дано ти помогне. Успех !
Аз мисля, че щом ти помага по добре да не го сменяш. Спряла е депресията, паниките, останали са физически симптоми, които с вдигане на дозата или с времето според мен ще изчезнат. Да ти кажа и при мен е същото. Събуждам се с настроение и ми е добре, но през деня си имам физически неразположения. Надявам се и аз да отшумят:) Преди години си спомням с Ципралекс, уж най предписвания, а такава тревожност имах, ужасни мисли, даже бях тръгнала да се разделям с приятеля ми, а физически не знаех къде съм. Е аз го пих дали има и месец, но не го издържах.Simple Smile

# 286
Международното проучването установява, че антидепресантите са наистина ефикасни срещу депресия при възрастните, като дори разграничават различните популярни медикаменти на пазара според ефективността и поносимостта им.

Настоящето изследване анализира резултатите от 522 предходни проучвания, отнасящи се към 21 масово използвани антидепресанта сред 116 000 пациента.

Някои от медикаментите са по-ефективни от другите, а някои имат по-добра поносимост от останалите - но всичките 21 изследвани антидепресанта са били по-ефективни при депресия от приема на плацебо.

Антидепресантите с най-добра ефективност:
Амитриптилин
Венлафаксин
Есциталопрам
Пароксетин
Миртазапин
Вортиоксетин

Антидепресантите с най-лоша ефективност:
Флувоксамин
Тразодон
Флуоксетин

Антидепресантите с най-добра поносимост:
Циталопрам
Есциталопрам
Флуоксетин
Вортиоксетин
Сертралин

Антидепресантите с най-лоша поносимост:
Амитриптилин
Кломипрамин
Дулоксетин
Венлафаксин
Флувоксамин
Тразодон

Химическите съединения могат да бъдат продавани под различно търговско име в съответните държави, както и в зависимост от фармацевтичната компания, която ги произвежда.

# 287
  • София
Тоест, забележете как се комбинират тези с най-висока ефективност с най-лоша поносимост, извода е - стискаме зъби , докато не подейства Grinning

# 288
Тоест, забележете как се комбинират тези с най-висока ефективност с най-лоша поносимост, извода е - стискаме зъби , докато не подейства Grinning
Много зависи. Кломипрамина, който е Анафранил, аз нямах никакви странични ефекти. Много бързо даже се подобрих.

# 289
  • Перник
Моля за съвет. Приемам золофт по схема. В момента съм на 1/2 сутрин и 1/2 вечер+ ксанакс от 25 2 по 1. Чувствам се с всеки изминал ден все по-зле. Тревожност преди имах само при криза, сега постоянно. На моменти си мисля че полудявам дори, главоболие,главата ми е като изтръпнала, изобщо хич не ми е ок. Мислите ли, че ще отмине или изобщо не е за мен този золофт?

# 290
Разкажи това на лекаря ти и той ще прецени най-добре. Но ако е като при мен в началото с АД ми беше ужас и световъртеж имах, който не минаваше с дни. Гледам да пия клонарекса,  който ми е предписан при нужда, само ако имам паник атака. При теб след като ксанакс ти е ежедневно би трябвало да те успокоява , но може и да се натоварва от това ако от скоро го пиеш. И аз си имам тревожност която ме обзема изведнъж от нищото.. и в сърцето започвам някакви бодежи да имам и главата ми е като балон от толкова мислене явно, задух почти постоянно се опитвам да си поема дълбоко въздух и немога.. абе ужасна работа. Дано мине и се надявам да не товари някой друг орган тези АД, че сега и с това съм се филмирала

# 291
Здравейте, от много време не съм писала в темата/повече от година, две/ Откакто спрях АД. За голяма жалост от днес се налаго отново да го пия. По лошо стечение на обсотятелствата/почина свекър ми, малко след това и баба ми, детето ми направи няколко бъбречни кризи, аз имах едни болки в дебелото черво и де наложи иригоррафия/много гадно изследване, но слава бого всичко е наред, високо кръвно при стрес и паника/ и ред други прелести ..та всичко това ме доведе до едни нервни и тревожни състояния, които са ясни на всички Ви. Днес отново, след дълго мислене се наложи да посетя психиатър. Отново влизам в кръга на АД. Дуксет и Тритико. Тритикото съм го пила, но за Дуксета не можах да намеря нищо. Някой дали го пие Дуксет? Изписаха ми двата АД без никаква патерица, тоест без ксанакс или нещо друго. Първия път имаше, сега доктора каза да не посягам към него. Първият път имах доста неприятни странични ефекти първите седмици при приема на АД, сега не знам какво ще стане. Споделих му това , атой ми каза, не мога да ти обещая че няма да ги има пак. Бяха кошмарни и не бях адекватна да работя. Ще се равам, ако някой сподели наблюдения от Дуксет.

# 292
Помощ: какво мога да пия при менструални болки със Золофт и Ривотрил?

# 293
  • Няма такава държава!

Аз си пиех Аулин или Оки.

# 294
  • Перник
Вчера изпих паракофдал 1/2 за главата и бях ок

# 295
  • София
Честита Баба Марта! Да ни донесе много много здраве и отърваване от физическите и психическите проблеми ! Flowers Hibiscus

# 296
  • София
Питах в кварталната аптека за Ксанакса - няма внос на този от 0.5, но от 0.25 има, така че да ви пишат рецепти за по-малкото мг Simple Smile

# 297
Мерси. Аз вече взех да намалявам ривотрила, пия по 75 мг на ден. Сутрешната доза след 5-6 дена и нея ще я направя на 25 мг. Ще видим кво ще става.

Но ме е страх да пия други хапчета, имамчувството, че ще се дрогирам. Чудя се да си търпя ли болката или да джасна 1 ибупрофен или 1/2 аулин.

# 298
  • Перник
Мерси. Аз вече взех да намалявам ривотрила, пия по 75 мг на ден. Сутрешната доза след 5-6 дена и нея ще я направя на 25 мг. Ще видим кво ще става.

Но ме е страх да пия други хапчета, имамчувството, че ще се дрогирам. Чудя се да си търпя ли болката или да джасна 1 ибупрофен или 1/2 аулин.
Вчера откачих вече от главоболие и изпих 1/2 паракофдал. Мина ми за 10 минути главата и нищо не ми стана от него.

# 299
Аз имам дискова хериня и вчера питах доктора, дали мога да пия нестероидни противовъзпалителни с АД. Той каза,че мога да ги пия, тоест нурофен, кетопрофен, аналгин и т.н. могат да се пият за болки в главата или менструални.

Общи условия

Активация на акаунт