Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 61 315
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • Burgas, Bulgaria
Не ,  не пуснаха снимка .  ЛЛ я няма ,  педиатъра също .  Обясних им ,  че той последно преди 2 години боледува и направи миозит от грипа , тоест рядко ,  но качествено го прави .
Буквално казаха - не знаем защо е така Flushed

# 211
Кръвните ви май са като за вирусно. Левкоцитите колко са...около 10 ли?
Кашля ли? Педиатъра кога се връща?

# 212
  • Burgas, Bulgaria
левкоцити-13
 утайка - 30  (3-15 )
  срп - 7
Граналуцити бр - 9. 7 (1, 3- 7. 2)
Граналуцути % - 75  (30-70 )

Не кашля ,  главата го мъчи него ,имам чувството ,  че е подут .
Педиатърката месец нямало да я има ,  ЛЛ в петък се връща .  Той е голямо дете ,  не е толкова спешно ,  ще чакаме ....
Чудех се ,  кр. картина ако се повтори утре примерно ,  ако е бактетиална инфекция ,  ще се е влошила още ,  нали ?
Някой синзит ли ,  ама то те не знаят ,  аз от къде 😕

# 213
Малко на кантар са...
Не бих чакала аз до петък. Утре няма ли къде да го заведеш? Т има ли ?
Подут викаш...това би ме притеснило мен.

# 214
Според мен резултатите говорят за инфекция и бих го завела при педиатър с тези изследвания. Няма ли друг педиатър във вашия град?
 Бързо да оздравява.
Palmira, не съм запозната и не мога да дам съвет. Ако се довериш на лекаря си хапвай щом е казал ,че може.

# 215
  • София
Дъщеря ми днес най-после нямаше Т, само вечерта 37.1, после уж спадна. Ама ходихме до спешното, че тази кашлица много ме притеснява, но общо взето повториха диагнозата от понеделник, като казаха, че има съвсем малко хрипчета и да върнем вентолина, но основният проблем за кашлицата е хремата. Най- после ММ се съгласи да започнем да обсъждаме варианта за детегледачка. Според вас ако сега я спрем от ясла и я пуснем живот и здраве на градина догодина, дали ще се справя по-лесно с вирусите или да не се надявам особено.Вече обмислям, чак на предучилищна да ходи. Grinning Също така да ви питам кога според вас е най-добрият месец за пускане на градина/ ясла, като се абстрахираме от срокове, кандидатствания и т.н?

Аз нямам подобрение, много кашлям, вдигам 37.6, 37.8, колко време трябва да мине от приема на антибиотика, за да се види дали действа? На аугментин съм иначе - 4 приема за сега. ММ и той с една кашлица, егати чудото...

Вчера като се събудих вечерта и като кашлях бях с големи болки в гърба и гърдите, доста се уплаших, ходих и аз до спешното, където се държаха с мен отвратително и безкрайно непрофесионално. Написала съм си жалбата вече, може да не подейства, но да знам, че съм пробвала. Иначе невралгични болки били...

# 216
Ами заболяването е онкологично, карцином на панкреаса.Докторът казва, че мога да си ям всичко, ама нали туморите се хранят с месо и сладко, та затова питам.

За съжаление онкологичните заболявания не пропуснаха и нашето семейство. Но за първи път чувам да не се яде месо при подобен тип заболявания. За захар да, но за месо....Това доктора ли ти го препоръча или ти си чела някъде и са си твои тълкования (не ти се карам, казвам само, понеже всеки цитира американсата асоциация за онкологични заболявания, че там били казвали, че месо не се ядяло. Ами таратанци. Пред мен са инструкциите, лично адресирани до семейството ми. Пише яде се месо според нуждите – 1гр на кг за не трениращ и 2-2,5гр проетин за трениращ индивид). То точно протеини трябва да приемаш т.к. те са градивна единица, спомагат възстанивяването на имунитета (който предполгама са ти сринали ако си почнала химио) и тъканите. Ако не ти се гади, хапвай по-диетични меса като пилешко и риба, яйца, по-меки и лесно смилаеми храни. Трябва да си силна (до колкото е възможно), да се движиш, да хапваш максимално колкото можеш за да върви лечението и да се справиш. Много е лесно да се говори, много е трудно на практика. Изоставиш ли се, няма да успяваш да се възстановяваш и от там ще ти спрат лечението до възстановяване. Потърси дали няма група с хора в твоето положение. Говори с доктора си пак за това ядене и бъди много силна. Тук едва ли някой ще ти даде съвет, т.к си е специфично, а ние си говорим за грип, пъпка, косопад....Пожелавам ти много, много късмет и успех.

# 217
Извинявам се че нахлувам, обаче преди половин час много ме заболя ръката между китката и лакътя. Сега го гледам червено и пари. Сигурно е нещо на вените, не знам спешно ли е или да си лягам и утре да видя какво е положението.

# 218
Ами заболяването е онкологично, карцином на панкреаса.Докторът казва, че мога да си ям всичко, ама нали туморите се хранят с месо и сладко, та затова питам.

Прочети в гугъл за алкалната диета. Общо взето при туморите, а и без тях, има значение киселинността в организма. Това, доколкото знам не изключва животинските продукти тотално, но е важно да са в много малко количество спрямо другите - както в китайските лечебни кухни - месото да е като гарнитура, или дори подправка. Но потърси информация за алкалното хранене, доктора ти те е претупал. И горе главата - бъди по-проклета от тумора Simple Smile

# 219
  • София
Sea.sea , и аз спрях сина ми от ясла, и мислех , че в детската няма да боледува толкова, но ето го 4та група и в есенно-зимния период , е болен поне през 10дни.

Кашлицата е отвратителна тази зима , минава изключително бавно.

При подуване на лицето , бих давала противоалергично.

Аз давам сега на детето Еурис, мислех да го заведа на алерголог , поне да знам защо и от какво направи реакция.

Момичета , да попитам , имам пирони и винтове в крака .
Знам , че доста отдавна изспуснах срока да ги махна , но напипвам единият винт при коляното.

Общо взето , мога да се подложа на операция , само за винта ( без големия 45 см пирон в подредицата)
Въпросът ми е , има ли някоя от вас , която носи пирони все още ?
Подлагали ли сте на операци за вадене на болтове ?

Доста се притеснявам вече ( вярно 7 години спах за операцията)

# 220
  • София
Wind, сестра ми претърпя много тежко счупване в коляното преди 2 години. Оперираха я, сложиха яка арматура. След по-малко от година ѝ махнаха железата.
После и майка ми я заковаха, а ѝ махаха железата на два пъти.
Ако мога да съм ти полезна с нещо, казвай.

# 221
  • София
Завишени моноцити доколко са повод за притеснение:

Mo% (моноцити)   - 12.3%                   реф. 1.0 - 11.0
Mo# (моноцити)   - 0.72   x10^9/L    реф. До 0.800 - тука пък са си ок.

Благодаря Flowers Hibiscus
На възрастен човек са изследванията - мои - жена на почти 40

# 222
Скоро да си боледувала?

# 223

За съжаление онкологичните заболявания не пропуснаха и нашето семейство. Но за първи път чувам да не се яде месо при подобен тип заболявания. За захар да, но за месо....Това доктора ли ти го препоръча или ти си чела някъде и са си твои тълкования (не ти се карам, казвам само, понеже всеки цитира американсата асоциация за онкологични заболявания, че там били казвали, че месо не се ядяло. Ами таратанци. Пред мен са инструкциите, лично адресирани до семейството ми. Пише яде се месо според нуждите – 1гр на кг за не трениращ и 2-2,5гр проетин за трениращ индивид). То точно протеини трябва да приемаш т.к. те са градивна единица, спомагат възстанивяването на имунитета (който предполгама са ти сринали ако си почнала химио) и тъканите. Ако не ти се гади, хапвай по-диетични меса като пилешко и риба, яйца, по-меки и лесно смилаеми храни. Трябва да си силна (до колкото е възможно), да се движиш, да хапваш максимално колкото можеш за да върви лечението и да се справиш. Много е лесно да се говори, много е трудно на практика. Изоставиш ли се, няма да успяваш да се възстановяваш и от там ще ти спрат лечението до възстановяване. Потърси дали няма група с хора в твоето положение. Говори с доктора си пак за това ядене и бъди много силна. Тук едва ли някой ще ти даде съвет, т.к си е специфично, а ние си говорим за грип, пъпка, косопад....Пожелавам ти много, много късмет и успех.

Не, не ми е казал докторът да не ям месо.Напротив, каза всичко, че мога да си ям.Приятелка с която говорих ми каза, че тумора се бил хранил с месо и захар.Не знам.След първият курс на химиотерапия, тумора се е увеличил.Ма то това защото не спазвам никакви диети сигурно.Ми не мога, трудно ми е.

# 224
Аз по темата за мазното хранене съм чела информация, че да - въглехидратите не се препоръчват при онкоболести, но за месото - не съм чела да го отричат. Напротив-кетодиетите се препоръчват.

Общи условия

Активация на акаунт