Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 61 321
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Скоро да си боледувала?

Чак болна да съм била - не. Подкашлях 2 - 3 седмици (без температури и други екстри), ама беше отдавна. Повече от две седмици някъде са минали, да не кажа месец.
Прочетох В ИНТЕРНЕТ някои страхотии Rage, та реших да се допитам тук.

# 226
То не е драстично увеличение. Не е два или три пъти над горна граница, а е незначително. Нека и по - запознатите кажат, но не ми се струва повод за притеснение...другите кръвни как са?

# 227
  • София
Другите от ПКК са в норма всички.

Холестеролът току що излезе  - 5.84 mmol/l - Препоръчителна стойност до 5.2

Леле холестеролът пък никога не ми е бил завишен CloseSob

# 228
 За холестерола не мога да дам съвет, но моноцитите е добре да се преценяват въз основа на цялостния брой на левкоцитите , а не като самостоятелен показател. Може нещо хронично да се  е обадило и да е дало отражение, стига да няма друга причина за пускането на изследването. Все пак е добре да се видят от лекар Hug

# 229
Общ холестерол не е информативен, ама никак. ЛДЛ, ХДЛ и триглицериди пуска ли? Те влизат в профилактичните изследвания междувпрочем - т.нар. липиден профил е това.
Общият холестерол - границите са снижени изкуствено, за да си продават лекарствата, накратко.
А ако е повишен общият холестерол принципно това значи, че някъде в организма има хронична инфекция, и холестерола е един вид като пожарникар - появява се там, където има нужда от него. Тоест не е той проблема.

# 230
  • София
Тета, мисля за тези ме питаш:

Глюкоза ( Glucose )   -      4.00   mmol/l   - 3.60 - 6.10
Холестерол - общ ( Total Cholesterol )   5.84   mmol/l   Препоръчителна стойност до 5.2
Холестерол - HDL-Cholesterol   2.42   mmol/l   Препоръчителна стойност над 1.55
Триглицериди (Triglyceride )   1.47   mmol/l   Препоръчителна стойност до 1.70

ЛДЛ нямам.

Холестеролът не е ли шлаките, които се натрупват в кръвоносните съдове (в тъкани и органи също)? От мазни меса като колбаси и други боклуци?

Профилактично си пуснах, че ЛЛ ми даде направление, скоро не ми била давала. Иначе последно някъде август пусках, или юли - ок си беше този холестерол. И всичко друго де.

Скоро пак ще пускам, че имам да пускам едни хормони. Днес сутринта полусънена си пих хапчето за кръвно и отекоха Rage

# 231
Те ЛДЛ не пускат, и при мен го няма. Триглицеридите е добре да са под 1.

Не, не се натрупват от мазно. Натрупват се от въглехидрати.
Преди триглицеридите ми бяха 1.02, откакто се храня мазно /НВВМ/, ми паднаха на 0.81 Simple Smile

# 232
  • София
Тета, мерси Flowers Hibiscus.
Страшно много въглехидрати приемам. Особено хляб. Е, уж вземам пълнозърнест, чия, мия, ния и подобни, но на обяд изяждам 2 - 3 филии. Ще го намалям този хляб и ще го махам, ама пусто, вкусно ми е Rage

А ако можеш да сравниш и холестерола - колко ти е сега и дали е паднал от преди?

# 233
Моят в момента е по-висок от твоя, мисля 6 беше. За общия говоря. Но не ме притеснява, тъй като се смятат едни съотношения между него, ХДл и триглицеридите, които са ми ок.
А и 6 е добра граница, както казах - изкуствено я занижават.
Също подозирам хронична инфекция при един зъб с джоб...да е причина за лекото му повишаване.

# 234
.........Не, не ми е казал докторът да не ям месо.Напротив, каза всичко, че мога да си ям.Приятелка с която говорих ми каза, че тумора се бил хранил с месо и захар.Не знам.След първият курс на химиотерапия, тумора се е увеличил.Ма то това защото не спазвам никакви диети сигурно.Ми не мога, трудно ми е.

Palmyra разбирам те напълно.... Hug Ако ти е трудно да ядеш месо, пробвай с протеин на прах. Не казвам по цял ден на него да караш, но наред с другото хранене, когато например абсолютно ти се гади от месо, замести го с доза протеин. Ако и той ти е гаден, пробвай да го смесиш в чаша кисело мляко. Какво имаш в предвид под не спазваш диета? То не трябва и кой знае какво да спазваш, яж си чисто (без пържени картофи, бургери, пици, закуски). Салата + месо; варен ориз, картофи+месо или го пропускай. Не знам колко кг си. Изчисли си грам на килограм. Ако си 50-60кг, значи ти трябват 50-60гр протеин (т.е. две пилешки пръжоли по 100гр за деня + още яйце две и си готова) и съответно гарнитури и салати каквито обичаш. Знам че е трудно, знам. Но не се оставяй по течението. АКо ти падне имунитета твърде много ще ти спрат лечението. Грижи се за себе си....

Забравих да ти напомня, предполагам са ти казали, никакви чайове или илачи някакви за укрепване на имунитета да не употребяваш. Не и докато трае лечението. Като се оправиш тогава. Прегръдки и много сили ти желая.

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 16:26 от vici75

# 235
  • Точно където трябва
При болка ниско долу в корема към какъв специалист да се обърна? Болката е сякаш имам рана. Усещам я и като прокарам пръсти с лек натиск, все едно пипам болно място. Не е гинекологично, вече бях. ЛЛ мислеше за песъчинки, но първо изследванията на урина бяха чисти и второ, тя ми изписа някакви хапчета, но щом им мине болкоуспокояващото и пак усещам болка. Болката не е нетърпима, вече месец съм така...
Ако някой се е сблъсквал с подобно нещо ще сподели ли какво се оказа? Все си мисля страшни неща...

# 236
  • София
Коремен хирург? Най-малкото ще ти направи ехография. Или пък гастро...

# 237
  • Близко съм
Здравейте, изпращаме ендокринолога на гинеколог за установяване на поликистозни яйчници. Въпросът ми е Мерджанов или Р. Христова-Патрикова (тях съм посещавала)?   или някой друг сигурен, който бихте ми препоръчали, защото следствие на това ще назначава  лечение.

# 238
Тета, мерси Flowers Hibiscus.
Страшно много въглехидрати приемам. Особено хляб. Е, уж вземам пълнозърнест, чия, мия, ния и подобни, но на обяд изяждам 2 - 3 филии. Ще го намалям този хляб и ще го махам, ама пусто, вкусно ми е Rage

А ако можеш да сравниш и холестерола - колко ти е сега и дали е паднал от преди?

Това не е добре.
Махай ги тези хлябове и тесто.
Общия холестерол не го гледай, но триглицеридите трябва да ги намалиш.
Писала е Тета как.
Моите са 0,58 с ВМ хранене.

# 239
Пръста ми е набрал, ще помогне ли мазането с ихтиол?

Общи условия

Активация на акаунт