Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 61 366
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
За кашлицата - ЛЛ ме "успокои", че кашлицата, /оказа се пневмония, бактериална/, която започнах от Коледа ще ме държи поне 3 месеца... Упорити и продължителни са. УИНД, отиди на УНГ. Това от моя опит го споделям, ЛЛ ме лекува 3 седмици и след това ме изпрати на УНГ, защото проблемите ми не отшумяваха. Към днешна дата пих 24 дни антибиотици / 2 вида / и отделно един аптечен рафт с хапчета за кашлица, уши, гърло, спрейове за нос, гелове... Оказа се, че и причина за кашлицата е стичането на секрет от носа...

# 286
  • Тра-ла-ла
beauty_magnolia, в крайна сметка кое от лекарствата помогна и кое ти отпуши носа, за да спре да се стича секрет в гърлото?

# 287
  • София
Дъщеря ми понамали кашшицата, но сега е с болно гърло, уши и Т.
Аз още си кашлям и днес съм на пушмолог след 2 антибиотика, но пуснах снимка и поне не е пневмония, по-скоро бронхит. Да видим какво пак ще ми кажат днес.
Вчера детето вдигна много висока Т, ходихме на Гешов, в клиниката за детски болести и въпреки много зачервеното гърло при молбата ми да и видят ушите ми отказаха. Още не мога да повярвам. Днес я видяха и се оказаха възпалени и те.

# 288
  • Кьолн
Св Добри благодаря ти!
Тук и да не искаш гледат на децата задължително и ушите.Много странно да не ги погледнат.

# 289
  • София
Здравейте! Имаме проблем, с който досега не съм се сблъсквала и нямам нужната информация.
 Касае се за моя близка, възрастна жена. Има проблем с невъзможност да задържа урина, тоест по всяка вероятност се касае за т.нар. смъкване на половите органи /десцензус/.
Търся подходящ гинеколог, който се занимава с такива проблеми и евентуална оперативна намеса.
Благодаря предварително!

# 290
Защо не се консултирате първо с уролог,препоръчвам МБАЛ Доверие,там има и много добър гинеколог д-р Янчо Делчев,доволна съм от него много Simple Smile

# 291
Здравейте! Имаме проблем, с който досега не съм се сблъсквала и нямам нужната информация.
 Касае се за моя близка, възрастна жена. Има проблем с невъзможност да задържа урина, тоест по всяка вероятност се касае за т.нар. смъкване на половите органи /десцензус/.
Търся подходящ гинеколог, който се занимава с такива проблеми и евентуална оперативна намеса.
Благодаря предварително!

Няма полза от такава операция. Майка ми имаше такъв проблем, след операцията пак си стои на дневен ред. А операцията е като секцио, поне нейната е такава.

# 292
Майката на моя близка приятелка се оперира през септември. Точно преди коледа се е върнала в изходно положение. Само, че в момента положението е по-зле. Преди операцията се спасяваше с универсални подложки, а сега е с памперси. Говорим за жена под 65 години. А уж беше успешна операцията.

# 293
Майка ми нито се подобри, нито се влоши. Но на 60 години си беше доста сериозно изпитание.
Ако знаеше, би си го спестила.
С обикновени превръзки спасява положението.

# 294
Чела съм,  че д-р Минев /АГ в Селена/ извършва такива операции. По мои спомени - лапароскопски с инплантация на някакво платно,  но не съм се задълбочавала в инфото. Събитието беше обявено,  като едва ли не първо по рода си в БГ.

# 295
И аз четох за тази операция на д-р Минев и д-р Матев. Но тя няма да е никак евтина. Да не кажа и по-скъпа от секциото в Селена, защото включва и консумативи.

# 296
  • София
Бях на пулмолог днес .
Изписа ми Еуроспал и либексин ( Диди веднага се сетих за теб)
Бях спряла всякакви видове сиропи , само силен р-р в носа.
Лекарката каза , че тази кашлица наистина може да я влачиш много месеци....

Боли ме в ляво челюста, но не е зъб . В областта на мъдреца е , но не е той .
И лявата сливица ме боли и тръгва към ухото.

# 297
Я огледай с фенерче венеца около мъдреца дали е зачервен и понадут?
Два пъти така ме е боляло около мъдрец че и гърло при преглъщане едностранно. Меките тъкани ми бяха възпалени...

# 298
Може да се намаже с Пародиум.

# 299
beauty_magnolia, в крайна сметка кое от лекарствата помогна и кое ти отпуши носа, за да спре да се стича секрет в гърлото?

Все още продължавам лечението. И сутрин имам секрет в гърлото и трябва да се изкашлям няколко пъти, за да се освободя. Като дишам на моменти ми свири от стомаха чак сякаш ... Пих Еуреспал, Ердомед - за кашлицата, Ериназе - за ушите, за носа - Виброцил гел, АЦЦ Синус за прочистване и Блоктимо - за лечение, отделно и капки Коларгол /тях вече не ги взех, защото ми се сториха много.../. Вечер пия Дезибел. И кое и дали ми помагат, честно не мога да преценя. Само Ериназе ми излекува заглъхването на ушите.

Общи условия

Активация на акаунт