Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 61 341
  • 736
  •   2
Отговори
# 480
Роси , много се радвам за вас.
Честно , при нас много рядко помагат бабини илачи , или докато ги изчакаме да помогнат , влиза и лекарство.
Не знам защо ?
ЛЛ  на малкия ми син е такъв лекар ,че трябва да си тежко болен,че да се съгласи на антибиотик.Това ми дава кураж и минаваме поне два дни през непрестанна кашлица,да не кажа че си покашля и месец понякога,но винаги се оправя.Да ви кажа за една билка,която ако започнеш да я пиеш навреме, когато някой вкъщи се разболее,не се заразяваш.Змийско мляко-силно противопаразитна.Счита се за отровна,затова от чайчето пия само по 1л. 4 пъти на ден.и не се заразяваш.По руските форуми пишат за нея,че лекува ангина и е вярно.Втора зима пия от нея и по мъничко при нужда давам на децата.Казвам ви оттървах се от гърлоболи и кашлици. Такива кашлици други зими,че съседът  се оплакваше,че не можел да спи от мен.При появила се вече болка в гърлото,за два дни я ликвидира и естествено не се стига до кашлица.

# 481
  • Бургас
Дипрогентата е антибиотичен крем.
гентамицин, но и кортикостероиди.
Елоком са пак кортикостероиди.

# 482
  • Тра-ла-ла
Откакто не оставам без джинджифил, редовно си хапвам с мед и лимон, понякога и без лимон, никакви вируси не ме нападат. Пристрастих се към джинджифила. Simple Smile
на мен ми люти и не мога...
Пакетираният по магазините люти неприятно. Направо ми е прилошавало Laughing Аз си взимам млян от сергия на пазар Peace Различава се по цвят и е по-приемливо лют.

Обожавам люто и ям по много. Не само джинджифил. Simple Smile
Значи може да пробваш хрян, мед и лимон. Води се по-силно имуностимулиращо. Но трябва да се правят почивки, ако не искаш да отслабнеш. Скоро ми го каза един шофьор на такси, карайки ме към Пирогов Grinning

# 483
Дипрогентата е антибиотичен крем.
Леле, направо ме е много страх.

Не е вярно. Кортикостероиди съдържа, също като елокома.
МОН същото ти е писала.
Интернет не отвори ли да прочетеш съдържанието на двата крема?

# 484
  • София
Прочетох съдържанието още при започване на лечението и при прегледа в УНГ кабинет. Там ми беше обяснено, че Дипрогента е антибиотичен продукт с гентамицин. Да, снощи видях в упътването, че има и кортикостероид. Но все пак много се притесних, че съм сложила продукт, използван за екземи, като Елоком, в ухото на детето си.

# 485
Спокойно, важното е че не е нещо фатално
На всеки се случва

# 486
Не е само за екземи. Дипрогента се изписва и за отпускане кожичката на пениса при фимозен кожен пръстен. След като съставката е еднаква...все кортико, не бих се притеснявала....

# 487
Дипрогента имам за разни обриви от ухапвания. От бълхи примерно.

# 488
Депрогента са ни изписвали, както каза и Дева за разчесани пъпки от ухапване на бълхи и комари. Иначе състава е кортикостероид и Гентамицин. Не мисля, че е голям проблем, че са разменени двата мехлема. Просто следващият път по-внимателно.

# 489
Здравейте.Искам да ви попитам за съвет,защото при мъжа ми се прояви един проблем.На гърба му се излезе гнойна пъпка,която много го болеше и слагах превръзки с ихтеол.Днес се" проби" и започна да изтича една гадост.Но е толкова зачервено и болезнено мястото,че не може да се докосва.Продължавам да слагам превръзки с ихтеол,но не знам правилно ли е?Може ли да ве посъветвате с какво да го превързвам,за да издърпа по-бързо гнойта?

# 490
Човека не иска ли да иде при хирург, да обработи това нещо и да му даде антибиотик?

# 491
Не отказва,не иска за една пъпка да ходи в болница.И аз се принудих да го лекувам.

# 492
Няма нужда в болница, ще го обработят амбулаторно...аз съм страхлива и не бих го лекувала у дома. Бих слагала нещо с йод и антибиотик.

# 493
След като вече е пробило, може би трябва да смените ихтиола с йодасепт.

# 494
Имам йодасепт,ще направя превръзка с него за през нощта.А случайно да знаете как действа той?

Общи условия

Активация на акаунт