Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 61 345
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Синекод стопира кашлицата, като влияе на мозъка. Ако имаш секрет, той трябва да се изкарва, затова не е добре да потискаш кашлицата със Синекод. Ако ти действа добре, си го пий
Хм, мисля , че ми влияе добре.
Пулмоложката ми изписа Либексин , но след консултация беше заменен със Синекод .
Кашлицата е суха.

# 466
Синекод стопира кашлицата, като влияе на мозъка. Ако имаш секрет, той трябва да се изкарва, затова не е добре да потискаш кашлицата със Синекод. Ако ти действа добре, си го пий
Хм, мисля , че ми влияе добре.
Пулмоложката ми изписа Либексин , но след консултация беше заменен със Синекод .
Кашлицата е суха.

На моето дете при суха кашлица му давам сок от кромид лук с мед.Много помага.Ляга здрав и през нощта от нищото ларингит- псевдокруп.Веднага започвам лука и до следващата вечер започва да кърти храчки.Включвам и черната ряпа и ракия с зехтин и мед в друга чаша.До лекарства ,освен хомеопатични не стигаме никога.

# 467
  • София
Роси , много се радвам за вас.
Честно , при нас много рядко помагат бабини илачи , или докато ги изчакаме да помогнат , влиза и лекарство.
Не знам защо ?

# 468
Интересно ми е как ги давате на децата? На моите почва да им се сгажда и даже някой път повръщат и съм се отказала от тези методи. Сигурно не правя нещо като хората!?
И са питам. Хустагил балсам колко време може да се ползва? Никъде не пише. Малкия покашля и го мажа, и това като, че ли го успокоява. От три дни го ползваме.

# 469
  • Тра-ла-ла
В този ред на мисли - мед, сода и джинджифил също кърти Peace Сместа се смуче

# 470
Откакто не оставам без джинджифил, редовно си хапвам с мед и лимон, понякога и без лимон, никакви вируси не ме нападат. Пристрастих се към джинджифила. Simple Smile

# 471
  • Бургас
И аз имам въпрос - Моя мъж е с  остър бронхит от сряда, днес беше на контролен преглед и ЛЛ  му е казала да изпие още една опаковка от антибиотика. При положение, че не е свършил още тази  и е трети ден от лечението му дали  е нужно да се купува още антибиотик.....

# 472
За по- малко от година, трети път съм с отит. Изкарах цяла зима без настинка, гърлобол и д-р., а ухото ми пак крещи за АБ. Има ли някой опит как да се предпазя? Не излизам без шапка, но проблема е наличен.

# 473
  • Пловдив
Откакто не оставам без джинджифил, редовно си хапвам с мед и лимон, понякога и без лимон, никакви вируси не ме нападат. Пристрастих се към джинджифила. Simple Smile
на мен ми люти и не мога...

# 474
Обожавам люто и ям по много. Не само джинджифил. Simple Smile

# 475
И аз имам въпрос - Моя мъж е с  остър бронхит от сряда, днес беше на контролен преглед и ЛЛ  му е казала да изпие още една опаковка от антибиотика. При положение, че не е свършил още тази  и е трети ден от лечението му дали  е нужно да се купува още антибиотик.....
Може би е имала в предвид да продължи лечението поне 9-10 дни. Ако е изчислила, че ще остане без антибиотик в почивните дни и състоянието му го налага. Ако го прекъсне може да станат резистентни гадовете към конкретния антибиотик и да не се уморят до край. Аз бих го купила и продължила. Бронхита е гадно нещо, но поне не е пневмония.

# 476
  • София
Не знам дали има по-разсеян човек от мен, как съм ги отгледала тия деца до тийнове не знам.
Току що направих голяма глупост и съм адски притеснена.
Вместо крем Дипрогента за ухото на 13годишната щерка, и сложих Елоком, с който си мажа една екзема.
После го изтрих с клечка за уши...ама със сигурност е влязло и вътре.

# 477
То не са ли все КС...

# 478
  • София
Дипрогентата е антибиотичен крем.
Леле, направо ме е много страх.

# 479
  • София
Успокоих се...засега.
Говорих с приятелка, химик- лаборант в лаборатория, в която изследват всякакви лекарства. Каза, че няма страшно.
И все пак- Не правете това вкъщи, особено на децата си!:smiles:

Общи условия

Активация на акаунт