Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 61 353
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Малката като правеше спазъм, чак горната й устна посиняваше. Но и на нас и педиатърът и детския пулмолог са изписвали вентолин. Добре, че го израстна този проблем,  че към асма бяхме тръгнали. То и няколко месеца лекарствата ни бяха тежка артилерия, като за асматици.

# 451
  • София
Вентолон май наистина е тежката артилерия.
Добре , че не се е превърнало в астма .

Заведох го на лекар , иначе сама не бих дала такива лекарства.
Хм , значи майката ме е объркала за бронхо спазъм ?
Педиатърката май каза , че чува нещо . Каза , че и гърлото му е страшно червено, но защо не му изписа нещо за гърло ? Доста странно ?

Малкият имаше бронхит , тогава направо изтръпвах, давеше се , повръщаше , все едно наистина спираше да диша. Ужасно беше ( дано не стига до там )

# 452
  • София
Здравейте!
Някой знае ли дали мога да прилагам Бял крем на Рачев при 4-годишно дете? В листовката не пише нищо за възраст.

# 453
  • Тра-ла-ла
Колко време след антихистамин Ериназе може да се прави тестуване за алергии? 7 дни? 10 дни?

Днес бях на пулмолог - нямам астма или брохит. Правиха ми тест - форсирана спирометрия с бронходилаторен тест...чудесни бели дробчета Mr. Green Докторката пусна МБ и смята, че проблемите ми идват изцяло от носа. Все пак ми изписа широкоспектърен АБ, но нещо ми запушва носа и това не ме кефи, защото ползвам кортиксотероидни и анрихистаминови капки за нос, чиято цел е да отпушат и дренират. Започвам да си мисля дали най-първият антибиотик не ми е докарал запушените нос, уШо и задухата и следващият да е допрецакал нещата, въпреки, че нямам алергии към АБ. newsm78 Ситуацията стана много лекари - хилав пациент hahaha

# 454
Здравейте, в темата за очно заболявания е тишина и идвам тук с въпрос.
Сина ми е с много висок диоптър доскоро -8 с вече -9. И досега винаги сме поръчвали очила в оптиката на лекарката последните 400лв. (Само стъклата). Вчера отидохме до оптика е квартала и ми казват за стъкла по 70лв. Да, сигурно не са марка но дали да поръчам от тях.? 

# 455
  • Тра-ла-ла
Здравейте, в темата за очно заболявания е тишина и идвам тук с въпрос.
Сина ми е с много висок диоптър доскоро -8 с вече -9. И досега винаги сме поръчвали очила в оптиката на лекарката последните 400лв. (Само стъклата). Вчера отидохме до оптика е квартала и ми казват за стъкла по 70лв. Да, сигурно не са марка но дали да поръчам от тях.? 
Изтъняването оскъпява доста. 70лв предполагам е цена без тази екстра. При по-евтините фотосоларни стъкла има по-голям % остатъчен цвят при изсветляване. Отделно проучи и другите параметри - разни покрития против надраскване, зацапване, изпотяване и т.н., ако са ви важни.

# 456
Благодаря
Да важни са. Той само когато спи в без очила. Утре ще проуча всичко.

# 457
  • Тра-ла-ла
По-големите вериги оптики често правят хубави промоции. Имат отстъпки и за притежатели на Виваком клубни карти Peace А марките стъкла се въртят едни и същи. По-различни и евтини има по малките оптики.

# 458
Здравейте! Знаете ли за дете на 14 години към детски невролог ли трябва да се обърнем или на тази възраст вече прегледът се прави от такъв за възрастни? И ако някой може да ми препоръча добър специалист, ще съм много благодарна. Става въпрос за главоболие.

# 459
За да се открие и лекува причината за главоболието, пътят е очен, УНГ и тогава невролог. И на тази възраст аз бих търсила детски невролог. Но първо отхвърлете проблем с очите и евентуално синузит и тогава. Може да се наложи да посетите и детски ендокринолог. Пиши в кой град търсиш специалист.

# 460
Благодаря за отговора. Всичко започна декември месец с болка в основата на носа, в очите и челото. И първо се насочихме към УНГ специалист. След направена снимка се установи двустранен максиларен синузит. Проведохме лечение, последва и физиотерапия. Но болката пак се появяваше. Потърсихме мнение при още двама специалисти в Пловдив и Стара Загора. Назначиха нова снимка, месец след първата - максиларни синуси с нормална форма, леко пристенно уплътнена лигавица; фронтален синус недоразвит; хипертрофия на лигавица в носни конхи, девиация септи нази наляво. За изкривената носна преграда казаха, че операция би могла да се направи когато детето навърши 17-18 години. Носът й е почти постоянно запушен и е на Назонекс. Ходихме и на очен - провериха налягане, очни дъна, зрителна острота и  не се откри проблем. Но болката я има. Не всеки ден. Има период от 5-6 дни, в които не се оплаква изобщо. Но се случва като тези дни примерно - имаше болка в понеделник и сряда. Болката е търпима, рядко иска нещо обезболяващо. Появява се най често следобед. Бих искала преглед и при невролог. Четох за различни невралгии в областта на лицето, невралгия на n. nasociliaris и още какво ли не. Няма значение в кой град ще бъде специалистът, ще съм благодарна на всякакви препоръки.

# 461
aleksiya, водила съм детето в този център в Пловдив. Преглежда я д-р Соткова. Ако се наложи ЕМГ - на място имат апаратура и правят изследването.
http://www.unique-mc.eu/
Но като те чета ми се струва, че все още имате проблем, който идва от синузита. Въпреки, че последната снимка е добра. Ако ходите, носете цялата медицинска документация и изследвания, ако са правени скоро.

# 462
  • София
Да питам , Синекод , колко горе долу трябваше да се пие ?
Изгубих рецептата.
Пия го 5 дни горе долу .
И да попитам , (не че няма да питам пулмоложката тези дни) след Синекод има ли опашка от друг сироп.
Той реално е за суха кашлица, но нали имаше нещо, че след него трябва да стане влажна?
И евентуално този сироп ли задържаше секрет в белия дроб?

Въпреки , че моята кашлица е суха.

И същият сироп е изписан на детето, а неговата кашлица е по скоро влажна ?

# 463
Синекод стопира кашлицата, като влияе на мозъка. Ако имаш секрет, той трябва да се изкарва, затова не е добре да потискаш кашлицата със Синекод. Ако ти действа добре, си го пий

# 464

tonynette, много, много благодаря! И за мнението и за препоръката за лекар. Запазих час за последващата седмица и ще пиша след прегледа. Честита Баба Марта на всички! Желая здраве!

Общи условия

Активация на акаунт