Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 61 374
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
ЕКГ, липиден профил, кръвна картина...за тези се сещам. Не е нещо особено..в смисъл, можело е и повечко неща да включат, ама ...
Благодаря, teta!

Фри, да чукна на дърво, винаги съм имала добро физическо здраве. За мен здравето е на първо място и не правя компромиси по отношение на храна, начин на живот и т.н. Било ми е по-лесно да платя за преглед, отколкото да чакам за направление.☺ Че е хубаво да се платят, права си.

# 436
Не е хубаво да се платят здравните осигуровки, а е задължително.

# 437
И за две години, с лихвите са си една много сериозна сума. Не дай си боже нещо да стане и да трябва от днес за утре да внесете сумата на куп...

# 438
  • София
Здравейте  Rolling Eyes може ли съвет за високо кръвно 160/110 ....ноември месец бях на профилактичен преглед и кръвното ми си беше 120/80 или нещо такова ..онзи ден го премерих на шега и  Tired как може такова високо кръвно налягане и никакви симптоми  bouquet

# 439
  • София
Поне едно главоболие нямаш ли?
Започни всяка сутрин веднага след събуждане преди да станеш от леглото да го мериш. Записвай си стойностите. И задължително на кардиолог.

# 440
  • София
Поне едно главоболие нямаш ли?
Започни всяка сутрин веднага след събуждане преди да станеш от леглото да го мериш. Записвай си стойностите. И задължително на кардиолог.
не нямам ,записах си час

# 441
  • София
До часа мери сутрин и записвай. Кардиологът най-вероятно ще те пита. И през деня мери когато имаш възможност.

# 442
  • София
Момичета, вчера ви писах за 13г ми дъщеря- има леко възпаление на ухото и от снощи го мажем с паста антибиотична и капваме също антибиотични капки. И Пие Ксизал.
Проблемът е, че днес след като и дадох Ксизала, може би два часа по-късно, започна да става сънлива, ясно, от него. Обаче се оплаква и от виене на свят. Тя малко не може да описва симптомите, за разлика от майка си- хипохондричка, но твърди, че и се вие свят. Дали е от Ксизала? Не е нещо да не може да става или подобно, но определено не и е нормално състояние.

# 443
Има ли  в листовката на ксизала написан световъртеж, като страничен ефект? Аз знам, че се пие вечер, защото със сигурност води до сънливост.

# 444
  • София
Има, но не е сред най-честите симптоми. Най-чест е сънливост.
И аз се вкарах в едни мисли сега....не е истина.
Но е факт, че се оплака след Ксизала, около час и половина-два по-късно.

# 445
Валенцето, проверете и кръвното, пише  за понижаване.Не бих го давала повече аз...Питай лекарката с какво да се замени. 

# 446
  • София
Няма как да я питам, освен да отида на нов преглед, да дам пак 40лв, за да попитам с какво да го заменя.
Ако и утре е така, ще си и давам Фенистил. Според лекарката е слаб той, аз я питах още на прегледа, но поне съм го давала и друг път и не и е действал така.
А и аз с кой акъл го дадох наобяд...

# 447
  • София
Ксизал съм давала и сутрин и вечер, не съм наблюдавала такива странични ефекти. Макар че пише, че са възможни. Според мен е от него.
Фенистил не е ли с по- различно действие?

# 448
  • София
Сега как е дъщеря ти ?

Малкия от вчера кашля нон стоп , бяхме до педиатър , веднага изписа инхалации с пулмикорт и сироп Синекод.
Не знам дали е правилно , но буквално кашля постоянно.
Заговорих се с една майка и тя спомена , че това е бронхоспазъм ( постоянна кашлица)

Защо и на мен не ми дадат пулмикорт ? А ме въртят със сиропи ?

# 449
  • София
Wind, ако питаш за моята дъщеря - подкашля си, но рядко - 4 - 5 пъти на ден, освобождаваща кашлица, все едно остатъчна. Тя така си и започна миналата седмица и няма влошаване.
За бронхоспазъма - имала е няколко пъти и според нашата ЛЛ основен симптом е кашлянето през нощта. Е, и други прояви има, но аз никога не съм разбирала, че е със спазъм. На слушалка се чува със сигурност. Пулмикорт никога не е изписван на детето, спазми все сме лекували с Вентолин.
Ти ако имаш спазъм би се чул на слушалка.
А аз си кашлям също де, сутрин особено, но си знам от какво е, та си трая. Ако имаш възможност заведи детето на слушалка да ти потвърдят или отхвърлят бронхоспазъм.

Общи условия

Активация на акаунт