Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 61 377
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Тра-ла-ла
Може да е задна хрема/ринит. Но би трябвало след това да ти спаднат отоците. Освен, ако не си с яко запушен нос

# 421
  • Burgas, Bulgaria
Kaylinn -  абе гадно си е това ходене по лекари  ,  особено като има онко пред специалността ,  тест за невичките , яко ...
Диииишай момиче ,  ЯМР знаш ли колко е удобен , щях да ти разкажа за каската ,  ма те няма да ти сложат ,  виж музичка ще ти пуснат ,  надявам се Blush
И тоз убав глезен ще трябва после да го вдигаш нависооооооко 😉

Уинд - какво стана ?

# 422
Няма ме, аз бих ограничила солта под всякаква форма. Като почнеш от маслини, разни пушени и варени меса и риби. Даже в белия хляб има доста високо съдържание на сол. При мен проблемът беше не с подпухване на лицето, а с отичане на глезените и пръстите на ръцете. До абсолютно изключване на солта не можах да стигна, но за няколко седмици проблемите намаляха и постепенно изчезнаха. След това плавно пак започнах да консумирам, но до ден днешен готвя почти безсолно. Всеки може да си посоли в чинията колкото иска.

# 423
от няколко години имам киселини, на периоди
отскоро взе и стамаха да ме боли
усещам тъпа болка, вляво под ребрата
може ли да е от стомаха, или е нещо ново
болката вляво все я свързват с панкреаса или левкимия, което ме ужаси
при  гастроентеролог или вътрешни болести да ходя
джипито ми хич го няма, обикновено аз му казвам какво направление да ми даде
Освен болката има ли къркорене, газове ? Болката кога се появява? По принцип най-често причина може да  е или в стомаха  - гастрит или в дебелото черво - колит. Щом джипито не го бива по-добре първо поискай направление за гастроентеролог.

# 424
Ограничих солта...
Вярно че до преди месец солях на цвят не на вкус...
А хрема нямам никаква...

# 425
Здравейте!
Интересува ме какви цялостни изследвания мога да си направя? "Полагат" ли се на година безплатни прегледи, направление от личния ли се взима? Имам неплатени осигуровки за близо две години, не знам дали това ще е проблем.
И още един въпрос:smile: - кръвно 105/65 счита ли се за твърде ниско?

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 08:56 от green_lizard

# 426
Освен болката има ли къркорене, газове ? Болката кога се появява? По принцип най-често причина може да  е или в стомаха  - гастрит или в дебелото черво - колит. Щом джипито не го бива по-добре първо поискай направление за гастроентеролог.
благодаря
болката обикновено е след храна, последно време внимавам какво ям
рядко имам газове и къркорене
но тежестта вляво под ребрата като че ли е постоянна , то не е и болка, а все едно си усещаш органа
иска ми се първо на нея да обърна внимание
да не се окаже жлъчка или панкреас

# 427
  • София
Здравейте!
Възпалено ухо- отит, винаги ли се лекува с пиене на А?
Дъщеря ми, на 13г , от два дни е със заглъхнало ухо и хрема. Водих я вчера на УНГ, каза, че няма нужда от пиене на АБ, а само локално мазане с Гентамицин и антибиотични капки.

# 428
  • София
Нашият ЛЛ два пъти е лекувал отит на детето с АБ капки в ушите И в носа, + противоалергично (това така ли се казваше?).

# 429
Отитът може да е вирусен/серозен/, освен бактериален. Може и с АБ капки, с нурофен, с антибиотик  - зависи от отита и от състоянието на детето...щом УНГ е изписал лечение, следвай го според мен...

# 430
  • София
Точно такова лечение е предписано и на нас- капки за уши антибиотични, крем за мазане в ухото Гентамицин и противоалергично. Всичко започна с една лека хрема. Според лекарката е недоизлекувано от грипа преди месец и хремата го е обострила.
Ухото не я боли, но е заглъхнало.
Даже каза щом се чувства съвсем добре да си ходи на училище.
Тя е и с тесни ушни канали и редовно прави тапи от кал, та и промиват ушите. И сега благодарение и на тапата, и на възпалението, ухото е заглъхнало.

# 431
Здравейте!
Интересува ме какви цялостни изследвания мога да си направя? "Полагат" ли се на година безплатни прегледи, направление от личния ли се взима? Имам неплатени осигуровки за близо две години, не знам дали това ще е проблем. ............ 
Полагат се всякакви безплатни прегледи по здравна каса и някои изследвания.  Направления се взимат от личния лекар.
Защо не си си плащала осигуровките, естествено, че ще е проблем, трябва да си ги платиш.

# 432
ЕКГ, липиден профил, кръвна картина...за тези се сещам. Не е нещо особено..в смисъл, можело е и повечко неща да включат, ама ...

# 433
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
благодаря
болката обикновено е след храна, последно време внимавам какво ям
рядко имам газове и къркорене
но тежестта вляво под ребрата като че ли е постоянна , то не е и болка, а все едно си усещаш органа
иска ми се първо на нея да обърна внимание
да не се окаже жлъчка или панкреас

жлъчката не е ли вдясно?

# 434
st. Dobri права си
обърках го с далака
като гледам и стомаха е там, та най-добре на гастро да отида

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 10:23 от The Invisible

Общи условия

Активация на акаунт