Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 61 381
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • Тра-ла-ла
Мен ме боли вече един месец отляво, не знам сърце ли е, друго ли е. Болката е тъпа по-скоро, отива понякога към ръката, понякога към гърба. Ходих при личния, пита ме какво съм се шашнала и ми каза да пия магнезий и аулин. Но не боли като зъб и глава напр., не е за аулин.... Чудя се дали направо да не отида на кардиолог и да си платя, много ме дразни тая болка. Ама не исках аз да гадая, а личният лекар да ме ориентира.
Или при невролог. Най-много да ти изпише същото Mr. Green Може да имаш някакво схващане, щом ирадира в ръката или гърба.

# 406
  • София
Лично аз , нямам проблеми с хормоните ( на жлезата поне)
Сърцето и кръвното са ми в норма .

Бях на пулмолог с направление , за вторичен нужно ли е ново направление или директно отивам ?

Пуша , но ги намалих и то доста .

Моето джи Пи , дава насоки , но си знае , че съм хипохондрик и не винаги ме взима на сериозно .

Просто искам да разбера защо кашлям и защо не минава.
Много разчитах на Синекод .
Колко кашлящи около мен са се оправяли още с първия прием .

# 407
На пулмолог отиваш директно...старото направление важи. Но до 30 дена от първото май трябва да е второто. Ако не са минали, не губиш нищо..освен потреб.такса. 😊

# 408
По повод кашлицата да споделя. Мъжа ми кашля от 2-3 месеца. Предимно вечер и някой път е като пристъпна. Не може да си поеме въздух за доста секунди. Ходихме на снимка на бял дроб, изпи една камара лекарства и нищо. Отидохме на кардиолог и човека му откри екстрасистоли, обаче каза, че не са от сърцето му. То си е здраво. Ох там като почна. Да се проверят органите под диафрагмата при гастро от тях много често се получавала такава кашлица. После на зъболекар каза, защото проблемните зъби също влияели така. И накрая УНГ за синузит, който също може да е причина. Та така. Утре е на гастро. После на зъболекар (има проблемни зъби) и на УНГ, защото е със синузит. Успех в търсенето на решение за тази кашлица. Дано и ние го намерим по-скоро.

# 409
Аз съм доволна от този сироп за кашлица
http://www.multipharm.eu/product/192/grindtus-grindtus-sirop-za-vazrastni.html
Може да си направите чай от билките подбел, живовляк и градински чай.Взимат се равни части от трите и се смесват, една чаена лъжичка от  билковата смес се запарва в 200 мл вода и след прецеждане се изпива.2-3 чаши дневно се пият.Чай от босилек също облекчава кашлицата.

# 410
  • Burgas, Bulgaria
Уинд ,  коя е тази докторка компютърна томография е скенер ?

Оф , момичето с глезена ,  писах и се изтри ,  не запомник ника - не чети ,  истината е ,  че каквото и да ти се каже ,  докато не минеш специалист за диагноза ,  ще е все тая ,  поне аз два пъти съм била в онкология ,  докато не си тръгна от там хич не ми се говори ,  камо ли да слушам акъли !
Кураж ,  каквото и да е , може някоя киста ,  слушай и най-голямата гад има чалъм  ,   горе главата и смело напред да решаваш проблема !

# 411
  • София
Уинд, вземи си няколко дни отпуск и отиди някъде високо в планина. Да си над смога. Ако отпускът е проблем, направи го поне за уикенд. И изкарай макс време навън в движение и без цигари.

Вярвам, че ще имаш подобрение.

# 412
А посещавала ли си алерголог ? Преди години имах ужасна кашлица около 4,5 месеца.Бях още ученичка и родителите ми се бяха притеснили много .Накрая се оказа ,че имам алергия към аброксол (съдържащ се в почти всички медикаменти за кашлица ).

# 413
 Wind_ , пробвала ли си Фумаросепт ? Знам , че не си по хапчетата , а тези се смучат. Сутринта гледах рекламата с Ернестина и Андей и се сетих за теб Hug

# 414
от няколко години имам киселини, на периоди
отскоро взе и стамаха да ме боли
усещам тъпа болка, вляво под ребрата
може ли да е от стомаха, или е нещо ново
болката вляво все я свързват с панкреаса или левкимия, което ме ужаси
при  гастроентеролог или вътрешни болести да ходя
джипито ми хич го няма, обикновено аз му казвам какво направление да ми даде

# 415
Какъв вагинален пробиотик бихте ми препоръчали?

# 416
  • Перник
Какъв вагинален пробиотик бихте ми препоръчали?
[/quote
Лактажин

# 417
  • Тра-ла-ла
+1. Съхранява се в хладилник. Съответно трябва да е бил в такъв в аптеката.

# 418
Уинд ,  коя е тази докторка компютърна томография е скенер ?

Оф , момичето с глезена ,  писах и се изтри ,  не запомник ника - не чети ,  истината е ,  че каквото и да ти се каже ,  докато не минеш специалист за диагноза ,  ще е все тая ,  поне аз два пъти съм била в онкология ,  докато не си тръгна от там хич не ми се говори ,  камо ли да слушам акъли !
Кураж ,  каквото и да е , може някоя киста ,  слушай и най-голямата гад има чалъм  ,   горе главата и смело напред да решаваш проблема !

Благодаря за отговора (май само ти ме отрази) Flowers Hibiscus, а бях в нервна криза. Днес се поуспокоих, уж нямало нещо стряскащо само някакво възпаление се случва в глезена, но онкоортопеда не ме прати на скенер или ЯМР, та сега започвам противовъзпалителни хапчета и се надявам да отшуми.

# 419
От известно време ми се подува лицето....
Едва забележимо е понякога, после спада.....
Но вече няколко човека ме питат дали скоро ставам от сън та изглеждам така....
Миналия месец правих всякакви кръвни изследвания, включително чернодробни , бъбреци, панкреас и т.н....
Бях хванала и цистит та ходих и на уролог, ехограф, стерилна урина, урокултура...всичко. после ми се ядразни стомаха защото ми се беше обострила и дисковата херния и гълтах хапчета в несвяст , и ми изписаха панразол по две на ден. Четох в листовката че от него се получава оток на лицето....Но аз го спрях преди две седмици. Точно тогава започна това периодично подпухване....Сякаш ми стават по големи бузите. Адски неприятно е. Не спя добре от седмица насам....може и повече. Имам разни терзания....А днес и цикъл ми дойде, но не го отдавам на това, защото е с по-голяма давност а и не ми идва за сефте....
Отделно от скоро пия Вигантол заради дефицит на витамин Д. Изследвах хормони на щитовидната жлеза и там съм в златната среда....
Някой да има иде какво може да е....
А иначе нямам никъде другаде по тялото. От две седмици заради стомашните проблеми спрях и тестеното  и дори съм два кг. надолу...
Но взе да ме тревожи това...

Общи условия

Активация на акаунт