Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 61 196
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Pamela, може и бъбреци да са. Откога те боли? Как започна - при движение изведнъж или в покой?

Аз влизам с въпрос - брат ми е в чужбина, при кръвно изследване са му открили много нисък брой левкоцити. След това, за да се уточни причината, са му взели пак кръв за изследване - още три пъти и трите пъти са му казали, че пробата се е провалила, като последния път са му взели много кръв, за много видове изследвания. За пръв път чувам да се проваля кръвно изследване, и при това три поредни пъти - случвало ли ви се е, каква може да е причината? Той ми каза - нещо от епруветките. Рентгенът и ултразвукът не показват проблем.

# 661
АБ, вирус смъкват левкоцитите. Колко ниски са му - под 3 ?

# 662
  • София
Там е друга мерната единица, на първото изследване са били 76 при долна граница 140. След 1 месец са били 108 и след това вече 3 провалени изследвания.  Имаше и още няколко занижени показателя, но не помня кои бяха. Изследвани са всички органи, няма възпалителни процеси и ХИВ.

# 663
Момичета, някоя от вас да знае дали сега има ВИРУС с гадене, силно главоболие, температура, гърло? Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 15 мар 2018, 14:11 от NevenaMila

# 664
Престанете да наричате всеки вирус грип.
Вируси всякакви и целогодишно си има. Въпросът е ти кой си хванала.

# 665
Моите деца изкараха такъв вирус наскоро. Сега са болни от друг - само температура за момента.

# 666
Ох, опасно ли е честото кървене от носа? Приятелят ми е на 28, във видимо отлична форма, без излишни кг и каквито и да е устаневени здравословни проблеми. Твърди, че кърви от 12 годишен периодично и го отдава на преумора и стрес в работата. Ако има значение, само от лявата ноздра е кървенето. Слаби капиляри ли е? Sad

# 667
  • Mediterraneo
Вероятно.
Малката ми дъщеря редовно кърви от носа, когато е болна. Бях луднала по едно време, защото имаше моменти с много силни кръвоизливи( че веднъж се случи докато шофирам, тя на не повече от 2 години, рев, кръв, сополи, няма къде да отбия, ужас), но се научих да не се шашкам твърде.

# 668
Ох, опасно ли е честото кървене от носа? Приятелят ми е на 28, във видимо отлична форма, без излишни кг и каквито и да е устаневени здравословни проблеми. Твърди, че кърви от 12 годишен периодично и го отдава на преумора и стрес в работата. Ако има значение, само от лявата ноздра е кървенето. Слаби капиляри ли е? Sad
Нека отиде на УНГ, след преглед ще се установи причината.  Преди прилагаха процедура, при която със сребърен нитрат обгаряха проблемните капиляри.
Може да си купи мехлем Ринолекс и един път дневно да маже в носа. С него се омекотява лигавицата и кървенето намалява постепенно.

# 669
Здравейте. Изследване само на TSH и ft4 може ли да покаже проблеми с щит.жлеза или трябва пълни хормони да се пуснат?

По принцип е желателно да се изследва всичко наведнъж - хормоните: TSH, FT4, FT3, и антителата: TAT, MAT. Peace

# 670
Момичета, според вас кое е най-ефективно за болки в гърлото? Ходих на лекар и ми предписаха лекарства, но нямат никакъв ефект. Загубих гласа си и изпитвам адски болки, направо ми се насълзяват очите, не ме е боляло гърло така досега и не мога да спя от болка. Cry

# 671
  • Перник
Момичета, според вас кое е най-ефективно за болки в гърлото? Ходих на лекар и ми предписаха лекарства, но нямат никакъв ефект. Загубих гласа си и изпитвам адски болки, направо ми се насълзяват очите, не ме е боляло гърло така досега и не мога да спя от болка. Cry
Орофар спрей/има лидокаин и обезболява/. Хомеовокс за спаднал глас.
След острата фаза -спрей невен и прополис

# 672
Гърло минава бавно. Сливиците ли са възпалени или стената отзад - фарингс, ларинкс?Каква ти е диагнозата?

Мазала съм зеленото -Грануфорин, моите сливици - бяха възпалени.
Трахизан за смучене може, с АБ и обезболяващо е.
Гаргара със сода, с лимонов сок или със сол - но облекчава само временно. Чайчета топли, не горещи.

# 673
Майка ми остана много доволна от Стрепсилс интензиф.  И той е с лидокаин и обезболява.

# 674
Гаргара с билката змийско мляко и градински чай-салвия,също с разреден яб. оцет.И от трите отпивате по малко през деня.Ако ви се прави компрес със сланина или извара,лук,яб.оцет и сол в марля и отгоре вълнен шал.Винаги така оправям малкия от гърлобол за ден,два.

Общи условия

Активация на акаунт