Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 61 219
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Моят е на 7г и сопола го оставям сам да се развие и мине. На3г-4г съм слагала АБ капки. После спрях. Сега си позволявам при много запушен нос...това е обикновено първата нощ, когато мрънка че не може да диша, да капна еднократно Отривин/с ксило е/. Но еднократно...само първия ден. И не при всеки сопол....да кажем до тук не повече от 3 пъти сумарно се е случвало.
На мен пък съвсем нищо не си капя в носа. Карам на чайове и вит.с.

Нарязан лук кромид до главата нощем помага също за отпушване. Като бебе съм слагала така. Дали помага...не помня и не мога да кажа.

# 646
Виж pinosol,малко са силно евкалиптово ароматни,но се свиква(зависи от причината поради която избягваш и билковите-дано не е алергия)

Аз вече не ги намирам по аптеките..

# 647
Хепи, ако е за възрастен, макар че са таблетки, а не капки, Синулан форте. При мен имаха много бърз ефект. Още на първия ден присушиха секрета.
Първите два дни 3×2, следващите два 2×2 и след това веднъж дневно ×2, до края на опаковката, но винаги по време на хранене.

# 648
Препоръчайте нещо за възпален нерв, че умирам от болка! Лявата част на врата, плешката и рамото са засегнати. Пих нурофени, дексофени, мазах кетопрофен - не помагат. Не искам пак инжекции кортикостероиди!
Мовалис и Милгама

# 649
  • София
Самоцитирам се Disappointed

Препоръчайте нещо за възпален нерв, че умирам от болка! Лявата част на врата, плешката и рамото са засегнати. Пих нурофени, дексофени, мазах кетопрофен - не помагат. Не искам пак инжекции кортикостероиди!

# 650
  • София
Фри, писахме едновременно! Мовалис е за артритни болежки, поне така пише е описанието. Пия Милгама, пак дексофен, мажа, не намалява болкатаааа Disappointed Relieved

# 651
На мен ми го изписаха за възпаление на нерв от врата до пръстите на лявата ръка, за радикулит и шипчета каквото и да значи това, не разбирам. Помага ми и при болки в раменете и при болки в кръста.

# 652
Моят е на 7г и сопола го оставям сам да се развие и мине. На3г-4г съм слагала АБ капки. После спрях. Сега си позволявам при много запушен нос...това е обикновено първата нощ, когато мрънка че не може да диша, да капна еднократно Отривин/с ксило е/. Но еднократно...само първия ден. И не при всеки сопол....да кажем до тук не повече от 3 пъти сумарно се е случвало.
На мен пък съвсем нищо не си капя в носа. Карам на чайове и вит.с.

Нарязан лук кромид до главата нощем помага също за отпушване. Като бебе съм слагала така. Дали помага...не помня и не мога да кажа.

И аз вчера по нощите ядох лук и ревах, и ми се повръщаше, и продължавах, докато се отпуши тоя нос, поне да заспя. Днес вече няма спомен от хремата.

# 653
  • Тра-ла-ла
Пробвай с горещ душ по дължината на гръбнака, по шията и по плешките. Масаж при добър професионалист също ще помогне. А щом не ти е за първи път - помисли за превенция. Пий периодично добавки за кости, мускули и сухожилия. Не стой на течение. Прави някакви упражнения за раздвижване. За мазане съм доволна от магнезиево олио (без на АбоФарма) и Perskindol Aktiv.

Аз имам склонност доооста да се схващам, но никога не съм стигала до кортикостероиди и други тежки химии. В редките случаи, когато здраво го закърша, ме спасяват масажи. Иначе в домашни условия - инфрачервена лампа (полезна е и за настинки), турмалинова яка (здраво загрява), горещи душчета и стречинг.

# 654
  • София
Аз редовно страдам от плексити и нервни възпаления и все съм на инжекции с кортикостероиди. Обаче ми разказаха играта! Затова и не смея да ида на доктор, пак ще ми ги назначат. За масажите - категорично са забранени при възпален нерв, помагат при схващания и прищипан нерв. Топлото помага, но за малко. Утре ще купя Мовалис, дано има ефект, че не се търпи. Ей, съсипах си стомах, черва, черен дроб от лекарства Sob

# 655
  • Тра-ла-ла
По-добрият вариант е да ходиш на рехабилитация и на санаториум после. И както казах - да не допускаш да стигаш до това положение. И на мен не ми е кеф да правя стречинг/йога, ама нямам избор. Занемаря ли се, заседя ли повече зад компютъра без движение и работата втасва за дни  Crazy

Аз редовно страдам от плексити и нервни възпаления и все съм на инжекции с кортикостероиди. Обаче ми разказаха играта! Затова и не смея да ида на доктор, пак ще ми ги назначат. За масажите - категорично са забранени при възпален нерв, помагат при схващания и прищипан нерв. Топлото помага, но за малко. Утре ще купя Мовалис, дано има ефект, че не се търпи. Ей, съсипах си стомах, черва, черен дроб от лекарства Sob
Оффф, докторите, докторите....4ма невролога бях минала едно време и луда ме изкараха. Добре, че не им се връзвах. Един познат в момента започна да куца...и той тръгна по пързалката един, втори, трети доктор, ЯМР, ала-бала. Успокоителни щели да му изпизват ooooh! Той дори си купи бастун, че едва се влачи. Чак последният доктор му назначил рехабилитация.

Преди 2 лета ми се схвана жестоко врата от отворен прозорец на колата. Направо робот бях, виеше ми се свят. Масаж ме оправи. Не знам обаче прищипана ли съм била, възпалена ли, схваната ли. Тези "термини" често ги използват за едно и също състояние. Или едното води до другото. Малко мазало е по темата Laughing

# 656
  • София
Исках да си запиша час за ехография на коремни органи. Звънях в една препоръчана клиника - не можели да ми осигурят час сутрин, ами само следобяд. Че то така може ли? Не трябва ли да е на гладно и жадно?

Не е нужно да е на гладно и жадно. Добре е да е пълен пикочния мехур. Мен са ме връщали да изпия 1 шише вода и пак да отида, т.е да ти се пишка леко поне.

Записаха ми час за понеделник - 15 часà. Казаха само да закуся, след това да не пия газирано, само вода, като в 12 часà трябва да спра и водата Rolling Eyes
Спазвам го това, пък каквото - такова.
Отделно - страшно ми е притеснено. Тресе ме жестоката хипохондрия.

# 657
HAPPY, Еуфорбиум спрей е за хреми от всякакъв характер.  Хомеопатичен е. Peace

# 658
  • София
Здравейте!
Дъщеря ми, на 13г, има явно някакъв кожен проблем.
От няколко дни насам по китките и дланите и се появяват червени петна с бяло по средата. Това бяло може да е като кръг, а също и като резка.
Струва ми се, че се появява при допир с вода.
След 15-20 мин изчезва.
Вчера вечерта се появи на еднакви места на двете длани.
Какво може да е според вас?
Не я сърби, но казва, че го усеща.

# 659
Здравейте,
Страшно много ме боли гърба около плешката, като от едната страна(отляво) болката минава до рамото нагоре и надолу чак до кръста. В някои положения не ме боли-но като лежа много ме боли.

Общи условия

Активация на акаунт