Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 60 599
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Зависи от годините,ако сте над 35 се приема за горно нормални граници 85 на 130

Не е така. Нормално си е 80/120.

130/85 вече си и е сигнал за предстоящо развиване на хипертония. Желателно е да се следи и да се посети кардиолог.

# 196
Здравейте. Малко ме е срам да се допитам  до вас за една глупост, но ми е притеснено. Вчера бях цял ден с доста тесен панталон и също доста походих пеш, още същата вечер снощи си усетих бедърите от вътрешната страна протъркани до кръв и много болят..Това ще го преживея, но и "отдолу" , както и корема доста ме болят,малко и прокървих. Мога ли нещо да направя или ще се успокоят нещата от само себе си?

# 197
Здравейте. Малко ме е срам да се допитам  до вас за една глупост, но ми е притеснено. Вчера бях цял ден с доста тесен панталон и също доста походих пеш, още същата вечер снощи си усетих бедърите от вътрешната страна протъркани до кръв и много болят..Това ще го преживея, но и "отдолу" , както и корема доста ме болят,малко и прокървих. Мога ли нещо да направя или ще се успокоят нещата от само себе си?

Бих пробвала баня със смрадлика.

# 198
sea.sea, моето дете имаше астма. В тази връзка си позволявам да изкажа мнение относно хриповете. Поставете детенцето да легне или може и право, но да стои мирно, в стаята да е тихо и долепете ухото си до гърдичките му. Ако има хрипове, ще ги чуете. Също така, ако имате възможност, взимайте всички изписани лекарства и си подарете  една кратка почивка високо в планината - 4/5 дни. На детето това ще се отрази много добре и хриповете, ако ги има намалеят или ще спрат.

# 199
Аз бих мазала протритото с крем здраве, бочко, пенатен или друг бебешки крем. В по-леки случаи помага и бебешка пудра. А колкото до носенето на тесни дрехи ще замълча. От тийн годините спрях да го правя.

# 200
  • София
Мъжът ми се протърка така ( честно и за мен е чудно Как 😀)
Той се маза с крем здраве , кокосово масло. Но тъй като не му мина , започна с кортикостероид ...

Момичета , много благодаря за подкрепата .

# 201
Благодаря момичета.Никого не  бях правила такава глупост, честно Rolling Eyes Днес съм малко по-добре, мажа с Бочко

# 202
  • София
Може да ползвате и Ацербин. Много помага за всякакви раздразнения, бързо зарастване на рани.

# 203
Може да ползвате и Ацербин. Много помага за всякакви раздразнения, бързо зарастване на рани.

Зависи от раните, това не съдържаше ли плодова киселина? Трябва да се прочете листовката.

# 204
Здравейте момичета,
имам здравословен проблем, който ме подлага на изпитанието да не консумирам месо.Та въпросът ми е:мога ли да ям манджи в които има месо, но да не ям месото, или трябва да се храня със съвсем постна храна?

# 205
Зависи от причината поради която се налага да не го консумираш. Ако е наиситина сериозна и свързана със здравето е по-добре да спазваш забраната или да се консултираш с лекаря си.

# 206
Ами заболяването е онкологично, карцином на панкреаса.Докторът казва, че мога да си ям всичко, ама нали туморите се хранят с месо и сладко, та затова питам.

# 207
  • Burgas, Bulgaria
Искам да помоля за съвет ..
Дете на 11г.  Преди 15 дни бе с вирус ,  6 дни Т ,   болки в главата и брутална отпадналост . ЛЛ изписа АБ на 5-ти ден , 
Оправи се
Вторник отново вдигна Т 37. 7 ,  отново главата го болеше ,  и вчера отново Т се въртеше около 37. 7 .  Когато е така , само спи .
Пуснаха ПКК - срп  ,  левкоцити  ,  утайката ,  граналуцитите - леко завишени . 
Тест за грип - отрицателен.
И казаха да чакаме ,  или от предишното боледуване не се е оправил ,  или след ден , два ще трябва отново АБ да пие .
От прегледа,  леко оточно гърло и надути лимфни възли ,  леко на врата .
Той си изглежда болен ,  блед е ,  очите му са изцъклени ,  какво да правя ?
Мъжа ми пак е в чужбина ,  малкото и то май се разболява , а тя преди 5 дни беше с Т . 
Най-много и двамата да ги повтаря вируса ..

# 208
Търси добър лекар и отивайте. Има много усложнения късни от грипа в момента.
При мононуклеоза ива увеличени лимфни възли.

# 209
Тикве...за пневмония провериха ли го? В темата за децата едно дете е с вирусна пневмония...след 7 дена с Т и с леко завишени кръвни, като за вирус...
Снимка ли да направите....

Общи условия

Активация на акаунт