Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 61 337
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Пръста ми е набрал, ще помогне ли мазането с ихтиол?
Определено!Мажи го редовно.

# 241
Здравейте
изправена съм пред дилема.
Вземам сутрин диронорм с/у високо кръвно,препоръчаха ми Клариназе ,но четох в страничните ефекти,че не е добре да се смесват.
Фатално ли е за около седмица прием?

# 242
Здравейте, изпращаме ендокринолога на гинеколог за установяване на поликистозни яйчници. Въпросът ми е Мерджанов или Р. Христова-Патрикова (тях съм посещавала)?   или някой друг сигурен, който бихте ми препоръчали, защото следствие на това ще назначава  лечение.
Така, както сте го написала, много не се разбира. Ендокринологът е открил, че имате поликистоза?

# 243
Имам парене и дискомфорт в интимната област  и пуснах изследване на урина. Резултатите са следните:

Урина pH (Urine)   6.5      4.0 - 9.0
Урина - Относително тегло ( Specific gravity )   1.029      1.001 - 1.040
Урина - Белтък (Protein)   + - (Следи)      
Урина - Глюкоза ( Glucose )   Отрицателен      
Урина - Еритроцити,Хемоглобин (Erythrocytes, Hgb.)   + - (Следи)      
Урина - Левкоцити ( Leukocytes )   2+      
Урина - Билирубин ( Bilirubin )   Отрицателен      
Урина - Уробилиноген ( Urobilinogen )   Неувеличен      
Урина - Нитрити ( Nitrite )   Отрицателен      
Урина - Кетони ( Ketones )   2+      
Седимент - Левкоцити ( Sediment WBCs )   >80   на поле   < 4
Седимент - Еритроцити ( Sediment RBCs )   11   на поле   < 2
Седимент - Плоски епителни клетки ( SQECs )   <1   на поле   < 5

Притесняват ме левкоцитите и еритроцитите, много са завишени. Левкоцитите на кръвта също са 11, при референтни стойности до 10,5.
В събота си записах час при единствения гинеколог, който открих, че работи в събота- д-р Добрева , Токуда. Пих  Уринал акут преди седмица, сега пак си купих и започнах. Приемам съвети.

# 244
Възпаление има. Белтъка е положителен. Но защо гинеколог...инфекцията е в пикочните пътища. Нефролог или уролог ти трябва.

Пусни стерилна урина за посявка с антибиограма. И с нея и ЛЛ може да ти изпише АБ.

# 245
Записах час за гинеколог, защото всичко започна след по-бурен секс и ми се появи и някакво странно течение.
Утре ще пусна стерилна урина.

# 246
Случва се при секс да се замърси и уретрата.
Ако решиш...и на гинеколог отиди.
Но бактериите са в урината.

# 247
Здравеите на всички иска да ви  попитам дали някои знае зашто ме боли долната час на пъпа при допир преди 4 месеца сам родила и незнам дали е от раждането или не е от това а е нешто друго много се претеснявам моля ако някои е имал като моя проблем или знае нешто по вапроса

# 248
Здравеите на всички иска да ви  попитам дали някои знае зашто ме боли долната час на пъпа при допир преди 4 месеца сам родила и незнам дали е от раждането или не е от това а е нешто друго много се претеснявам моля ако някои е имал като моя проблем или знае нешто по вапроса
Секцио или нормално раждане?

# 249
  • Близко съм
Здравейте, изпращаме ендокринолога на гинеколог за установяване на поликистозни яйчници. Въпросът ми е Мерджанов или Р. Христова-Патрикова (тях съм посещавала)?   или някой друг сигурен, който бихте ми препоръчали, защото следствие на това ще назначава  лечение.
Така, както сте го написала, много не се разбира. Ендокринологът е открил, че имате поликистоза?
Не просто иска да знае дали имам проблем с яйчниците и затова се чудя при кого да отида, да не ходя за две мнения при двама различни гинеколози.

# 250
 Нормално раждане сам имала

# 251

Възможно е да е пъпна херния. Най-добре е да посетите лекар.

# 252
Егати каръка съм! Случвало ли се е такова нещо на друга - не може повече да ми се сложи спирала против забременяване. Първият път докторката я сложи от раз, през всичките години с нея не съм имала никакви проблеми, преди 3 месеца я махнахме и днес отидох да ми сложи нова. И не може! Каналът е затворен (а съм още в цикъл) и не, и не. Имам ѝ пълно доверие, цял живот все при нея си ходя, казва, че просто няма повече да може да ми се сложи...

# 253
  • Бургас
И аз имам въпрос .......изкарах ангина, изпих лекарствата, които ми изписаха, но кашлицата не е изчезнала напълно. И сега се чудя да пия ли друго и какво ......... 

# 254
Егати каръка съм! Случвало ли се е такова нещо на друга - не може повече да ми се сложи спирала против забременяване. Първият път докторката я сложи от раз, през всичките години с нея не съм имала никакви проблеми, преди 3 месеца я махнахме и днес отидох да ми сложи нова. И не може! Каналът е затворен (а съм още в цикъл) и не, и не. Имам ѝ пълно доверие, цял живот все при нея си ходя, казва, че просто няма повече да може да ми се сложи...

Сложи си имплант в ръката. Хормонален е, но поне не чоплиш хапчета всеки ден, а и с една идея по-щадящ уж.

Общи условия

Активация на акаунт