Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 61 265
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Аз се поуспокоих малко, че е абсурд да е изкарал скарлатина и да не разбера. Утре си го водя и да се надяваме, че заради трите почивни дни ще му се размине.
Благодаря много за отговорите!

# 511
Лейди, бъди спокойна. Няма начин да ти боледува детето без да разбереш. Голямата я прекара два пъти в градината, малката и тя преди два месеца. Температурата е екстремно висока. Малката много рядко ми вдига, а сега със скарлатината поддържаше над 39 и чак на втория ден антибиотик започна да я сваля. По едно време мислех, че лекарката не е уцелила антибиотика. Малката нямаше малиново оцветяване на езика и гърлото, но всички други симптоми бяха като по учебник. Лошо и опасно е когато децата са носители. Наистина само гърлен секрет може да докаже носителство.

# 512
  • Варна
Да помоля да ме ориентирате къде да чета за повишен TSH при девойка.
И за препоръки за ендокринолог, Варна.

# 513
Стейси Грей, доколкото знам, това е единствената релевантна тема - www.bg-mamma.com/?topic=1012096.

На девойката изследвани ли са антителата (TAT и MAT)?

# 514
  • Варна
Гърне без похлупак, благодаря!
Тепърва ще тръгваме по лекари за проблема. Още и през лекар не сме минали с резултатите- след няколко дни  има час.

# 515
За Варна препоръчвам д-р Сарджева.

# 516
За Варна препоръчвам д-р Сарджева.
+1 за д-р Сарджева http://www.endo-sardjeva.com/

# 517
Здравейте. Откакто родих преди 2г страдам от обилно потене, а преди това въобще не се потях.
Предполагам, че е на нервна почва и заради малкото излишни кг.
И все пак смятам да изследвам кръвна захар и хормоните на щит.жлеза.
Какво друго бихте ме посъветвали? Някакви хормони, може би?
Благодаря.

# 518
Наложи се да пия 24 дни антибиотици, два вида. Има ли начин за детоксикиране, да се поизчистя малко от тях?

# 519
Наложи се да пия 24 дни антибиотици, два вида. Има ли начин за детоксикиране, да се поизчистя малко от тях?

Едва ли...

# 520
Може ли синузит при възрастен човек, без температура, само с главоболие и задръстен нос да мине без антибиотик?  С някакви народни лекове и какви?

# 521
Моят син пи Синулан Форте за синузита. Не съдържа АБ ,а само билки. Откакто го пи,  не се  е оплаквал от главоболие.

# 522

Едва ли...

Отчайващо е, ако няма... Надявах се на някакви съвети...  Sad

# 523
  • Тра-ла-ла

Едва ли...

Аз лично съм се детоксикирала с билков извлеци, но са ми дадени от билкар. 2 години правех зверски слънчеви алергии заради много антиботици. И се оправих. От днес и аз започвам детокс. Допълнително ввзимам витамин Ц, пробиотик. Утре започвам и кверцетин, защото не съм напълно здрава.

Предполагам ще пиеш по-дълго време пробиотици Peace. Може и да си вземеш някакви хранителни антиоксидантни добавки - витаминни комплекси, ензими, специални продукти . По аптеките е пълно с какво ли не. Може да попрочетеш в нета на какви храни да наблегнеш. Повече специални сокове/смутита. Но не знам дали и колко действа всичко това и след колко време се вижда ефект.

# 524
Скрит текст:

Едва ли...

Аз лично съм се детоксикирала с билков извлеци, но са ми дадени от билкар. 2 години правех зверски слънчеви алергии заради много антиботици. И се оправих. От днес и аз започвам детокс. Допълнително ввзимам витамин Ц, пробиотик. Утре започвам и кверцетин, защото не съм напълно здрава.

Предполагам ще пиеш по-дълго време пробиотици Peace. Може и да си вземеш някакви хранителни антиоксидантни добавки - витаминни комплекси, ензими, специални продукти . По аптеките е пълно с какво ли не. Може да попрочетеш в нета на какви храни да наблегнеш. Повече специални сокове/смутита. Но не знам дали и колко действа всичко това и след колко време се вижда ефект.

Благодаря, много полезна информация  bouquet А пробиотици пих само по време на антибиотичното лечение.

Общи условия

Активация на акаунт