Какви придобивки имате във фирмите, в които работите?

• 20 168
  • 119
  •   1
Отговори
# 15
Аз все попадам на куци фирми явно. Имаме вода от автомат, кафе от кафемашина в офиса и бонус за Коледа. За София

# 16
Допълнително здравно осигуряване, безплатни кафе и вода, мултиспорт карта (нещо се плаща за нея, не е безплатна).
Знам за една фирма с много интересен бонус, по 200лв месечно за всяко дете. Има хора с по 3 деца и получават 600лв допълнително към заплатите.

Заинтригува ме с това за децата. Може ли да споделиш коя е тя? 😉
Името не мога да кажа, но фирмата се занимава с доста специфични неща (да кажем ИТ, но не съвсем) и там жени не работят. Не че не биха назначили, но просто няма кадри. Simple Smile Текучество също почти няма, най-много да пуснат една обява на година, а са към 50 човека.

# 17
При мен са бонуси за лятото (море) ,Великден и Коледа.
(гр.Кърджали).

# 18
Във връзка с 1 друга тема тук, в раздела и социалните придобивки, които работодателите предлагат се замислих как е на другите места. Освен стандартните ваучери за храна, карти за спорт, плодове и кафе, при нас други май няма. А при вас как е?
Освен посочените-безплатен обяд по избор от меню с предястие/салата и основно.Голям плюс е това,аз го оценявам много.Топло приготвен, сготвен на място, обяд.Повечето колеги вечно мрънкат -картофите препечени, малко сол, много гъста супа...Не ги разбирам,никой не ги задължава да ядат там.
По нова година,коледа и великден имаме бонус талони и подаръци.Преференции в банката,по която получаваме заплата също имаме големи.Профилактични прегледи в частна клиника.

Последна редакция: ср, 31 яну 2018, 11:00 от Vervam

# 19
Купони за пазаруване всеки месец, допълнително здравно осигуряване, два пъти в годината профилактични прегледи и специална карта за болница Токуда, по Коледа винаги има подаръци за всички деца на служителите-за до 3 годинки играчки, а за по-големите кошници с лакомства от Нестле.

# 20
Купони за пазаруване всеки месец
Това купони за храна ли са?

# 21
Да за храна.

# 22
Бонуси за Коледа, Великдени и за отпуската. Други екстри няма. София.
Взех да се чудя тази фирма, дето дава по 200 лв на дете, как ли ги отчита. Много добрър бонус, но счетоводно не се сещам.

# 23
Бонуси за Коледа, Великдени и за отпуската. Други екстри няма. София.
Взех да се чудя тази фирма, дето дава по 200 лв на дете, как ли ги отчита. Много добрър бонус, но счетоводно не се сещам.

КТД.
Както и за другите бонуси.
В предната ми фирма имаше бонус за раждане на дете, за сключване на брак.

# 24
  • София
Аз все попадам на куци фирми явно. Имаме вода от автомат, кафе от кафемашина в офиса и бонус за Коледа. За София

Хихихи, и аз съм в кюпа. За Коледа получаваме торбичка с вино, колбас и шоколад. Други придобивки нямаме. Дори вода не ми осигуряват, за кафе и разни ваучери и т.н. и дума не може да става.
Но пък има други плюсове - близко ми е до вкъщи + работя на график и в свободните си дни мога да свърша работа по институции без да моля да ме пускат в работно време.
Апропо съвсем наскоро се замислих по въпроса за придобивките, защото май взе да става много "модерно" да предлагат придобивки работодателите, но пък не знам не е ли това за сметка на заплатата. Преди две години бях на интервю за работа, на което ми цитираха доста ниска работна заплата, но после изброиха ваучери за храна и медицинска застраховка като стойността на ваучерите компенсираше донякъде заплатата. Но лично на мен ваучерът за храна не ми е бил в приоритетите при избор на работодател. Примамливи ми бяха по-скоро оферти със здравни застраховки, но на такива не попадах често докато търсех работа.

# 25
В Бургас - предишната фирма, в която работех дълги години - ваучери за храна, но бяха като част от заплатата, подаръчни торбички за Коледа с шоколади, кафе, бонбони и др., за 8 март - дребни подаръци или цвете за всяка жена,
редовни банкети, платени от фирмата, поне веднъж в годината обучения или разни мероприятия за сплотяване на колектива с преспиване и храна за сметка на фирмата. Имахме служебни коли, но горивото си го плащахме ако се прибираме с тях вкъщи и постоянно ни следяха с gps. По едно време имаше и кафемашина за много кратко с безплатно кафе, след време имаше за минерална вода, но много колеги започнаха да злоупотребяват и да пълнят пластмасови бутилки и я махнаха.
Имахме много добри преференции в банката за кредити, също често получавахме безплатни мостри от различни продукти, от партньорските фирми понякога рекламни тениски, тефтери, календари, химикали, рядко раници или чадъри. В следващите две фирми нямах никакви придобивки. Сега имам служебна кола, не плащам гориво за пътя до вкъщи, имам право да я ползвам за лични цели, като плащам някакви стотинки на километър, но за по-далечни разстояния, за кратките изобщо не става въпрос, даже ми се смяха в началото, че аз, нали съм честна, отчитам два км личен разход на гориво. Коледни е имало преди, но през последните две години няма. Пак имам достъп до разни безплатни мостри и продукти. Един-два пъти в годината, понеже фирмата е софийска, имаме търговска среща в София - хотел, храна, всичко ни е осигурено, отделно командировъчни. Най-важното - никой не ме следи и не ми виси на главата, имам пълна самостоятелност, днес например сутринта ходих на лекар, после пих кафе с приятелка, сама си организирам времето, важното е да има резултати.

# 26
На сегашната ми работа - кафе, чай, мляко, сладки. Вода аз си купувам. Понеже сме малък екип се случва често някой да донесе нещо за хапване - плодове или друго и го консумираме общо. Имаме бонуси за Коледа и Великден, командировки се покриват изцяло от шефа. Понякога имам служебни обяди, също се покриват.
В предната ми фирма имаше вода, кафета, чайове и бонбони. Работила съм и в общинска администрация, там пък съвсем нищо нямаше. Събирахме по левче за кафе, което да направим на машината, за която също бяха събирали пари. Иначе имаха пари за раб.облекло, но доколкото чух вече го махнаха. А, да, имаше на 3 месеца ваучери за храна.

за Бургас.

# 27
  • Русе
В нито една от фирмите, в които съм работила не е имало никакви безплатни бонуси. В последната има кафемашина, в която работодателят зарежда кафе, но все мърмори, че само той купувал кафе, не сме пэддържали кафе машината и то ти се отщява да пиеш от безплатното кафе. А той все още държи кафе машината не заради служителите, а за клиентите на фирмата. Има и безплатна машина за вода, но тя обикновено е празна. Бонуси или ваучери за Коледа и др. празници няма, банкети, обучения също няма, дори и задължителните профилактични прегледи се правят проформа, ако изобщо се направят. Според мене е добре работодателите да се грижат за служителите си, така им показват, че ги ценят като хора.
За гр. Русе се отнася.

# 28
  • Варна
Аз, като държавен служител, няма изобщо да се обаждам... даже стола, на който седя е лично мой.. :/

# 29
частна фирма в Бургас, вода няма кафе няма Simple Smile, за празниците няма бонуси и отпуск няма, общо взето няма нищо

Общи условия

Активация на акаунт