Какви придобивки имате във фирмите, в които работите?

• 20 169
  • 119
  •   1
Отговори
# 30
  • Русе
Това за отпуските не знам, как може да се коментира. Вероятно и болнични не ползвате? То дано не ви се налага, но знае ли човек.

# 31
Това за отпуските не знам, как може да се коментира. Вероятно и болнични не ползвате? То дано не ви се налага, но знае ли човек.
познахте, трябва да припаднеш на работното място и тогава е макс.3 дни, и после тиказва е ти си добре, нищо ти няма

# 32
  • Русе
Такива работодатели не заслужават да имат работници.

# 33
  • Русе
В държавната администрация поне знам, че имат по-големи отпуски и с болничните нямат проблем.

# 34
  • Варна
В държавната администрация поне знам, че имат по-големи отпуски и с болничните нямат проблем.
За болничните не мога да си изкривя душата - наистина няма никакъв проблем. А отпуската, тази година ни пуснаха 6 дни допълнително, иначе са 20.

# 35
  • Пловдив
Пловдив, малка фирма. Има вода и кафе. Ваучери за храна, 13-та заплата, на два пъти по половин. Подаръци за Коледа и Великден.
Работни дрехи - от време не време за работниците. Аз се водя администрация т.е. нищо. Очила понеже работя на компютър няма. Договорът с трудовата медицина е проформа. Плащаш си таксата и никой не е стъпвал във фирмата. Но пък работя от 8,30 до 16,30, почивните дни са си почивни. По празници не се работи. Отпуската си е 20 дена. Нямам проблем с болничните, но и не ми се налага да ползвам често. Ако ми се налага да си свърша нещо в работен ден, принципно няма проблем да изляза в работно време, но гледам да не злоупотребявам. Щом ми е свършена работата в офиса, мога да си върша други неща или да си ровя в нета. 

# 36
  • Пловдив
Работните дрехи се намесиха... В хранително вкусовата промишленост ми се налага сама да си купувам работни дрехи за да имам що годе приличен вид. На работниците се дават работни дрехи по-рядко отколкото се дават на монтьорите в големите автосервизи. Иначе работното облекло се пере на място ежедневно. Тази необходимост от ежедневно пране със силни избелващи и дезинфекциращи препарати е още една причина да се амортизира бързо, но ново не се дава.
Отпуски... Много трудно и мъчително се дават. Винаги има нещо важно, което да се свърши и/или няма кой да те замести. За минали години имам 29 не използвани дни. За 2018 г. още 20 дни. Имам и 2 неизползвани компенсации за работа на официални празници. Общо 50 дни, които не знам, кога и кой ли ще ми разреши да ползвам. За цялата 2017 г. съм ползвала 11 дни отпуск и то трудно.

# 37
Това за почивките и отпуските е друга тема, ама цяла година търсих работа, на която да имам фиксирано работно време, да почивам в събота и неделя и по празниците и да си ползвам отпуските без проблеми. В нашия град много трудно се намира такава, нищо, че градът е голям. Извънреден труд не са ми плащали никога, двоен надник също. Коледни, като изключим подаръците,  съм получавала два пъти в живота си - в първия случай бяха 50 лв, във втория бяха около 500, но то не бяха точно коледни, а просто някакви застраховки, които беше ни направил работодателят. Но тогава в тази фирма бяхме над 100 души и доста солени щяха да са му коледните. Спомням си, че последните две години, преди да напусна, бяха дали само  на счетоводството, тайно, но една колежка ги сварила и разбрала за какво става въпрос, малко гадно се почувствахме тогава.

# 38
  • София
Спомням си, че последните две години, преди да напусна, бяха дали само  на счетоводството, тайно, но една колежка ги сварила и разбрала за какво става въпрос, малко гадно се почувствахме тогава.

На последния ми Великден във фирмата, в която работех преди  бях вече в законното 30-дневно предизвестие за напускане. Шефовете ми бяха много бесни, че ще напускам. Гледаха да ме ползват на макс докато съм там да им свърша възможно повече работа. Работих и извънредно точно в официалните почивни дни за Великден. Нито ми платиха извънредния труд, нито ми дадоха добавките за Великден, които случайно разбрах, че другите колеги са получили. Не исках никога повече да имам вземане-даване с тези хора и затова не си търсих дори извънредните, които са длъжни да ми платят, но към днешна дата съжалявам, че не се възползвах докато още съм там да им пратя една проверка, защото имаха доста нарушения по отношение на персонала. Или поне да им бях поискала заповед за възлагането на извънредния труд по Великден. Но се чувствах толкова изтощена от отношенията си с тях, че исках само всичко да свърши по-скоро.
Иначе там  имаше безплатна  вода и 25 дни годишен отпуск, който трудно се ползваше, че все нямаше кой да ме замества. Даваха 13-та заплата. Даваха по нещичко за Великден, ако има възможност в съответната година.

Сега нямам придобивки, но съм при много по-коректен работодател и не страдам за липсата на придобивки.

За София

# 39
Враца, във магазин от голяма хранителна верига: ваучери за храна, допълнителна здравна осигуровка, вода. Веднъж, вече бях изляза в майчинство ме зарадваха и с карта Мултиспорт.

# 40
Благородно ви завиждам за придобивките.В нашата фирма няма никакви придобивки,че даже и заплатите ги даваха на три пъти.Аз и затова и напуснах и не съжалявам.Изискват много от теб а насреща нищо.И затова в тая фирма в Плевен има такова текучество.

# 41
  • пловдив
https://
Вода и кафе, ваучери за храна, допълнително здравно осигуряване, бонуси, пари за Коледа, Великден и за море.почивка събота и неделя. Пари при раждане на дете. Като чета не е чак толкова зле явно, но има и по-богати фирми..

# 42
Допълнително здравно осигуряване, половината месечна сума за спорт, безплатни плодове и напитки от кафемашина. Бонус за Коледа, допълнително заплащане за нощни смени освен редовната заплата, организират ни и разни курсове, последно имаше по английски. Един път в седмицата ни поръчват обяд. Градът е Велико Търново.

Много ли ще е нахално ако попитам коя е фирмата? Grinning

# 43
В общинска администрация съм и нямаме никакви придобивки.

# 44
Допълнително здравно осигуряване, плодове, чай, кафе, мед/захар, сметана, мляко за добавка в кафето/чая, тиймбилдинг всяка година, ваучери за Коледа и Великден, Коледно парти.

Общи условия

Активация на акаунт