Нашите орхидеи - тема 22

• 82 099
  • 808
  •   1
Отговори
# 180
избиват разклонения. моите по малко, но колежката беше докарала нейната розова до 5 цветоноса, всеки с много разклонения и много цвят. като розов облак беше миналата седмица.
болна съм, иначе бих снимала.
чела съм, че цветовете са по-дребни, но в нейния случай не е така. а може би е до орхидея.

Мултифлорите го правят. Цветовете им са по-дребни, самите орхидеи не са мини размер.

# 181
Това бебе от лятото не е пуснало нито коренче.. прилича на марулка вече, но пък забелязах нещо да избива от спящата пъпка, така че съм щастлива ✌🏼

# 182
st.Dobri С каква цел ги оставяш твойте, в случай, че са зелени? Заради кейки или нови цветове от спящите пъпки ли?Цветоноса от снимката няма как да порастне повече от това, а на мястото на старите пъпки няма как да избият нови.😊
Потвърждавам и при мен изкара разклонение един зелен цветонос и цъфтя.
За орхидеята, за която питах тук съм сигурна, че нещо с пъпките не е наред. Освен че не искат да се отворят и не нарастват, се появиха тук там тъмно кафеви петънца. КАкво може да е?

# 183
Разклоненията избиват от спящите пъпки.Там където са били старите цветове няма какво да избива или расте, затова някои отрязват връхчето, което не пречи на израстването на разклоненията.По коментарите разбирам, че има два типа орхидейоманиаци, едните са касапи другите не.Аз съм по скоро от първите и режа смело.В случая няма правилно или неправилно, а е въпрос на предпочитание как да изглежда орхито.🤗

# 184
Тъкмо имам една орхидея, на която на стар цветонос доста високо е изникнал нов и вече цъфти. Аз не го режа, ако е свеж.

# 185
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
при мен се е случвало и връхчето да се събуди.
не режа и не чупя нищо, ако не е изсъхнало само преди това.

# 186
Ако мога да помоля за снимчица, че ми стана интересно.Човек се учи цял живот. Wink

# 187
при мен се е случвало и връхчето да се събуди.
не режа и не чупя нищо, ако не е изсъхнало само преди това.
и на мен ми се случи два пъти, единия път порастна цветонос, изкара 14 цвята и спря, мина се не мина 1 месец върха продължи да расте.... изкара още 12, целия цветонос на финала беше около 60см

# 188
Започнаха да се отварят две от ароматните фалчета Heart :
Скрит текст:

страхотни са ти фалчетата, поздравления

# 189
  • Sofia
Ето моите две орхидейки. И двете пуснаха цветоноси от старите. Едната даже 3 броя и отделно още малък ,но напъпил цветонос.
http://prikachi.com/images.php?images/725/9261725K.jpg

# 190
Момичета, аз не отричам, че прецъфтял и зелен цветонос може да пусне разклонения.Това се случва само от спяща пъпка,а не от мястото където са били старите цветове.На снимката на Bakerita се вижда много добре, че единият цветонос на розовото орхи няма връхче, но има разклонение.Случвало ми се е и на мен, въпрос на вкус както пише на началната страничка.Simple Smile

# 191
Аз съм от касапите. Прецъфтял - режа. Предпочитам нов. Оставям само на новозакупено цвете, като резервна гума ако реши да мре.

# 192
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
никой не оспорва мнението ти, слънчо, просто изказваме своето мнение, а в случая то е различно.
в друг случай ще сме напълно съгласани с теб.

докато търсих да снимам връхчета забелязах, че тази срамежливка се отваря Simple Smile Simple Smile Simple Smile

това са минитата, за които писах по-рано. цветовете паднаха, но аз и не очаквах друго. Simple Smile по-нататък може да си ги докарам до цвят у дома
Скрит текст:

# 193
Тази година цимбо реши да има леко жълто-зелен оттенък:
Скрит текст:

# 194
  • Варна
Импала,
миналата година нали по-рано ти цъфтя? Щото моят много закъснява този път, едва се е пропукал цветоносът и се вижда първата пъпка. Миналата зима сякаш малко по-рано се развиха нещата, а уж беше по-студена. Но и тогава цъфна поне месец след твоя,  дали не беше и повече. И сега има само 1 цветонос, а миналата година бяха 3. Дали нещо не му угаждам се чудя?

Общи условия

Активация на акаунт