Нашите орхидеи - тема 22

• 81 429
  • 808
  •   1
Отговори
# 720
  • на острова на мечтите
Аз май не обясних добре! Имам препарат против паразити. Но какво да третирам? Само почвата би? По-опитните казват да не се пръскат листата. Да натопя в разтвор ли?
Знам,че беше писано преди. Но у дома нямаме интернет покритие. На работа нямам свободно време да се ровя. Открих групата във фейсбук,но не мога да вляза. Там по-лесно се отваря информацията с нашия слаб обхват. Благодаря ви!

# 721
Впечатли ме, че Лактофол са направили формули за растеж и за цъфтеж, както и спрей. Браво! Обаче дозите и графикът им са безумие.
При всички положения обаче не торовете осигуряват цъфтежа на орхидеите, а написаното от Месечинка.

danilu,
Със системен препарат може да се пръска, но по-добре е да се полее.
Разреждаш по етикет и накисваш саксията.
Целта е чрез корените препарата да навлезе в растението и да го направи отровно за гадините, които го нападат. Повечето имат и контактно действие, т.е. трепят при попадане върху или вътре в бубата по време на поливането.
Ще повторя Ренка: в посочените концентрации съвременните препарати са безопасни за нас, полезните гадинки и за цветята, върху които се прилагат.

# 722
Открих групата във фейсбук,но не мога да вляза. Там по-лесно се отваря информацията с нашия слаб обхват. Благодаря ви!

Фейсбук групата специално е направена със свободен (!) достъп. Няма такова нещо като влизане или излизане.  Дали за Членове на групата или за който и да е ползвател - регистриран или не в ФБ - цялата информация- абсолютно всичко е достъпно за всеки дори само през браузър ( хром, Мозила, интернет експлорър, опера и т.н. ) .  Всеки Може да чете дискусии или материали на свобода. Нечлен на групата но с профил в ФБ може  да коментира. Направихмего именно така, защото не всеки има профил или обича да ползва фейсбук.

# 723
  • на острова на мечтите
Импала,:hugs:HugKissing Heart
Моят препарат е спрай,но ще третирам с накисване.
Аз съм регистрирана във фейсбук,но не мога да отворя нищо,освен информацията за отровите. И ми пише,че съм поискала регистрация за групата,но не мога да пиша.

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 19:57 от danilu

# 724
Импала,:hugs:HugKissing Heart
Моят препарат е спрай,но ще третирам с накисване.
Аз съм регистрирана във фейсбук,но не мога да отворя нищо,освен информацията за отровите. И ми пише,че съм поискала регистрация за групата,но не мога да пиша.

Изрично писах и поясних че трябва да  отворите линка в браузър а не в фейсбук приложение. Когато тръгнете да отваряте ви дава опция по избор - с какво да отворя. Избирате браузъра който е инсталиран на компютъра ви.
Линкът е този
https://m.facebook.com/groups/517426221748868/
Излиза си съобщение с големи букви че групата е публична. Хора без регистрация и без да са членове и пишат и четат без проблем и така от 2015 година . Коментари можете да добавяте от компютър. Андроид приложенията и тези за други мобилни нямат такава опция. Проблемът не в групата а че нещо не правите според инструкциите които давам.

Освен всичко друго не очаквайте че приемаме нови членове 24 часа в денонощие , има си правила
Копирам част от информацията на групата
Цитат:

Група на свободни потребители, любители на орхидеи.

Заявките за групата се одобряват веднъж на определен период от време, съгласуван между администраторите. Тъй като групата е публична, всеки може да чете и използва библиотеката, както и да публикува постове, дори и без да е член. Моля, изчаквайте заявката Ви за членство да бъде одобрена и не пишете съобщения на личните профили на администраторите.

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 22:42 от _re_ge

# 725
Нещо и от мен. Първата е трудна за снимане,  с 3 цветоноса и над 30 пъпки. Втората е тази, на която счипих цветоноса, изби с нови 2 , но хвърли и доста пъпки.

Последна редакция: сб, 14 апр 2018, 09:26 от alayne

# 726
  • Варна
Цимбьо цъфна Simple Smile

# 727
Тази нощ сънувах,че бутам една от орхидеите ми и на другият ден е пуснала голям цветенос Simple Smile

# 728
Здравейте и от мен. До сега само ви четях, защото и аз имам орхидея която ми подариха миналата година. Въпросит ми е как да я накарам да цъфти, че от 4-5 месеца, си стои така, само нови корени пуска

# 729
Ах, какво му е палаво езичето с този тъмнолилав край Kissing Heart !

Месечинка,
Понеже не помня други с цимбидиум, да ти кажа на теб Smile . От няколко дни съм отделила две стари булби и ще опитам размножаване. Не знам дали ще стане, ама защо пък да не опитам.

Лиодорото днес:

Скрит текст:

Цялата стая ухае!

# 730

Здравейте, какво трябва да направя с орхидеята?  Месец след като прецъфтя, се появиха тези листа. Предварително благодаря!

# 731
Имаш си бейби орхи.Нищо не я прави, гледай си я както досега.Когато порасне достатъчно и пусне корени може да отрежеш и поставиш в субстрат за орхита.

# 732
  • Благоевград
Идвам да си покажа красавицата

# 733
Импала
При симпоидалните орхидеи златното правило е минимум три. Нови издънки не са точно дъщерно растение. За лесно стабилизиране и бързо развитие се делят три, най добре четири или пет. Една е почти обречена. Две с малък шанс за оцеляване и прекалено дълъг период на стабилизиране ако оцелеят. Времето за цъфтеж си се отлага повече.

# 734
Ренка,
Съвсем друго е. Пробвам cymbidium backbulb propagation - отделяне на единични стари булби, останали без листа, често без корени... Давам шанс.

Общи условия

Активация на акаунт