Нашите орхидеи - тема 22

• 82 189
  • 808
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Корен е.

# 406
Според мен е корен но е верно че снимката е подвеждаща. Това нещо  в един ракурс сочи надясно (корен,) а в друг надолу наподобявайки  цвеетонос.

# 407
# 408
# 409
  • русе

На заден план се вижда още едно,което е с тъмен връх

# 410
  • София
Ето ги и моите

# 411
След известни проблеми с хибрида, мисля, че се разбрахме най-накрая:
Скрит текст:

# 412
Импала!
Тази ми е любимка! Два пъти купувам и два пъти умира. Вече се страхувам да опитам отново!
Мнооооого е красива!

# 413

На заден план се вижда още едно,което е с тъмен връх

Всичко в корени!

# 414
И при теб ли? Значи хибридът е проблемен. Този ми е втори екземпляр и му се старах доста Smile .

# 415
Аз мислех че е само мой проблем. Първата се спомина след седмица. Втората след по-дълго. Мислех че или аз нещо или нямам късмет.

# 416
О, не, изобщо не допускам в теб да е причината. Желая ти следващия да се получи Hug !
За мен е проблемен хибрида "Golden Beauty". Утрепах три дотук, от едното имам кейки. Надявам се поне с него да имам шанс, имайки предвид, че ще бъде отгледано от мен и при моите условия. Ще видим...

# 417
Гугълнах да видя коя е тази Златка. Аз имам такава от суперскъп цветарски магазин със собствен внос на качествена холандска стока. Скъп ( към 35-40 лв) някаквъв лъв златен на етикета на кафяв фон , холандска фирма ... но нямаше мърдане мнооооого години.
А такава като твоята първо от Кауфланд, после от хоуммакс. По десетина лева. Еми ето на.

# 418
Добро утро на всички! Мисля, че съм пристрастена към темата, винаги влизам с нетърпение, да прочета интересни неща за орхидеите и да видя новите цъфтежи. Simple Smile
Купих си пулверизатор най-после. Но не съм сигурна, сега с постоянното отопление, колко често да пръскам листата? 1 път седмично?

# 419
Добро утро на всички! Мисля, че съм пристрастена към темата, винаги влизам с нетърпение, да прочета интересни неща за орхидеите и да видя новите цъфтежи. Simple Smile
Купих си пулверизатор най-после. Но не съм сигурна, сега с постоянното отопление, колко често да пръскам листата? 1 път седмично?

С пулверизирането много трябва да се внимава. Аз унищожих така две от най - хубавите си орхидеи. Попада вода в основата на орхидеята и започва гниене, нищо после не може да я спаси. Трябва да се пулверизират само листата и ако попадне вода в основата или стеблото, трябва да се подсушава.

Общи условия

Активация на акаунт