Нашите орхидеи - тема 22

• 82 201
  • 808
  •   1
Отговори
# 390
Змия, тази ми излезна от борсата на Обелско шосе.

# 391
  • София

Къде е тази борса?

# 392

Къде е тази борса?
Адресът им е: София, ул. Обелско шосе 8, кв. Люлин 1. Това им е сайтът, имат и Фейсбук страница, аз там ги следя.

# 393
Змия, красоти в наситени цветове  Heart Eyes
Честита Баба Марта, любителки на красотата  Hug

# 394
Честита Баба Марта Hug !

Така и не успях да харесам тази борса, но да приемем, че съм твърде придирчива Stuck Out Tongue Winking Eye .

Мноого харесвам жълти орхидеи! Наситени или по-бледи, жълто-зелени, с петна, райета, с устни в друг цвят - всякакви. Имам поне 15тина.

# 395
Импала, аз два пъти съм ходила, единият имаше страхотни попадения, другият - нищо интересно. Заслужава си да се посети, ако ти е близо. Все може нещо да си харесаш. Сестра ми си поръчва от тях орхидеи за спасяване. И успява да ги спаси за разлика от мен.

# 396
Всеки път когато сме в България обикалям всички познати ми магазини за цветя. И нови търся Joy .
Знам, че тази борса има много почитатели, но не станах една от тях. Може би все не улучвам момента...

# 397
От тази борса имам преди сигурно три години две купени цветя. Едното фалче едното лудизия.  и двете загинаха от гъбично шест  месеца по - късно ..... не ми хареса господина там - по джапанки, с цигара,  няма цени като попитам ми дават явно според външния ми вид , иначе не разбирам защо съм избрала най-скъпото фалче в халето за момента. Но както и да е. Фактът че ми изгниха цветята не  значи нещо особено - но значи нещо важно като извод -  че не купувам нещо -по-качествено .  Предпочитам малко по-скъпо но да не се гътне.

# 398
Ей тази красавица на аватара ми е от таб, ама загива, направо беше с изгнили корени, а не съм я преполивала.

# 399
Ренка,
Подкрепям! И най ме дразни фактът, че с времето цената започна невинаги да съответства на качеството (което обективно намалява), и въпреки внимателното избиране се случва да има латентни проблеми. Но явно това са рисковете на хобито Smile .
Специално от борсата на "Обелско шосе" съм купила пет фаленопсиса, четири се преселиха във Вечните орхидеени градини. Интересно, че единственото оцеляло е Лиодорото, а беше младо, рисково растение, за смешните 8 лв.

# 400
  • на острова на мечтите

ЦЪФНАааааа

# 401
О Данилу, не знам коя от коя е по-хубава!

Импала, късметлийка си
В фб групата споделят че Лиодорота от борсата много бързо умират от странни гниенета.

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 18:16 от _re_ge

# 402
  • на острова на мечтите
Благодаря! Много ме зарадваха. Точно когато реших, че няма да заничам повече и тя/ те цъфнаха две:grinning:

# 403
  • русе

здравейте:)Да попитам по-вещите от мен😋Това според вас цветонос или корен е?

# 404
  • волно калдъръмче
Снимай и от друг ъгъл. Така ми прилича на цветонос, но не съм убедена много. По-тъмнозелен е и има вдлъбнатинка в средата, но пък не излиза от обичайното за цветоноса място - пазвата на листото. Ако върхът е гладък, не се вижда зелена люспа, значи е корен.

Общи условия

Активация на акаунт