Милано - 9

• 91 331
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Какво бихте ни препоръчали - на място да си плащаме транспорта или да си вземем Милоно карта за 48 часа ? Единия ден ще отидем до Isola , а на другия катедралата и забележителностите в централната част . Не мога да преценя дали ще ни трябва транспорт например от Дуомо до парка с арката Arco della Pace .

# 76
  • софия
Реджи, благодаря и за отговора, и за търпението. Чета и предишните теми и се възхищавам наистина на това, че на всички отговаряш без досада и независимо, че някои неща вече са описани Simple Smile И ти, и Мими Simple Smile
Аз започвам търсене на други местенца за настаняване... Citta Studi мисля, че не е лошо, гледам сега едно хотелче там, Florence...

# 77
Не съм ги купила Grinning - в безплатната неделя са, запазих само час. Казах им мейла си и ми пратиха потвърждението. Не може онлайн за безплатните недели, само по телефона.
Питах за кога има свободни часове - февруари или март и ми казаха за март.
Благодаря ти много!!
Т.е не се плащат и по 2 евро на билет, когато са безплатни?
Малко глупав въпрос, но като гледах сайта, пишеше 2 евро такса, включително и за безплатните билети.
Ще се боря по телефона отрано, пък дано този път успея. Не че е фатално, просто сме планирали началото на юни да сме там.

# 78
  • Milano
Какво бихте ни препоръчали - на място да си плащаме транспорта или да си вземем Милоно карта за 48 часа ? Единия ден ще отидем до Isola , а на другия катедралата и забележителностите в централната част . Не мога да преценя дали ще ни трябва транспорт например от Дуомо до парка с арката Arco della Pace .

Не трябва транспорт - близо е. За мен - единични билети - би трябвало да ви стигнат 1 за отиване и 1 за връщане.

Кои ресторанти са без меню (или без цени)?

Някои не слагат на сайтовете си, можеш да погледнеш отзиви в Трипадвайзър - обикновено винаги има някой който да ги е снимал.

Препоръчаните ресторанти са нормални - не сме препоръчвали Biffi, Savini, Cracco и т.н. - освен мисля в Бергамо.

Много хубав ресторант, но с бразилска кухня е този на пл. Лотто:

http://www.picanhaschurrascaria.com/home.html

Не съм ги купила Grinning - в безплатната неделя са, запазих само час. Казах им мейла си и ми пратиха потвърждението. Не може онлайн за безплатните недели, само по телефона.
Питах за кога има свободни часове - февруари или март и ми казаха за март.
Благодаря ти много!!
Т.е не се плащат и по 2 евро на билет, когато са безплатни?
Малко глупав въпрос, но като гледах сайта, пишеше 2 евро такса, включително и за безплатните билети.
Ще се боря по телефона отрано, пък дано този път успея. Не че е фатално, просто сме планирали началото на юни да сме там.

Не се плащат 2 евро за безплатната неделя.

Плащат се 2 евро за безплатните билети в останалите дни - да кажем за деца до 18г е безплатно и плащат 2 евро резервация.

Отдолу си пише ''не се дължат 2 евро за резервация за безплатните билети, които могат да бъдат запазени само чрез кол-сентър, а за безплатната неделя можеш да направиш само оттам.'' Wink

Незнам дали се разбра? Laughing

Реджи, благодаря и за отговора, и за търпението. Чета и предишните теми и се възхищавам наистина на това, че на всички отговаряш без досада и независимо, че някои неща вече са описани Simple Smile И ти, и Мими Simple Smile
Аз започвам търсене на други местенца за настаняване... Citta Studi мисля, че не е лошо, гледам сега едно хотелче там, Florence...

Става там.

Приятно ми е в тази тема. Когато ми се ''откачи едната везна'' се забелязва. Laughing

# 79
Реджина, много ти благодаря  Flowers Tulip
Разбрах те напълно, аз бях видяла, че се дължат 2 евро за безплатните билети, но ми е убягнало за билетите само през кол-центъра. Не става дума за 2те евро, разбира се, а пак за даването на данни за кредитната карта по телефона. Макар че миналата година го преживях веднъж.
И дано да успеем да се свържем по телефона в най-напрегнатия ден, разбира се...
Благодаря още веднъж!

# 80
  • Milano
Лаленце, защо слагаш лаленце, а не роза? Grinning Heart Eyes

Моля.

И аз ги диктувах данните от картата за 2х2 евро за Галлерия Боргезе в Рим, не съм имала проблеми за щастие.

Но това беше за 8-ми март и само за жени, за безплатната неделя и там не се плащат.

За телефона - пробвах предната вечер сигурно над 20 пъти и все изключваше веднага или малко след като даде свободно, защото линиите били заети.
На другата сутрин почнах да звъня от 8ч, обаче понеже в същият ден почваха продажбите за нови два месеца в 9.30ч, активираха телефона в 9.30ч.

Успях на вторият - третият път - ок. 10ч.
Успех!

# 81
И на мене така ми изключваше през януари и до края на деня не успях да се свържа. Сега на 13ти пак ще се пробвам, тогава пускат билетите за май и юни.
Благодаря ти от сърце още веднъж за всички твои ценни съвети! Flowers Rose  Wink

# 82
Здравейте,
Имам купени самолетни билети  за началото на май. Ще наемаме кола под наем. При преглеждането на оферти забелязах, че има опции за наемане от различни места. Някой, който е наемал кола дали може да ми каже какво означава "Център коли под наем"? Искаме да вземем колата от летището по принцип.
Ще съм много благодарна, ако споделите опит.

# 83
  • София
katy71 аз малко не ти разбирам въпроса, но център за коли под наем е мястото, откъдето се наема колата. На Малпенса на Терминал 1 е "под" терминала т.е. с асансьор можеш да слезеш долу по топла връзка. Със сигурност имаше офиси на Avis, Budget , Maggiore. Ние сме фенове на Budget - по-скъпо, но сигурно. Има и посреднически сайтове и фирмени на съответната компания. Ако наемате за първи път е хубаво да попрочетеш в съответната тема за коли под наем за ориентация, за да не разводняваме тук.

# 84
bibi, благодаря! Не наемаме за първи път, но малко се обърках, защото виждам няколко възможности - едната е на терминал /около 30 евро по-скъпо/, другата е Център коли под наем и третата възможност шатъл. Та по този повод ми беше въпроса. Каква е разликата между на терминал и център коли под наем. Значи спокойно да си резервирам с опцията Център коли под наем. И разпитвам, защото организирам пътуването на 6 човека и не ми се иска да си развалям настроението с битовизми, като пристигнем в Милано. И без това доста трудно се угажда на повече от двама.
Благодаря за отговора и ако имаш какво да допълниш ще съм благодарна.

# 85
Имам един въпрос към regina di cuori - резервация на апартамент на адрес
Via Ponte Nuovo 32
Distretto Viale Monza
Milano, 20128
как ви се вижда? Питам, защото напред в темата прочетох за района около Via Padova, а този адрес ми се вижда достатъчно близо до място, което не препоръчвате.
Имаме време да се организираме и да резервираме нещо друго, ако и този адрес попада в кофти район.
Благодаря предварително!

# 86
  • Пловдив
Head Band
bibi, ..........И разпитвам, защото организирам пътуването на 6 човека и не ми се иска да си развалям настроението с битовизми, като пристигнем в Милано. ....
Кати, каква кола планирате да наемете? Ние също сме 6 човека / 4 възр и 2 деца/, но вановете са много скъпи и обмисляме вариант с карта Ломбардия да пътуваме . Съпругът ми ще е единственият мъж в групата, а нито аз, нито другите две дами се наемат да шофират около езерата. Та сме в голяма чуденка какво да правим. Особено на Гарда - обещали сме на децата Сафари парк, а нежната част от групата искаме и спа, което ще е невъзможно без кола Rolling Eyes

# 87
avia, ние сме 5 + 1 дете на 11. Планираме да наемем 2 коли - икономичен вариант, но  и 4 от нас могат да шофират, ако се наложи

Head Band
bibi, ..........И разпитвам, защото организирам пътуването на 6 човека и не ми се иска да си развалям настроението с битовизми, като пристигнем в Милано. ....
Кати, каква кола планирате да наемете? Ние също сме 6 човека / 4 възр и 2 деца/, но вановете са много скъпи и обмисляме вариант с карта Ломбардия да пътуваме .

# 88
  • Milano
Имам един въпрос към regina di cuori - резервация на апартамент на адрес
Via Ponte Nuovo 32
Distretto Viale Monza
Milano, 20128
как ви се вижда? Питам, защото напред в темата прочетох за района около Via Padova, а този адрес ми се вижда достатъчно близо до място, което не препоръчвате.
Имаме време да се организираме и да резервираме нещо друго, ако и този адрес попада в кофти район.
Благодаря предварително!

В зоната не се е случвало нещо отдавна.
Прочетете си отзиви и решете.

Аз не я харесвам и естетически, но това си е мой личен вкус.

# 89
  • София
Здравейте, по някаква случайност се оказа, че ще бъдем през първата неделя на месец май в Милано. Къде мога да видя кои музеи влизат в безплатната неделя? Какво препоръчвате да видим?
С дете на 7 години ще сме, което все още много не се вълнува от музеи, но все пак мисля да се възползваме от възможността.
Виждам по-горе споменавате за "Тайната вечеря" , доколкото разбрах от коментарите сега ще излезнат билетите за месец май, правилно ли съм разбрала?

Общи условия

Активация на акаунт