Милано - 9

• 91 506
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • срещу двата комина :)))
здравейте, пропуснала съм тази тема когато подготвях нашето пътуване до Милано за Нова година, но ако някой има желание може да прочете как ние видяхме града - https://mywayoftravel.blog/2018/02/25/%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D … 0%BE%D1%80%D0%B8/

# 241
  • Milano
Здравейте, момичета,
Опитвам се да организирам и нашето пътуване за началото на май. Малко ми е притеснено, защото не съм само със семейството ми и искам да съм достатъчно прецизна в организацията. Очаквам познавачите на Милано да се включат, че на мен ще ми е първо ходене.

Май и двата ми въпроса са основно към regina di cuori.
Къде мога да видя мачовете на Милан? Ще бъдем в Милано на 8 и 9 май, пътуваме на 10 май. Дали има програма кога с кой играят, ако успеем да се организираме на мъжката част, а и на мен, ще ни е интересно.
И още един въпрос - попаднах на този сайт: прилагам линк https://www.highlinegalleria.com/promo-20-visita-highline
заслужава ли си да го включа в програмата.
И последно питане - в Милано ще дойдем от Венеция с кола под наем, та си мисля какво е по-целесъобразно да направим. Да оставим колата още на 8 май и да се придвижим до Малпенса с шатъл от централната гара или да си оставим колите на паркинг и да ги върнем на 10 май на летището. Букнала съм 3-4 места за настаняване в Isola, Brera, включително и един апартамент на Via Cesare Cesariano, точно на ъгъла до парк Семпионе. Още оглеждам за паркинг, защото цената на шатъла отиване и връщане за 3-ма и цената на паркинга /сравнително най-ниска цена/ са почти равни. И съм в голяма дилема дали търсенето на паркинг и самото паркиране, няма да ни забави повече от градския транспорт.

Благодаря ви предварително!
Аз не съм от активно пишещите и питащите, повече чета и питам в краен случай, защото то всичко е написано, просто трябва повече време да се прочете и да се систематизира.
Но труда, който основните момичета полагат ежедневно е безценен!

Милан играе на 06.05 с Верона вкъщи, на 09.05 евентуално ако бие Лацио вдругиден ще играе финал за Купата на Италия в Рим.

https://www.acmilan.com/it/stagione/serie-a

Защо шатъла до Малпенса е отиване и връщане, като идвате с кола от Венеция?
24 евро за трима до Малпенса.
Колко ви излиза колата за тези два дни?

Къде търсите паркинг?

Нали имате предвид, че в зона Брера и на ул. Чезариано се плаща Ареа С, плюс е ZTL?

За Highlinegalleria - разгледайте снимки и прочетете отзиви в Трипадвайзър.

Аз вече съм се изказала, че за мен е не, на ffr и е харесало.

# 242
Здравейте, от известно време следя темата. Имам въпрос...Според вас нужно ли е да купувам онлайн билети за Дуомо (заминавам другия петък), много ли се чака, ако на място се купуват? Не успях да се ориентирам дали се купуват за определен час, тъй като ако е така не ми се рискува, за да не оцеля момент на лошо време...

# 243
[color=rgb(17, 17, 17)][/color]

Защо шатъла до Малпенса е отиване и връщане, като идвате с кола от Венеция?
24 евро за трима до Малпенса.

В случай че на идване от Венеция върнем колите на Малпенса, не съм проучвала още връщане около гарата например.

Колко ви излиза колата за тези два дни?

За 5 дни около 105 евро, за 3 дни около 80 евро

Къде търсите паркинг?

Гледам страницата на www.parkvia.com/it-IT

Нали имате предвид, че в зона Брера и на ул. Чезариано се плаща Ареа С, плюс е ZTL?

Това не съм го предвидила, може ли малко разяснение, ако не ви притеснявам или поне къде да прочета повече.

Благодаря предварително!

# 244
Здравейте, от известно време следя темата. Имам въпрос...Според вас нужно ли е да купувам онлайн билети за Дуомо (заминавам другия петък), много ли се чака, ако на място се купуват? Не успях да се ориентирам дали се купуват за определен час, тъй като ако е така не ми се рискува, за да не оцеля момент на лошо време...

не знам как са онлайн, ние ги купихме на място, рано сутринта, но платихме на едни машинки на които се плаща с карта и впоследствие разбрахме, че с тези билети влизаме без да чакаме цялата опашка  Peace в по-горния си пост съм пуснала линк към подробен разказ за влизането ни в Дуомото  Peace

# 245
здравейте, пропуснала съм тази тема когато подготвях нашето пътуване до Милано за Нова година, но ако някой има желание може да прочете как ние видяхме града - https://mywayoftravel.blog/2018/02/25/%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D … 0%BE%D1%80%D0%B8/

Много хубав разказ, чакам Верона с нетърпение.
Както и всички останали в блога ви.

# 246
  • Вестерос
Според мен няма смисъл. Купете си ги на място, за влизане може да се чака, там е без значение дали имате билети или не за чакането. Ако не ти се чака може от предния ден след обед да си ги купите и да влезете на другия ден сутринта.

# 247
  • София (Възраждане)
не знам как са онлайн, ние ги купихме на място, рано сутринта, но платихме на едни машинки на които се плаща с карта и впоследствие разбрахме, че с тези билети влизаме без да чакаме цялата опашка  Peace в по-горния си пост съм пуснала линк към подробен разказ за влизането ни в Дуомото  Peace

От поста ти по-горе: ..."оказа се , че те за плащане с карти, което явно никой не иска да прави и така взех билети за около 3 минути, а огромния плюс който открихме и на входа на Катедралата е, че ви пускат от отделна врата и няма нужда да чакате новата огромна опашка."

Билети се купуват от музея през улицата до катедралата. Как разбрахте след това към кой точно вход на катедралата да се насочите за бързо влизане? Именно билетите купени от автомат ли ви дадоха право на бързо влизане? 

# 248

От поста ти по-горе: ..."оказа се , че те за плащане с карти, което явно никой не иска да прави и така взех билети за около 3 минути, а огромния плюс който открихме и на входа на Катедралата е, че ви пускат от отделна врата и няма нужда да чакате новата огромна опашка."

Билети се купуват от музея през улицата до катедралата. Как разбрахте след това към кой точно вход на катедралата да се насочите за бързо влизане? Именно билетите купени от автомат ли ви дадоха право на бързо влизане? 

насочи си човек, който проверяваше билети на огражденията, далеч преди входа и да, би трябвало да са билетите от автомат, защото нищо специално не сме взимали или плащали, просто билет за катедралата + покрива .

# 249
  • София (Възраждане)
Били сте с дете, може и това да е причината да ви пуснат по-бързо??

Опашките ни отказаха миналата година, затова и се интересувам от възможност за бързо влизане, Ще съм и с възрастен човек и ми се ще да оптимизирам времето максимално.

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 12:31 от Mooimeiske

# 250
  • ...
И аз се чудя с Дуомото как да процедирам... Миналата година уцелихме посещението на Папата и спрямо престоя ни имахме 3 часа интервал да влезем, но трябваше да се откажем от билетите за Тайната вечеря, която много исках да видя. За това тази година Дуомо ми е задължителна спирка Simple Smile Чудя се ако отидем много рано 8:30 примерно дали няма да влезем по-бързо?

# 251
Били сте с дете, може и това да е причината да ви пуснат по-бързо??

Опашките ни отказаха миналата година, затова и се интересувам от възможност за бързо влизане, Ще съм и с възрастен човек и ми се ще да оптимизирам времето максимално.

нямам идея, но си имаше отделен коридор с ограждения, който разделяше опашките на две ... имаше и няколко други човека с нас, а те не бяха с дете... Ние решихме, че е заради тези билети, но не мога да твърдя със сигурност

# 252
# 253
  • Milano
katy71,

https://www.comune.milano.it/wps/portal/ist/en/area_c

http://allegati.comune.milano.it/Comunicazione/AreaC/Cartinavarchi_AreaC.pdf

https://www.accessibilitacentristorici.it/ztl/lombardia/milano.html#Dove sono le telecamere

http://www.comune.milano.it/wps/portal/ist/it/servizi/mobilita/z … utorizzazioni/ztl

С две думи ако влезнеш в центъра (показан на картата) ще трябва да платиш 5 евро (АреаС)
Ако паркираш някъде, в повечето случаи имат споразумение с общината плащаш 3 евро плюс цената на паркинга/синя зона. Има обяснения на сайта.

ZTL - зони в които имат право да минават само живущите там и други категории, които имат разрешения.
Има и такива за градският транспорт, но то там е ясно.

Корсо Гарибалди напр. е такъв и т.н.

Свалете си някоя апликация която ви показва тези неща.

Не виждам смисъл да използвате кола, ако сте в Брера.
Оставете я някъде на гараж извън центъра и ползвайте градски транспорт или пеша.

В четвъртък предвиждат цял ден да вали сняг - дано не се блокираме, като Рим вчера.

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 13:08 от regina di cuori

# 254
regina di cuori,

Много благодаря за безценната информация.
Имам още доста да чета ....
На идване от Венеция къде е най-удобно да върнем колата, за да не се разкарваме до Малпенса, имате ли някаква идея?
Или около централна гара удобен паркинг, или до някоя метро станция. Ако ме ориентирате и в цените ще трябва да черпя в Милано Smiley

Общи условия

Активация на акаунт