Милано - 9

• 91 398
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • Milano
slavina_S, дано вече сте разбрали, че шампионата днес е отменен и да не се разкарва съпругът ти напразно до стадиона.

През нощта е починал капитана на Фиорентина Давиде Астори и отмениха всички мачове днес.
Той е играл 5 години и в младежите на Милан.

Много ми е тъпо - младо момче с малко детенце...да почива в мир!

# 271
  • Milano
Имам въпрос към живеещите в Италия Simple Smile на сайта за стачките (http://scioperi.mit.gov.it/mit2/public/scioperi) има няколко на 19ти. Тогава съм планувала пътуването от Милано до Верона и обратно - хващаме ли някоя стачка? Не мога мн да разбера какво означават съкращанията... поне google translate е безсилен.
Много благодаря! Simple Smile

Не, нищо не хващате. В по-голямата си част стачките са на въздушните диспечери, ж.п в Неапол и градски транспорт във Виченца и Потенца.

Здравейте, благодаря за прекрасните теми, бяха ми изключително полезни в планирането на пътуването ни до Милано през май. Бих желала да ви попитам, кой аутлет бихте ми препоръчали - Serravalle или FoxTown, имаме 4 нощувки в Милано и си мислех да отделим един ден за шопинг. Благодаря предварително.

Серравалле.

Сутринта посетихме ''Тайната вечеря''.

Може и грешно да помня, но момичетата които ходиха миналата година бяха споделили, че можело да се снима, но без светкавица - НЕ Е ВЯРНО.

Един човек попита преди да влезе групата и казаха ''Не''. Вътре също си пише, че са забранени фотоапарати и телефони.

Ако сте снимали и не са ви направили забележка или не са ви видели е друг въпрос.

Обикновено седи само една възрастна дама отзад, която наблюдава.

Помислих си, че вероятно забраната е променена.

Навремето не даваха да се снима в Сикстинската капела и в Замъка Сант'Анджело в Рим, сега вече може, но на "Тайната вечеря'' не е разрешено.

Museo del Novecento на мен не ми хареса изобщо - не оценявам такъв тип изкуство - абстрактно.

# 272
  • София
slavina_S, дано вече сте разбрали, че шампионата днес е отменен и да не се разкарва съпругът ти напразно до стадиона.

През нощта е починал капитана на Фиорентина Давиде Астори и отмениха всички мачове днес.
Той е играл 5 години и в младежите на Милан.

Много ми е тъпо - младо момче с малко детенце...да почива в мир!
И аз току що прочетох ! Sad Да почива в мир !

# 273
  • София
regina di cuori, много благодаря! Относно билети за Тайната вечеря, не мога да се ориентирам от сайта на първа страница, не успявам да открия как бих могла да си закупя, може ли малко помощ. Безкрайни благодарности!

# 274
  • Варна
Правилно отбелязва regina! През януари като ходихме снимах, но една възрастна дама ни направи забележка. Странно е, защо не казват предварително, защото когато вземахме билетите от гишето и охраната заключи багажа ни в шкаф, го питах изрично, дали мога да си взема  фотоапарата. Бяхме въоръжени с два дори. На анонса в предверието, гидът също не предупреждава. Вътре се изложих, но пък имам снимки.  Rolling Eyes
radost, ето линк. Избираш дата и час, вид билет и т.н. Ще получиш потвърждение на мейла. От часа на резервиране имаше гратис период от час мисля беше, в който трябва да платиш. (Това е полезно в случай, че забие сайта, нета или нямаш наличност по картата.)
https://www.vivaticket.it/index.php?nvpg%5Bevento%5D&id_show … 63954&idt=744

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 16:30 от Blue Turquoise

# 275
Правилно отбелязва regina! През януари като ходихме снимах, но една възрастна дама ни направи забележка. Странно е, защо не казват предварително, защото когато вземахме билетите от гишето и охраната заключи багажа ни в шкаф, го питах изрично, дали мога да си взема  фотоапарата. Бяхме въоръжени с два дори. На анонса в предверието, гидът също не предупреждава. Вътре се изложих, но пък имам снимки.  Rolling Eyes
radost, ето линк. Избираш дата и час, вид билет и т.н. Ще получиш потвърждение на мейла. От часа на резервиране имаше гратис период от час мисля беше, в който трябва да платиш. (Това е полезно в случай, че забие сайта, нета или нямаш наличност по картата.)
https://www.vivaticket.it/index.php?nvpg%5Bevento%5D&id_show … 63954&idt=744
Странно, явно зависи от гида. Ние миналата седмица се скъсахме да правим снимки. Преди влизане ни предупредиха само, че не може да снимаме със светкавица. Всеки си снимаше на поразия, никого не са спирали.

# 276
  • ...
Благодаря много regina! Simple Smile

# 277
  • Вестерос
Като цяло освен в Милано съм била и в Рим и забелязах, че и в двата града по музеи или дават да се снима свободно, но без светкавица, или не дават въобще. Като да не може да се снима ми се е случвало само в Рим- в една църква и Сикстинската капела.

# 278
  • Монтана
Здравейте,
от летище Малпенса някой може ли да ми каже кой район е за предпочитане за нощувка-цена и транспорт

# 279
След дъъъълго дебнене, се сдобих с билети за Тайната вечеря. Въпросът ми е, трябва ли да са разпечатани задължително, или от телефона може да се сканира QR кода при влизане?

За Музея на науката и технологията купуването на билети на място бързо ли се случва, т.е. има ли опашки?

И още един въпрос - от Централна гара, където спират шатълите от Бергамо до метростанция Кодорна, близо ли е пеша?

Благодаря предварително!

# 280

Завърнахме се от пътуването до Италия. Въпреки лошото време си прекарахме чудесно.
Пристигнахме на Малпенса около 13 ч. в петък, взехме рент-а кар от Sicily by car- бързо и лесно /предварително бях платила, много изгодно/, дадоха ми дизелов автомобил- много икономичен, опитаха се да ни продадат добавка против замръзване за горивото за 17 евро, не се съгласихме, все пак мен-планинско чедо не могат да ме сплашат със замръзване при температури около нулата.
По магистралата отпътувахме до езерото Гарда, за около час и 40 мин. бяхме в Сирмионе. Много красиво градче, страхотен исторически център, впечатлих се, въпреки че доста съм пътувала из Италия.
Потърсих пицария в центъра, оказа се, че голяма част почиват в часовете от 16 до 18.30 часа. Напазарувахме си вино-просеко, ягоди, морски дарове-опаковани салатки, и фокачи от Карфур и си спретнахме късен обяд в стаята в хотела.
Хотелът ни беше Hotel Sirmione e Promessi Sposi:  https://www.termedisirmione.com/it/hotel-ristoranti/hotel/hotel-sirmione-promessi-sposi
Имаше спа-център в самия хотел- сауна, вътрешно джакузи и басейн, и външен басейн целогодишен с топла минерална вода, което посетихме в събота сутринта. Аз избрах пакет нощувка с вход в Aquaria спа център, който център посетихме същата вечер. Оказа се, че през уикенда Аквария работи до полунощ, носиш си само бански и джапанки и на място получаваш без допълнително заплащане- кърпа, халат, шапка за плуване и два серума в опаковка за тестване- за лице и тяло. Самият спа център се намира на около 700 метра от хотела по страхотна търговска уличка. Беше приятна разходка до там 5-6 минути. Огромен външен басейн, сауни, парни бани, солна стая, релакс зони, вътрешни басейни, джакузита- много топла минерална вода, чисто, уютно, много ми допадна. В 23 часа след спа-центъра седнахме на вечеря в пицария на центъра- учудващо до късно работеха заведенията- ядохме пица и лазаня, тирамису, всичко много вкусно и на нормални цени.
На другия ден закуската в ресторанта на брега на езерото беше превъзходна- много пресни плодове, учудващо за зимен сезон /ягоди, ананас, пъпеш, грозде, сливи и др./, кафе от еспресо машина на бара, богат избор на сладкиши, кроасани, прошуто, 5-6 вида сирена.
В Сирмионе рагледахме археологическия музей- Grotti, замъка и църквата Санта Анна делла Рока в центъра.
Пихме Аперол и ядохме сладолед /препоръчвам шам-фъстък с бял шоколад/ в бар Скалиджери, много ни хареса. Подобно на Милано, ни донесоха дребни хапки с напитките.
Ранния следобяд отпътувахме за Милано. Хотелът ни беше Brunelleschi hotel. Препоръчвам го, чисто, приятно, вана в банята; вкусна и разнообразна закуска, на 3 минути от Дуомо. В събота се разходихме по каналите, а вечерта- из нощно Милано, площадите около центъра и Галерията Виторио Емануеле.
В комбинация с безплатния вход в неделя, надминахме себе си, разгледахме Музея на Да Винчи, Музея дел Новeценто, Пинакотека ди Брера, замъка Сфорцеско- музеите вътре /вкл. и Микеланджело/.
Сутринта в неделя нямаше опашки, около обяд и следобяд почакахме около 40 минути за вход в пинакотеката и около 10 минути в замъка.
Обядвахме в събота в Набуко / http://www.nabucco.it/pres_i.html /- ресторант до Пинакотека ди Брера. Много хубав ресторант, пробвах талиателе с трюфел и нещо като качамак с гъби и горгонзола. Другите клиенти масово ядяха ризото по милански- изглеждаше с шафран, наситено жълто на цвят, но аз не посмях да пробвам- много кашаво ми изглеждаше. Препоръчвам го ресторанта, всичко много ми хареса!
Вечерта аз отидох на опера в Ла скала, а мъжът ми се разходи напразно до Сан сиро /за съжаление не бях проверявала в интернет, че са отменили мача/. Гледах постановката "Симон Боканегра":  http://www.teatroallascala.org/en/season/2017-2018/opera/simon-boccanegra.html . Бях на балкон, добре се виждаше сцената, а на самия балкон с две малки екранчета имаше превод на английски на текста. В операта останах без думи, красота, звук, всичко... В главната женска роля беше българка- Красимира Стоянова, която бе аплодирана дълго за прекрасното изпълнение.
В понеделник успяхме да разгледаме и Дуомо вътре.
Накратко- много ми хареса Милано, благодаря на всички пишещи в темата! Вашата помощ е безценна за нас, планиращите сами пътувания!  smile3525

Последна редакция: вт, 06 мар 2018, 13:48 от slavina_S

# 281
  • Milano
slavina_S, благодаря за разказа. Чудесно звучи всичко с малки изключения (за съпруга).

След дъъъълго дебнене, се сдобих с билети за Тайната вечеря. Въпросът ми е, трябва ли да са разпечатани задължително, или от телефона може да се сканира QR кода при влизане?

За Музея на науката и технологията купуването на билети на място бързо ли се случва, т.е. има ли опашки?

И още един въпрос - от Централна гара, където спират шатълите от Бергамо до метростанция Кодорна, близо ли е пеша?

Благодаря предварително!

Мейла който сте получили се показва на касите и ви дават билет.
Би трябвало да пише да се явите 20 мин по-рано и т.н.

Освен ако няма някакви промени.
Аз нямах такъв код, защото бях в безплатната неделя, преди като съм купувала онлайн пак съм ги сменяла, в сайта на Общината е обяснено същото.

За музея уикенда има опашки, през седмицата незнам.

Не е близо Кадорна до Ц.гара - 5 спирки с метрото.
Погледнах в Гугъл какво времетраене дава - 20 мин с кола и 40 пеш.

Здравейте,
от летище Малпенса някой може ли да ми каже кой район е за предпочитане за нощувка-цена и транспорт

Цените на транспорта са едни и същи, независимо дали има други спирки по пътя.

# 282

regina di cuori благодаря!

А от централна гара до Via Francesco Primaticcio, 32 с автобуса ли е по-удачно, или с метрото. Гледам, че ако решим с метрото, повечко пеша има ходене (и то с багажа), а  автобусът май спира по-близо. Но не знам в делничен ден как е маршрута, да не идат два часа предвижване из града, докато се настаним.

За музея значи ще гледам през седмицата да отидем. А до Комо  в събота голяма навалица ли е?

# 283
  • Milano
Ако кацахте на Малпенса щеше да ви е по-удобно.

Най-удачни варианти са:

1. с метрото до Приматиччо ( М2 и М1 или М3 и М1) и оттам автобус 64 за 3 спирки (via dei Giacinti/Via dei Gigli), посоката на автобуса е Lorenteggio и около 200 метра до апартамента.

2. С метрото до Inganni и оттам автобус 58 за 6 спирки (L.go Brasilia), посока на автобуса Кадорна и около 150 метра до апартамента.

За Комо - другите да кажат за събота, моите разходки обикновено са в неделя.

# 284
  • Монтана
Някой да има предложение за хотел около централна гара милано-пешеходно разстояние,ниска цена за нощувка?

Общи условия

Активация на акаунт