Милано - 9

• 91 379
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • In transit
Какъв е най-лесният начин за продвижване от летището в Бергамо до Верона освен кола под наем?
С влак от ЖП гарата в Бергамо с прекачване в Бреша. Мисля, че бях мяркала и автобуси директни, но не съм съвсем сигурна.

Благодаря ти. Ако няма директен транспорт, май по-добре да си вземем кола под наем.
Купих билети до Бергамо с идеята да прекараме 4 дни във Верона и Лаго ди Гарда, но ще го мисля след връщането от Венеция.
За езерото Гарда ще ви е най-удобно с кола под наем. Има хубави паркове, до които най-лесно се стига с кола.

# 406
Какъв адаптер трябва да си нося за контактите там?

# 407
  • София
Никакъв.

# 408
Никакъв.

Наистина? Доколкото разбрах, контактите им са по-особени и ще е необходим адаптер за зарядните?

# 409
  • София
Никакъв.

Наистина? Доколкото разбрах, контактите им са по-особени и ще е необходим адаптер за зарядните?
Няма такова нещо. Била съм в Италия над 15 пъти и никога не ми е трябвал адаптер. Европейски са контактите, 220V.

# 410
Никакъв.

Няма такова нещо. Била съм в Италия над 15 пъти и никога не ми е трябвал адаптер. Европейски са контактите, 220V.

А това?

Не се заяждам, просто искам да съм сигурна, че няма да остана без телефон там Wink

# 411
бъди сигурна, аз имам към 30 пътувания в Италия и ползвам контактите като в БГ

# 412
бъди сигурна, аз имам към 30 пътувания в Италия и ползвам контактите като в БГ
ОК! Успокоихте ме, благодаря.

# 413
  • Milano
В Италия контактите са с 3 дупки, да, но зарядното си влиза в първата и третата и няма никакъв проблем.

Това, което сте показали е тип ''шуко'' - този тип контакти са главно за електроуредите - тв, хладилници, прахосмукачки, ютии.

Обикновено има и такъв контакт в хотелите - в банята, до бюрата, до тв.

До леглото, не много често - ако няма да гладите на него, не ви трябва.

https://www.google.it/search?q=prese+elettriche+italia&rlz=2 … =1280&bih=694

Каква памет имате само, аз хич не помня по колко пъти съм ходила на дадено място освен ако не е еднократно. Laughing

Последна редакция: пн, 09 апр 2018, 13:20 от regina di cuori

# 414
  • София
Каква памет имате само, аз хич не помня по колко пъти съм ходила на дадено място освен ако не е еднократно. Laughing
Абе, не сме баш сигурни - моите са над 15, а неговите към 30. Има лек елемент на колебание. Joy

# 415
  • In transit
Аз след третото ходене спрях да ги броя. Joy

Имам питане към Реджи и Азия. Къде в Бергамо (или Милано) мога да си купя мая за сирене (caglio liquido di vitello). Най-малкото в какъв тип магазини да търся?

Последна редакция: пн, 09 апр 2018, 16:35 от Mikkey

# 416
Здравейте!
Предстои ми пътуване до Милано през лятото и "хвърлям по едно око" на темата за информация.
Настоящият ми пост е свързан не с туристическите забележителности, а с придвижване от една точка до друга в града. Разчитам на regina di cuori да успее да ме ориентира.

Междувременно имам транзитно преминаване през града -полет до България от Милано Малпенса (9:10ч). Пристигам в Милано с автобус на следния адрес Via Giulio Natta – Lampugnano - 20121 - Milano, в 5:40ч. Знам какво да хвана до Centrale. Въпросът ми е по-скоро - имам ли реален шанс да пристигна на летището около 7:30ч. - все още не знам дали ще имам чекиран багаж или само ръчен.

# 417
  • София
Много благодаря на взелите отношение по моя въпрос и се извинявам, че чак сега отговарям, но току що се прибрах от Венеция, а там хич не ми беше до форума.

# 418
  • София
привет на всички, на 12-ти април пътуваме за Милано, но първата ни нощувка е в Комо близо до SanGiovanni railway station. Може ли да ми кажете как да стигнем от Малпенса до там? И също така тези 48 часови карти за градския транспорт в Милано включват ли всички видове -имам предвид не само за метро, а също така трамваи, автобуси? И от къде се купуват ( нещо специално?) Благодаря предварително

# 419
Включват всичко картите, има и влакове S които минават през града, и на тях може да се качвате
аз ги купих картите от магазинче за вестници и цигари
има знак че продават билети и карти
Скрит текст:
има и автомати на спирките на метрото

Общи условия

Активация на акаунт