Милано - 9

• 91 340
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Milano
Аз след третото ходене спрях да ги броя. Joy

Имам питане към Реджи и Азия. Къде в Бергамо (или Милано) мога да си купя мая за сирене (caglio liquido di vitello). Най-малкото в какъв тип магазини да търся?

Мики, ти ме уби с този въпрос.

И понеже незнам, ходих да потърся.

Пише, че би трябвало да се продава в мандрите (caseifici), в (някои) аптеки и в магазини за prodotti biologici.

Tова намерих, като точни места на които се продава:

http://www.faromagio.it/dove_reperire_il_caglio.htm

Гледаш си зоната, която те интересува в случая Бергамо и Милано.

Мандри в Милано:

https://www.google.it/search?rlz=2C1OPRB_enIT0537IT0573&q=ca … GoIbA&tbs=lrf:!2m4!1e17!4m2!17m1!1e2!2m1!1e2!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:2&rldoc=1#rlfi=hd:;si:;mv:!1m3!1d65067.26192762948!2d9.154833450000002!3d45.4578774!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i413!2i279!4f13.1;tbs:lrf:!2m1!1e2!2m1!1e3!2m4!1e17!4m2!17m1!1e2!3sIAE,lf:1,lf_ui:2

В и около Бергамо:

https://www.google.it/search?rlz=2C1OPRB_enIT0537IT0573&q=ca … GoIYw&tbs=lrf:!2m1!1e2!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:2&rldoc=1#rlfi=hd:;si:;mv:!1m3!1d247885.4613150739!2d9.7598395!3d45.726482399999995!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i153!2i267!4f13.1;tbs:lrf:!2m1!1e2!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:2

Дано Азиа те прочете, със сигурност знае повече от мен по въпроса.

На Коконата ще отговоря следобед.

# 421
Да вмъкна и аз моя опит с 48 часова карта за транспорта от преди месец - както беше споменато в темата, тя важи до края на третия ден. Ние я купихме към 14 часа, важеше не 48 часа, а до края на третия ден. Благодаря много на потребителката, която сподели в темата. Опитахме същото с 24-часовата - тя си важеше точно до часа, в който беше закупена.

И една идея за посещение в центъра на Милано - Villa Invernizzi  (Via Cappuccini, 7, 20122 Milano MI, Italy). Намира се в пресечка на Corso Venezia. В градината й се разхождат свободно розови фламингота, на нас ни изнесоха цяло представление, много приятно място. Самата вила е частна, през оградата се разглежда, но целият район е много красив, така че може да се съчетае с разходка от Порта Венеция към центъра

# 422
  • In transit
Реджи голямо благодаря! Ми наумих си, че ще си приготвям стракино. Много го обичам. А не знам дали с нашите маи ще стане, затова искам да е автентична. Simple Smile

# 423
  • Milano
Реджи голямо благодаря! Ми наумих си, че ще си приготвям стракино. Много го обичам. А не знам дали с нашите маи ще стане, затова искам да е автентична. Simple Smile

А-а не може така - и млякото има значение Laughing...кравите трябва да са уморени.

Името му идва от Стракк (на ломбардски диалект - миланезе, бергамаско и т.н.) и означава уморен.
Ползвало се млякото на кравите, които били уморени от прехода от планината в долината, когато се връщат ''вкъщи''.

Не продават ли в магазините?

Здравейте!
Предстои ми пътуване до Милано през лятото и "хвърлям по едно око" на темата за информация.
Настоящият ми пост е свързан не с туристическите забележителности, а с придвижване от една точка до друга в града. Разчитам на regina di cuori да успее да ме ориентира.

Междувременно имам транзитно преминаване през града -полет до България от Милано Малпенса (9:10ч). Пристигам в Милано с автобус на следния адрес Via Giulio Natta – Lampugnano - 20121 - Milano, в 5:40ч. Знам какво да хвана до Centrale. Въпросът ми е по-скоро - имам ли реален шанс да пристигна на летището около 7:30ч. - все още не знам дали ще имам чекиран багаж или само ръчен.

Имаш, ако пристигнеш навреме на автогарата.

Първото метро минава оттам (Лампуняно - Lampugnano) в 5.45, 5.58, 6.08 от понеделник до събота, в неделя и на празник в 6.15ч.

До половин час си на гарата. По това време няма движение - за 1час ще стигне шатъла, но на косъм.
Много сте зависими от часа на пристигане на автогарата.

Аз бих слезнала на Лотто (след 2 спирки) и бих отишла на спирката на шатълите на виале Теодорико (Teodorico) пред Fieramilanocity - не съм добра в меренето - вероятно 500-600м, веднага след viale Scarampo.

Забелязах, че спират освен Малпенсашатъл и Аутострадале (Malpensa airport bus express) - минават в 6.20, 6,30, 6.40ч -  оттам до летището е около половин час.

Но в случая незнам дали да го препоръчам - предвид супер ограниченото време и непознаване на зоната и спирката там.

https://www.google.it/maps/place/Fermata+Autobus+Per+Malpensa/@4 … .149535,17z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x4786c10e835d9843:0x1da99f6e76c6f16a!2sViale+Teodorico,+20149+Milano+MI!3b1!8m2!3d45.4853064!4d9.1522279!3m4!1s0x0:0xb5b21e6909280510!8m2!3d45.483929!4d9.1500342

Не съм ходила на автогарата, но прочетох ужасни отзиви...относно ''околната среда'' - мръсотия, деградирано, в градинката отпред спят разни дрогирани, небезопасна зона особено вечер и сутрин, така че внимавайте и се изнасяйте възможно най-бързо.

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 16:59 от regina di cuori

# 424
  • In transit

А-а не може така - и млякото има значение Laughing...кравите трябва да са уморени.

Името му идва от Стракк (на ломбардски диалект - миланезе, бергамаско и т.н.) и означава уморен.
Ползвало се млякото на кравите, които били уморени от прехода от планината в долината, когато се връщат ''вкъщи''.

Не продават ли в магазините?

Joy Ще ме умориш... Много интересно инфо, благодаря за него! Flowers Rose
Скрит текст:
За съжаление не съм виждала, поне във Варна няма никъде, а пък се намират разни италиански магазинчета, но явно не внасят. И до Румъния като ходим съм търсила, но и там няма, а има доста повече италиански продукти от България. А пък не върви да помъкна в самолета сирене Joy

# 425
  • Бургас
Здравейте Simple Smile
С две приятелки решихме да се възползваме от новата линия Бургас - Беграмо и да си направим един уикенд в Милано.
Може ли да ми помогнете с избора на хотел? Аз предпочитам по-централно място и нямам претенции, но трябва да се съобразя с момичетата Simple Smile Как са като район тези двата?
 https://www.booking.com/hotel/it/loreto.bg.html?label=gen173nr-1 … =1&#hotelTmpl
https://www.booking.com/hotel/it/businesspalace.bg.html?label=ge … =1&#hotelTmpl

Благодаря предварително.
Връщам се да чета старите теми, че на мен чакат Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 10:46 от Poppi

# 426
Няколко бързи въпроса да ми дадете съвет Simple Smile

Дали трябва предварително да закупя онлайн билетите за транспорта от Летището Бергамо до Милано и обратно или може и на място ?

За Дуомото как ще ми препоръчате да процедираме с посещението  ?

За пътуването до Комо пак дали е добре предварително да се закупят или и на място няма да има проблем ?

Приемам всякакви съвети и за неща , които не съм питал Grinning

# 427
  • Варна
Прочетете поне първата страница и всички Ваши въпроси ще получат отговор. От уважение към създателите и списващите темата!

# 428
И там къде пише дали е добре да се закупи онлайн трансфера от Бергамо или може и на място ?

# 429
  • Варна
В темите, включително и в тази, сме го обсъждали. Цени, час на шатълите съобразно полета. Последната тема прочетохте ли?

# 430
Скрит текст:

Здравейте!
Предстои ми пътуване до Милано през лятото и "хвърлям по едно око" на темата за информация.
Настоящият ми пост е свързан не с туристическите забележителности, а с придвижване от една точка до друга в града. Разчитам на regina di cuori да успее да ме ориентира.

Междувременно имам транзитно преминаване през града -полет до България от Милано Малпенса (9:10ч). Пристигам в Милано с автобус на следния адрес Via Giulio Natta – Lampugnano - 20121 - Milano, в 5:40ч. Знам какво да хвана до Centrale. Въпросът ми е по-скоро - имам ли реален шанс да пристигна на летището около 7:30ч. - все още не знам дали ще имам чекиран багаж или само ръчен.

Имаш, ако пристигнеш навреме на автогарата.

Първото метро минава оттам (Лампуняно - Lampugnano) в 5.45, 5.58, 6.08 от понеделник до събота, в неделя и на празник в 6.15ч.

До половин час си на гарата. По това време няма движение - за 1час ще стигне шатъла, но на косъм.
Много сте зависими от часа на пристигане на автогарата.

Аз бих слезнала на Лотто (след 2 спирки) и бих отишла на спирката на шатълите на виале Теодорико (Teodorico) пред Fieramilanocity - не съм добра в меренето - вероятно 500-600м, веднага след viale Scarampo.

Забелязах, че спират освен Малпенсашатъл и Аутострадале (Malpensa airport bus express) - минават в 6.20, 6,30, 6.40ч -  оттам до летището е около половин час.

Но в случая незнам дали да го препоръчам - предвид супер ограниченото време и непознаване на зоната и спирката там.

https://www.google.it/maps/place/Fermata+Autobus+Per+Malpensa/@4 … .149535,17z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x4786c10e835d9843:0x1da99f6e76c6f16a!2sViale+Teodorico,+20149+Milano+MI!3b1!8m2!3d45.4853064!4d9.1522279!3m4!1s0x0:0xb5b21e6909280510!8m2!3d45.483929!4d9.1500342

Не съм ходила на автогарата, но прочетох ужасни отзиви...относно ''околната среда'' - мръсотия, деградирано, в градинката отпред спят разни дрогирани, небезопасна зона особено вечер и сутрин, така че внимавайте и се изнасяйте възможно най-бързо.

Благодаря, Regina  Hug!

# 431
  • Milano
Здравейте Simple Smile
С две приятелки решихме да се възползваме от новата линия Бургас - Беграмо и да си направим един уикенд в Милано.
Може ли да ми помогнете с избора на хотел? Аз предпочитам по-централно място и нямам претенции, но трябва да се съобразя с момичетата Simple Smile Как са като район тези двата?
 https://www.booking.com/hotel/it/loreto.bg.html?label=gen173nr-1 … =1&#hotelTmpl
https://www.booking.com/hotel/it/businesspalace.bg.html?label=ge … =1&#hotelTmpl

Благодаря предварително.

Първият, за мен.

За любителите на сладолед:  
Фестивал на сладоледа 2018 - ще се състезават най-добрите джелатерие.
В Милано е на 12-13 май от 12 до 20ч на пиацца Кастелло.

Може да си купите предварително билет.

http://www.gelatofestival.it/it#tappe

Има различни езици.

На мястото на господина бих благодарила на момичетата, които са отговорили на въпросите му предният път...елементарно възпитание.

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 22:20 от regina di cuori

# 432
  • Бургас
Здравейте Simple Smile

Благодаря предварително.

Първият, за мен.

Мерси Flowers Rose

# 433
  • където и да е,само да не съм сама
Момичета,върнахме се вчера и още съм в адаптивен период и пускане на перални:).
Да вметна само,че 2-ри етаж на музея Ла Скала е затворен до 17.04. Като влязохме там имаше репетиция и това оправда донякъде влизането ни.
За Дуомо има 3 места, на които се продават билети+посочените от Mrs.Turner автомати.Бяхме там в събота и учудващо нямаше много хора/влязохме през входа с предимство,т.к.сме с деца/.
Замъкът Сфорцеско и Аквариумът,който е в близост са безплатни във вторник след14ч./ако може да го съобразите с програмата си/,иначе входът е неоправдано скъп.
Потвърждавам предходните мнения за 48ч.  Карта за гр.транспорт/за 24ч. Незнам как е/.
Хазяинът ни препоръча ресторант близо до апартамента-La Cucina, мноооого вкусно и на добри цени.
Спахме в района на метро спирка Lambrate. Изключително спокоен,комуникативен и поддържан квартал.
Като имам време ще пиша още.
Благодаря на всички за помощта и ценните съвети!

# 434
  • In transit
Реджи,
Скрит текст:
Благородно завиждам.Hug Аз не успях тази година, но живот и здраве догодина задължително се включвам в концерти, дано и Il Volo да имат някъде, че тази година почиват. Мисля юни да направим една разходка из Лигурия, но ще се реши в последния момент. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт