Милано - 9

• 91 339
  • 738
  •   1
Отговори
# 450

Не, няма смисъл за мен от предварителна резервация.
Купуваш си билети и чакаш асансьора да слезе.
Времето е наистина малко около 5-10мин. - колкото да направиш няколко снимки от всички страни и да ти кажат какво виждаш.

Но е хубаво.

https://photos.google.com/share/AF1QipNo73FjyOE5HS3IBwu9Z2k4cmd9 … FRDNRS0Jqc3U4aWdB

Ако сте вечер пък може да отидете в Just Cavalli - хубав клуб, точно в подножието й.

https://justcavallimilano.com/en/

На сайта на кулата ми дава ъзможност за качване само в 15 часа - това за 9 май, аз ли нещо не се ориентирам?

# 451
  • където и да е,само да не съм сама
😉Ами времето ...От гарата до Орио е повече от час. Би трябвало да са на летището около 7 и половина щом полетът е в 9:35 в понеделник
На 11.04. Си дойдохме с полет в 9.20ч. От Бергамо. Бяхме само с ръчен багаж. Хванахме шатъл в 7.05 ч. На Аутострадале и пътувахме един час/имаше спиране и на гара Ламбрате/. Беше почти празен и нямахме никакви проблеми.

# 452
Аз имам следната чуденка. Нощувките са ни в района на Централната гара, спирка Sondrio. Много ми се иска, ако не се налага да не влизаме в метрото. От там до Дуомото ми дава 3,50км, което за пешеходна разходка ми се струва чудесно. Ние обичаме да вървим. Дали е твърде оптимистично да вървим пеш? 
Ние така направихме. Избрахме хотел  близо до гарата, за да ни е близо при пристигане и заминаване. Отделно   единия ден пътувахме  до Торино с влак и пак ни беше удобно сутринта. Не сме мерили разстоянието до Дуомото, но е пешеходно, а  ние обичаме да ходим пеша Wink. При това беше през зимата. Сега денят е доста по-дълъг и ако е хубаво времето си е прятна разходка. Някой каза, че няма интересни сгради. За нас атмосферата трябва да се усети не само на туристическите обекти. Дори да не видим всички набелязани неща, а спокойно да се шляем из улиците, пак ни е приятно. Зависи вие как обичате да пътувате.

# 453
  • София
Ние бяхме миналата година в хотел Ибис Чентро и изобщо не сме ползвали градски транспорт.
Правихме по около 20 км на ден пеша. За Комо взимахме влак от Кадорна и пак не сме ползвали градски транспорт.
Самолетът ни за връщане също бе в ранен час от Бергамо и нямаше никакъв проблем с взимането на шатъл от централната гара.

# 454
  • Milano

На сайта на кулата ми дава ъзможност за качване само в 15 часа - това за 9 май, аз ли нещо не се ориентирам?

Да, ти не се ориентираш. Simple Smile

Това, което гледаш е за музея Бранка, а не за кулата - на сайта им не продават билети за нея.

Тък като по това време е още зимното разписание - кулата работи в сряда, събота и неделя.

В сряда - 10.30ч -12.30ч и 16.00-18.30ч, като сутринта в сряда е безплатно за пенсионери и ученически групи.

Затворена е при силен вятър и лошо време.
Не е популярна и всеизвестна и затова не е много посещавана.
Ние ходихме в неделя преди Великден пообед - бяхме само ние и две германки, затова казвам, че няма нужда от онлайн билети.

Ако желаете:

https://www.in-lombardia.it/it/attivita/biglietti-la-visita-alla-torre-branca

1 евро комисионна, няма часове само дни.

Аутострадале и Терравижън до Бергамо имат междинни спирки на Ламбрате (в някои часове) и в Колоньо Монцезе, затова пътуват 1 час дотам.
Ориошатъл е директен и в сайта го водят средно 50мин., но сутрин рано го вземат и за по-малко (40-45мин). - шатъли които съм хващала (многократно) в 6.20 са пристигали в 7.00-7.05ч.

Брадли, какъв Изиджет в Бергамо?

Последна редакция: пн, 16 апр 2018, 13:34 от regina di cuori

# 455
До Малпенса, само дадох пример, че тръгвахме по тъмно. Grin

# 456
Здравейте, нашият уикенд в Комо наближи Sunglasses Благодаря на всички, които пишат в темата...получих много полезна информация! Искам само да попитам, можем ли от летище Малпенса да си купим направо билет за Комо, въпреки смяната в Сароно? Трябва ли да уточним крайната гара в Комо и от кое гише да ги купим, защото видях, че оператор на Малпенса експрес са Тренорд, а влакове от Милано до Комо има и на Трениталия? Благодаря ви предварително за отделеното време Flowers Rose

# 457
  • Milano
Moже, да, това че влака не е директен не означава че не могат да се купят билети до крайната ви точка.

Трябва да уточните гарата, защото докато Комо Норд Камерлата, Борги и Лаго са една след друга и на една цена (10.90), ако желаете да слезнете на Комо Сан Джованни има още едно прекачване има различни цени в зависимост от влака - 10.90 и 17.90.
Говорим за Малпенса-Комо Н.Лаго с прекачване в Саронно.

Аз не помня добре, но на Малпенса май всички гишета са на Тренорд.
Тренорд е част от Трениталия, която оперира в Ломбардия, така че билети за този влак може да си закупите и от сайта на Трениталия, машинки и т.н.

Само веднъж съм ползвала този влак - при откриването на Т1 през 1999г (тогава летището се казваше Малпенса 2000), правиха промоция на влака и с билетите ни на Алиталия имахме безплатно пътуване с Малпенса експрес (отиване и връщане) и се възползвахме.

Затова не помня добре за гишетата...намерих си извинение. hahaha

Последна редакция: пн, 16 апр 2018, 15:34 от regina di cuori

# 458
Благодаря, още веднъж!

# 459
  • Вестерос
Не съм писала отдавна, една позната ще ходи в Милано и й обяснявам за Тайната вечеря, сега видях, че закупуването от сайта не е активно. Извинявам се , ако сте го коментирали, но нямам нужното свободно време да чета назад. Някаква актуална информация има ли защо не може?

# 460
  • Milano
Защото са свършили билетите явно.
Единствената дата, за която има билети в момента е 21-ви април и на мен ми позволява да закупя, т.е. е активен сайта.

# 461
  • Вестерос
Въобще от линка не ми отваря към календара да проверя

# 462
  • Milano
https://cenacolovinciano.vivaticket.it/index.php?wms_op=cenacolo … 1539d2ad291806d8e

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 15:32 от regina di cuori

# 463
  • София
През тел.се отваря, но май пише, че са сменили сайта и пренасочва към новия сайт (зеления бутон). При мен свободните дати са 19 и 20 април.

# 464
  • Вестерос
Мерси, успях да стигна до календара и им го препратих, за средата на юни им трябва.

Общи условия

Активация на акаунт