ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2018

• 54 939
  • 717
  •   1
Отговори
# 585
  • Beyond the stars
Моят час е на 27.03, ама понеже е на обяд, на другия ден ще ходя до Майчин дом за БХС, че няма да се класирам на същия.

# 586
Момичета, поуспокоихте ме, за което сърдечно Ви благодаря! Кафе не консумирам по принцип. Някак вчера се бях навила,че ще се види ембрион, понеже бях 5 седмица и 4 дни. Но се видя само мехура и жълтото тяло. Гледа ме с 2Д вагинален, поне на снимките така пише. Иска ме на преглед след 3 седмици на 22.03. тогава ще съм 8 седмица и 4 дни. Надявам се да видя бебо.
Имам и още 1 въпрос.. Все още не смея да правя секс, въпреки че лекарката нищо не каза. Не знам психологическо ли е, при вас как са нещата?

# 587
Въпрос към момичетата, които изследват    хормони: как разбрахте за проблема си, изпитвахте неразположение, или проблем с предишни бременности или сте се изследвали с цел забременяване, кое пречи на износването на плода? Интересувам се, защото  малко приди Нова година имах мисед в 10 г.с. и се притеснявам да не се повтори отново, а лекаря ме увери, че мисед не се повтаря и не назначи изследвания. Бебета от хормони не падали.Ще съм благодарна на всеки един съвет!

# 588
monamour, относно секса сме коментирали преди 2-3 страници. Аз ще се повторя - ние сме на сухо, не сме го коментирали с лекар, просто ни е страх и двамата и съответно се губи приятната част.

На мен пък малко взе да ми отминава страха от изследването дето ми взимаха миналата събота. Казаха, че ако не ми се обадят до няколко дни, значи няма проблем и ще го коментираме в 12г.с. като отида за следващия скан.
Минаха 5 работни, никой не е звънял, надявам се и така да си продължи.

Междувременно мен ме гони параноя на база липсващи симптоми, че бейби не се развива, ама се опитвам да се държа адекватна и да не се филмирам.

# 589
Привет момичета!
Радвам се, че се заформя хубава октомврийска група. Но наближавате 50-Та страница и трябва да решите кой ще прави темите ви. С радост ще помогна и ще изпратя примерни първи страници от нашите теми.

# 590
Пумпалче, и на мен ми предстои първи преглед след няколко дни. На първия не взимат ли само кръв? А скан към 12 седмица? Как премина прегледа? И аз нямам никакви симптоми, но гледам да бе мисля за това. Все пак бременности всякакви, предпочитам да се чувствам добре отколкото да повръщам по цял ден Simple Smile

# 591
Привет момичета!
Радвам се, че се заформя хубава октомврийска група. Но наближавате 50-Та страница и трябва да решите кой ще прави темите ви. С радост ще помогна и ще изпратя примерни първи страници от нашите теми.
Новата тема е готова, чакам само да изпием тази о да я пусна Blush

# 592
Raste koremche, много причини може да има за миседа - генетични, предразположеност, тромбофилия, и да, може от нисък прогестерон например да се случи и др. И разбира се, може да е бил единичен случай и да не се повтори.
Изследвяния има бол, но според мен не се филмирай излишно. Ако пък имаш някакви съмнения или подозрения, консултирай се с някой аг, който е малко по в час. Думите на твоя аг звучат несериозно.

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 15:53 от *Elfy*

# 593
monamour, относно секса сме коментирали преди 2-3 страници. Аз ще се повторя - ние сме на сухо, не сме го коментирали с лекар, просто ни е страх и двамата и съответно се губи приятната част.

На мен пък малко взе да ми отминава страха от изследването дето ми взимаха миналата събота. Казаха, че ако не ми се обадят до няколко дни, значи няма проблем и ще го коментираме в 12г.с. като отида за следващия скан.
Минаха 5 работни, никой не е звънял, надявам се и така да си продължи.

Междувременно мен ме гони параноя на база липсващи симптоми, че бейби не се развива, ама се опитвам да се държа адекватна и да не се филмирам.
И при мен почти липсват симптоми, майка ми ми сподели, че и при нея било така. Не мисля, че наличието на симптоми е чак такъв показател за добре протичаща бременност. Аз навлизам в 6та седмица, уж тогава се засилвали, ама ще видим.. За сега само леко болезнени гърди, непоносимост към сладко на моменти и силно гладен стомах в определен час. Гадене нямам, но си почивам. Другата седмица като тръгна пак на работа ще видя как ще са симптомите.

# 594
Пумпалче, и на мен ми предстои първи преглед след няколко дни. На първия не взимат ли само кръв? А скан към 12 седмица? Как премина прегледа? И аз нямам никакви симптоми, но гледам да бе мисля за това. Все пак бременности всякакви, предпочитам да се чувствам добре отколкото да повръщам по цял ден Simple Smile

Съншайн, не знам как ще е при теб. Имам приятелки, които им правиха тест за таласемия, имам такива на които не са. Не знам на какъв принцип, защото и двете бяха с еднакви показатели. В брошурата която имам, може и ти да я имаш (ако си си получила бременелската здравна карта, пращат я с нея - с един оранжев силует на бременна на корицата), в нея пише, че той се предлага на всички бременни, но не всички получават автоматичен апойнтмънт за този тест. Ние нямаме никакви заболявания в рода, нито алергии, нито нищо, но ми взеха кръв за sickle cell and thalassaemia. Това изследване се прави преди 10г.с.
В 12та ще ми взимат кръв отново за БХС и тестове за синдромите (Даун, Едуард и Патау). Тогава и ще ме гледат на скан.
Под първи преглед какво разбираш - среща с midwife? Ако е това е само урина, не взимат кръв.

# 595
Въпрос към момичетата, които изследват    хормони: как разбрахте за проблема си, изпитвахте неразположение, или проблем с предишни бременности или сте се изследвали с цел забременяване, кое пречи на износването на плода? Интересувам се, защото  малко приди Нова година имах мисед в 10 г.с. и се притеснявам да не се повтори отново, а лекаря ме увери, че мисед не се повтаря и не назначи изследвания. Бебета от хормони не падали.Ще съм благодарна на всеки един съвет!
Здравей, относно въпросът за хормоните. Преди на случаен принцип съм изследвала ТСХ през около година и нещо, нямах оплаквания. 1вия път беше 2, втория 4. Ендокринологът ми тогава ме попита планираме ли деца, понеже 4 като стойност било ок за небременна жена, но при бременност трябвало да бъде под 2, за да се избегне аборт и увреждане на плода. Но също спомена, че хормонът варира и да не се притеснявам.
Е, решихме да правим бебе, стана от 1вия път, вчера споделих на гинеколожката резултатът от ТСХ от преди 2 години и каза задължително да го изследвам. Трябвало да бъде под 2. Моят излезе 3.90, вторник съм на ендокринолог.

# 596

Съншайн, не знам как ще е при теб. Имам приятелки, които им правиха тест за таласемия, имам такива на които не са. Не знам на какъв принцип, защото и двете бяха с еднакви показатели. В брошурата която имам, може и ти да я имаш (ако си си получила бременелската здравна карта, пращат я с нея - с един оранжев силует на бременна на корицата), в нея пише, че той се предлага на всички бременни, но не всички получават автоматичен апойнтмънт за този тест. Ние нямаме никакви заболявания в рода, нито алергии, нито нищо, но ми взеха кръв за sickle cell and thalassaemia. Това изследване се прави преди 10г.с.
В 12та ще ми взимат кръв отново за БХС и тестове за синдромите (Даун, Едуард и Патау). Тогава и ще ме гледат на скан.
Под първи преглед какво разбираш - среща с midwife? Ако е това е само урина, не взимат кръв.

На мен ми е тази книжката, може би защото съм в Шотландия Simple Smile и е показано кръвен тест преди 10 седмица.

Незнам дали е от времето, защото вече 4 ден съм си сама в къщи и нищо не правя, от бременността ли е, такава съненост ме гони и така да ми е отпаднало, че не е истина Sad [/img]

# 597
Не е излязла картинката, но предполагам говорим за същия.  Защото сега четох, че се предлага според ериите в който има проблем с дадените заболявания или според това какви по произход са родителите.

# 598
# 599
Именно, да...каквото написах в предния пост Simple Smile А среща с midwife има ли вече?

Аз така или иначе си заявих, че искам всички възможни изследвания да се пуснат.

Общи условия

Активация на акаунт