Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 040
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
Zara Bulgaria - честит ти рожденик! Да е жив и здрав.

Благодаря много ❤😘🤗

# 346
Момичета, преди две седмици увиснах тук с въпроса дали не сме избързали като не се опазихме 4 месеца след кюртажа, при положение, че док ми каза да се пазим 6 месеца, даже мислех хапче да пия и т.н Е, не пих. И вие бяхте на мнение, че напълно достатъчно време е минало. Сега, две чертички по-късно, моя милост се озова в бодимед за първото изследване, което реших, че трябва да направя самосиндикално - щитовидна жлеза.

ТСХ ми излезе 4,63 в реф. стойности 0.27-4.2.
FT4 - 12.25 при реф. стойности - 9.3 -17
FT3- 3.13 при реф. стойности 2.0 - 4.4

Направих изследването днес, в първия ден от закъснението.
Утре мисля да взема направление от ЛЛ за ендокринолог и да ходя при Начев в Майчин дом.

Веднъж съм изследвала ТСХ в миналото и ми беше 2,62, около 2 месеца преди да забременея първия път (успешна бременност, без драми и каквото и да е било)

Сега съм в тих ужас да не го изгубя заради този пуст ТСХ ... някакви съвети? Знам, че е много рано, но не мога да чакам, трябва да се преборя за мъничето.

# 347
Яна, честито. Щом утре си на лекар, той ще назначи веднага правилната доза. Опасността на високите стойности на ТСХ е по-скоро с натрупване: ако в периода на органогенеза и пренатално развитие на мозъка до бебето не достига достатъчно щитовиден хормон (то няма собствена щитовидна фукнция до доста напред в бременността и разчита на теб), това може да доведе до негативни последици. Става дума и за доста голям майчин дефицит, хроничен. Няма данни че леко повишено ТСХ се отразява отрицателно нито на забременяване, нито на имплантация или износване. Дишай спокойно, започни терапия и всичко ще е на 6. ЛЛ може да ти изпише ниска доза л-тироксин докато се видиш с ендокринолога и той ти я калибрира.

Последна редакция: чт, 22 фев 2018, 23:04 от elenna

# 348
Честито,Яна,живи и здрави до края.Ще отидеш на лекар и всичко ще е наред,ти само бъди спокойна♥️

# 349
  • София
Честито, Яна. Лека и спокойна бременност Simple Smile

# 350
Честито,  Яна, аз не разбирам от щитовидна, но когато загубих първото ми дете, бях в някакъв ужас от вируса “ZIKA”, който се рязпространяваше из щата, в който живея. Бях в някакъв ужас от него, но на края го загубих поради друга причина, така че не я мисли щотовидната жлеза.... спокойствие и всичко ще се нареди.... Heart

# 351
  • София
Янна, много се радвам! Отиди на ендокринолог и всичко е наред. Аз съм чувала че при имплантация ТСХ може да скочи 4 пъти. Важното е като скочи да е под 10. Стискам палци този път всичко да е наред до финал!

Зара, честит рожденик! Да расте здрав и да те радва много!

# 352
Яна, честито! 🌞
Все повече такива двучертичкови новини в темичката! ❤

# 353
Добро утро момичета, излязоха резултатите ми за НК клетките и АФС , моля някой да помогне защото нищо не ми говорят 😔

# 354
  • Благоевград
Хайде и аз на отчет. Излязоха резултатите за трихомони!!!! 🙌 Отрицателни!!!! Чиста съм като „утринна роса” . Извинете ме за емоционалността, но това си го считам за победа над гадините. А, и още нещо понеже на всякъде четех въпроси-дали е възможно единият партньор да има трихомони, а другият не. Да възможно е!!!

# 355
  • София
Бебулия - браво че сте ги преборили. И двамата ли сте с отрицателен резултат в момента?

Зара, според мен един от показателите при НК клетките е висок. Ако искаш отиди на консултация при Русев в клиника Малинов - той е репродуктивен имунолог.

# 356
  • Благоевград
Бебулия - браво че сте ги преборили. И двамата ли сте с отрицателен резултат в момента?

Зара, според мен един от показателите при НК клетките е висок. Ако искаш отиди на консултация при Русев в клиника Малинов - той е репродуктивен имунолог.

Да и при двамата резултата е отрицателен!!!

# 357
Момичета, благодаря за отговорите, много сте мили и отзивчиви.
Днес сутринта бях на ендокринолог, мислех да ходя при Емил Начев, даже му звънях и му обясних на две- на три положението и той каза "СПЕШНО! Елате днес". Но, не работи със здравна каса, каза че пред кабинета му е лудница и ще трябва да чакам. За това отидох при ендокриноложката в нашата поликлиника, млада, любезна. На ехографския преглед каза, че нямам забележки, изписа ми еутирокс и ми назначи изследване на ТАТ и МАТ, което ще направя утре. Каза, че е добре, че съм дошла и да не се паникьосвам. Simple Smile Пак ви благодаря, дано успеем да се избутаме до щастлив финал, пожелавам го на всички от сърце.

# 358
  • Sofia
Момичета в дилема съм и ви моля за съвет (извинявам се,ако не е тук темата). Искам да се насоча към гинеколог за евентуално следене на бременност с установена тромбофилия, и тъй като изчетох много мнения се колебая - 1. Др Манчев в Щерев( вече съм се виждала с него стори ми се надежден, но за тромбофилията не знам дали е кадърен, 2. Илиев в Токуда, но за него доста лоши отзиви чух, а пък си е специалист по рискова Б и 3. Сигридов, но до него не е ясно дали ще се доредя, знам, че е много търсен и е много много зает. Моля ви, ако имате опит с АГ за рискови Б да споделите, след 2 А съм толкова наплашена, че почвам да се съмнявам във всички.

# 359
  • София
Сандра, и аз бях в същата дилема, обиколих всички " светила". Даже с последната Б, бях при Сигридов, загубих бебето в 20+ седмица.
След всички обиколки, се спрях на Петър Игнатов. Сравнително млад и още не толкова известен лекар, макар, че според мен ще стане един от тях. Единственият, който ми отдели голяма част от времето си за консултация ( 1 ч и 20 мин). , обсъдихме всичко, не се опитваше да ме разкара по- бързо., както правеха другите при непрестанните ми въпроси. След това правихме и биопсия на ендометриума, за да изключим инфекция в матката. Незнам как ще бъде със следенето, още нямам този опит с него, но ми вдъхна огромно доверие. Също и това ми хареса, че не е толкова претоварен и има време да обърне достатъчно внимание на пациентите си. Пратих засега една позната при него ( бременна в 13 седмица). Каза, че много й е харесал и остава при него.
Това от мен след голямото обикаляне.

Общи условия

Активация на акаунт