Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 046
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Сандра, по-важно е къде ще правиш ЦС и кой ще я прави. Облъчването не е страшно, на всеки са му правили рентгенова снимка.
Вариант само за тръбите е хидротубация, но там няма да имаш информация за евентуални сраствания. Друг вариант е ТВЛ, но там се чака много.
Всъщност каква е целта на тази цветна снимка? Съмнение за сраствания или съмнение за проходимост на тръбите?

Дели, в Щерев докторът, при когото бях за консултация след А ми каза да направим цветна снимка, защото на нея се виждали неща, които на УЗ не (сраствания например), не ми каза да има опасения конкретни. Гледа ме и на УЗ и каза, че всичко е ок. Та така като разсъждавам май не е за тръбите. Без упойка ще е процедурата, днес дадох МБ заради снимката и ако е ок другата седмица след Ц трябва да отида, просто имам някакво усещане, че си я измисли тази снимка ей така, не ми обясни много дали има опасения просто каза трябва снимка и край. Дано е за добро, но като цяло нещо се усъмних и реших да ви пиша - все пак няколко женски мнения не са излишни Simple Smile

# 376
  • София
Сандра, защо не пробваш да направиш една консултация с д-р Калчев? Много добър репродуктивен специалист е, а и съм чувала, че не е фен на ЦС. Има много други по- добри варианти от нея.
А и аз лично въобще не съм фен на Щерев( не от личен опит де) , няколко приятелки загубиха бебетата си там...... Може би за инвитро са ок, но дотам. Нито стават за следене на Б, за другите процедури не съм наясно, но това ми е достатъчно никога да не стъпя там....

# 377
  • Sofia
Сандра, защо не пробваш да направиш една консултация с д-р Калчев? Много добър репродуктивен специалист е, а и съм чувала, че не е фен на ЦС. Има много други по- добри варианти от нея.

Бамболинка, къде приема той?

# 378
Благодаря Ви момичета...
Дели Макове за Мери ми дойде още по-тежко... някакси ме сблъсква много явно с реалността.

За цветната снимка мога да кажа за себе си, че също щях да правя заради формата на матката, но в крайна сметка АГ реши, че по-добре да направим хистероскопия и ако тя покаже, че подлежи на корекция направо да се коригира. Така и направихме и нямах никакви проблеми след това. Процедурата беше доста лека въпреки, че беше оперативна.
Ако няма съмнения по тръбите, а ще се гледа само за срасвания мисля, че е по-добра, но все пак при мен ситуацията беше по-различна. Придимството е, че ако се установи проблем той се отстранява веднага, а не след това пак да се прави процедурата - ние на практика така спестихме една процедура.

# 379
  • София
Вече е в новата клиника- " Адела Фертилити", някъде в Дианабад, там още не съм ходила, но предполагам има инфо в нета къде точно се намира. Има и фейсбук страница " Пациенти на Семерджиева и Калчев". Може да провериш и там

# 380
  • София
Ако не си правила досега няма лошо да направиш, току виж излезе нещо странно на снимката. В Щерев са ОК снимките. При мен на обикновен ехограф и на ЦС нищо не се виждаше (ЦС не беше добре направена), но на хистерото излезнаха някакви леки сраствания и ги оправихме.

Аз точно при Калчев ходя, той ми прави хистерото през ноември. Праща момичета за ЦС в Щерев, докато тръгнат нещата в Адела (отвориха преди месец). Ехографите са им последен писък на техниката, много неща се виждали на тях. Ако имаш въпроси - казвай.

# 381
  • София
Да, Дели, това ми беше идеята и на мен. Защо да трябва да прави ЦС и после , ако има проблем - хистероскопия. За мен лично - по- добре е хистеро и ако там изскочи нещо, на момента да се коригира. Така се спестява една процедура, което в нашите непрекъснати борби и изследвания, манипулации, са си една немалка сума.
Давам пример и с етърва ми- след дълги години лутане, попадна на Стефанов в Ст. Загора. Прави й уж 2 цветни снимки( или само и взе парите за такива). Едвам я накарах да дойде в София при Калчев. Човека само като погледна " записа" , каза това не са никакви ЦС, а обикновен Уз . Правиха директно ТВЛ, оказа се пълна с кисти и миоми, отделно има и ендометриоза. Операцията й продължи 4 часа, при положение, че една такава процедура е макс до 40 мин. Бая се озорил човека, но я изчисти. Сега ще почват  пак процедура за второ инвитро. Правиха едно декември месец и въпреки, че Калчев искаше да го отложат заради лигавицата й, тя настоя( беше си решила, че сега трябва да стане). Е, опита беше неуспешен.

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 20:00 от Bambolinka11

# 382
  • София
Така е, Бамболинка. Но незнам дали ще може да се вреди за преглед веднага, а вече е почнала подготовка за ЦС. В същото време операционната в Адела още чака някакви разрешителни, а чакането е много тегаво.

# 383
ЦС не е ли от миналия век , да направим нещо по - добро . Някакви кординати на  Кал4ев ?

# 384
  • София
ЦС не е ли от миналия век , да направим нещо по - добро . Някакви кординати на  Кал4ев ?
Жълтурче, аз имам телефоните на двете му акушерки, по принцип с тях се комуникира. Ако искаш на лс

# 385
  • София
не се комуникира с акушерките за първичен преглед, вече има регистратура. Ето линк - на първа страница пише всичко.
http://www.bg-mamma.com/?topic=1016397

# 386
  • София
не се комуникира с акушерките за първичен преглед, вече има регистратура. Ето линк - на първа страница пише всичко.
http://www.bg-mamma.com/?topic=1016397

Има промяна значи... Последно ходих като беше в Репробиомед, тогава беше чрез акушерките😉

# 387
А и аз лично въобще не съм фен на Щерев( не от личен опит де) , няколко приятелки загубиха бебетата си там...... Може би за инвитро са ок, но дотам. Нито стават за следене на Б, за другите процедури не съм наясно, но това ми е достатъчно никога да не стъпя там....
Аз ще споделя за вариант на ЦС.  Прави се с пяна /exem foam/, като качество отговаряла на ЦС без облъчване. Пяната обаче струва около 220 лв.

# 388
Момичета, излязоха ми резултатите за тромбофилия, можете ли да ми помогнете какво означава третия резулат?
Отдолу на коментари пише “не се отчита повишен риск”, но все пак не ми звучи като да няма проблем...

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 20:34 от edna0112

# 389
  • София
Да, в Адела са добри ехографите. Клиниката отвори преди месец - всичко е ново. Калчев се радва като малко дете какви неща се виждали на ехографа, за разлика от Малинов, където работеше екипа му до юни 2017, и Репробиомед, където работеха временно докато отворят клиниката. За момента правят само прегледи, работят лабораториите. За операции и инвитро все още чакат разрешителни.

В целия калабълък изпуснах Полярна звезда.
Полярна, трябва да си намериш нещо, което да те извади от дупката. Губила съм мъж, губила съм бременност, и двата пъти беше различно тежко. Няма рецепта. Трябва да намериш правилния път за теб.

Една, давай резултата да видим.

Общи условия

Активация на акаунт