Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 57 990
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
Добро утро момичета , може ли да ми дадете координати на доц. Русев имунолог и дали мога да му пиша имейл и дали ще отговори че нямам възможност да го посетя 😢😔

Намерих му координатите 😉

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 09:24 от Zara_bulgaria

# 541
момичета, да Ви споделя, че ме изписаха още вчера по обед - всичко мина добре, всички бяха много любезни  и отзивчиви в клиниката, физически се чувствам добре - нямам болки, имам леко кървене, което вероятно е нормално; за психически - няма да говорим, всички тук знаят....
записвам си витамините от първа страница и утре започвам с пълни шепи (яд ме е, че никой от докторите не ми каза вземи този и този витамин, за да се възстановиш по-бързо - бум антибиотика, както е по учебник и край, а определено от опит витамините и добавките много ми помогнаха и до голяма степен благодарение на тях видях двете чертички, но защо тия пусти лекари не ги казват).
А според Вас сега веднага ли да изследвам себе си или да изчакам да излязат генетичните резултати от плода да видим какво ще покажат и тогава...?!
Много благодаря на всички за подкрепата и съпричастността, определено не се чувствах сама в този самотен и тежък момент за мен....

# 542
Антибиотика е заради инфекцията, витамини няма да спрат инфекцията след кюретаж.

Генетичните от плода, може и да ти дадат насока, може и не. Себе си може да изследваш веднага, само за вродени мутации. Другото е по-добре да не се изследва веднага, защото не е реално веднага след аборт. Според гинеколога ти ще трябва да изчакаш цикъл или два, за изследвания различни от генетичните.

# 543
Да, да, знам, че е за инфекцията и че това е най-важното от медицинска гледна точка, но едното не изключва другото  - мисълта ми е за по-бързото възстановяване на лигавицата, че можеше да ги казват тези витамини .... дълго време съм имала проблем точно с дебелината на лигавицата и от форумите тук трябваше да науча и да пробвам .... за последните 4 години всеки месец съм на доктор, понякога повече от веднъж на месец и при различни доктори във времето - никога до сега нито веднъж, нито един доктор не ми изписа нито един витамин

# 544
Не мисля, че лигавицата се възстановява по бързо от каквито и да е витамини. Това си изисква определеното време.

Разбира се, ако имаш дефицити и ползваш витамини и добавки, организма ще е по-здрав, ще има нужните ресурси, а от там и възстановяването, може би, с една идея по-лесно.

Но ако всичко ти е нормално, нямаш дефицити, храниш се прилично, лигавицата ще си се възстанови за същото време, ако ще и по две шепи витамини да взимаш.

Това, че си стигнала до кюретаж, не означава че си болна и трябва да се ремонтираш обезателно. А и не се знае, как ще се развива лигавицата ти. При тънка такава все пак, обикновено терапията е с хормони, не с витамини.

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 21:50 от Salsisha

# 545
Здравейте отново и от мен, аз си продължавам с медикаментозния аборт.. уж по-добрият вариант, но определено не е за слаби сърца , а този ужас в къщи, но каквото е ще мине Blush
Според вас ако на прегледа след като спре кървенето се окяже, че съм се изчистила да подновим ли опитите е или да пропуснем месец? Питам защото ходя при две АГ-та, но двамата са на различно мнение.
Също така да пускам ли този месец изследвания на щетовидната жлеза + тромбофилия или да чакам и за тях?

# 546
Хера, последния ми беше медикаментозен и се възстанових много по-бързо отколкото с кюретажа. Беше 12та седмица и ми казаха, да опитвам от когато си искам, но едва ли ще се случи по рано от три месеца, заради остатъчния хормонален дисбаланс.
Но ако изобщо правя секс - да е с лубрикант, заради естествената вагинална сухота след аборт, а и без нормална слуз няма как да се зачене реално. Не знам дали е така, защото не правих секс изобщо 2-3 месеца, беше ми криво и течения и изобщо ... Забременях точно в първия месец на опити.

Но ако ще подновяваш опити по-рано - вземи лубрикант подпомагащ зачеването.

Щитовидната ми изследваха след първи нормален цикъл.

# 547
  • Варна
Тънката лигавица след К е нормална и й трябва време за възстановяване. Това с хормоните е излишно на ранен етап.. за това витаминчета и положителни мисли .
Това с подпомагащия лубрикант за зачеване ми е точно като витамините за лигавицата.
Аз и двете използвах де Grinning Grinning

# 548
Той не е за зачеване точно, ами по-скоро не пречи на такова, за разлика от други лубриканти. Но иначе да, пишеше го дори в листовките от клиниката, за да не се травмира влагалището след раждане или аборт, поради сухотата. Не ползвах и не мога да кажа разликата, но щом го казват, възможно е често да има такава сухота.

# 549
Моми4ета ,понеже голяма 4аст от нас пият Euthyrox на Merck ,ще ви споделя ,4е срещу фирмата се водят дела за много вредни съставки .А по време на бременност увели4аваме дозата на хормона .

# 550
Здравейте отново и от мен, аз си продължавам с медикаментозния аборт.. уж по-добрият вариант, но определено не е за слаби сърца , а този ужас в къщи, но каквото е ще мине Blush
Според вас ако на прегледа след като спре кървенето се окяже, че съм се изчистила да подновим ли опитите е или да пропуснем месец? Питам защото ходя при две АГ-та, но двамата са на различно мнение.
Също така да пускам ли този месец изследвания на щетовидната жлеза + тромбофилия или да чакам и за тях?
И ас претърпяк аборт и доктора каза че може да си продължа с опитите тъи като не се наложило куртаж исчистих се с лекарсва .. Според мен пусни си иследвания и ако са добри продължавай с опити ..

# 551
Здравейте!
Момичета знаете ли, след неуспешен ЗЕТ за колко време се чисти организма от хормоните, които сме пили. А също какви витамини да се пият, за да се помогне това очистване?

# 552
Здравейте момичета,
Последно в събота през нощта изпих 3тото хапче топогин, но вчера вечерта, както и тази сутрин имах много остри болки, казвам имах, тъй като пих аулин и сега съм ок. Притеснявам ме да не би да съм направила възпаление на тръбите, изобщо не съм наясно дали е възможно да се получи при медикаментозен аборт и за толкова кратко време. Вие какво ще кажете? Доста ме е страх да не се усложнят нещата и да се наложи операция и премахване на тръби и матка .. като цяло подобни страхотии.
Разбира се, ще отида на доктор, но изчакам да спре течението, което е едно такова никакво...

# 553
Здравейте и от мен. Изписаха ме от инфекциозна в понеделник, вече имам корички на всички пъпки, та дори някои се обелиха. Днес вечерта ще ходим до Аг-то за консултация но след множество разговори с мъжа решихме да прекратим бременността. На мен ми се иска да е медикаментозен, да съм вкъщи но ще видим какво ще каже доктора. Някой запознат ли е каква е цената на медикаментозния, все пак да се подготвя? 
Момичета, моля Ви ако някоя не е карала варицела, да провери все пак, и след това да се ваксинира. След като се случи вече знам че съществува ваксина.

# 554
Ве4е имаш изграден имунитет . Като малка не си ли боледувала ?

Общи условия

Активация на акаунт