Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 57 993
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,
Няма да честитя празника, че някак не ми е до това...
Накратко за мен - на 24 години съм, от близо година правил опити с приятеля ми. В края на юни.2017 се наложи да направя медикаментозен аборт поради неразвитие на бременността - чак в средата на 6та седмица видяхме някакъв плоден сак, което поне показа, че не е извънматочна, но ЧХГ-то не се повишаваше нормално. Сега, в 9 седмица сърчицето беше спряло да бие. Отново поради препоръки на доктори ще направя медикаментозен аборт .. или той вече е факт, но тази вечер се очаква да се "чистя". За да забременя повторно ни отне 7 месеца фоликументрии и любов по график. Единствените изследвания, които пуснахме са спермограма и пакет за щитовидна жлеза, от които само ТСХ-то ми беше 2,82 при референтни 0,27-4,20, също така изследвах и пролактин, който беше в норма. Спермограма уж според доктора е добре, само нормалните форми са малко...едва 4,40%, но каза че бройката е голяма на сперматозоиди и този процент е сравнително задоволяващ.
Как бихте ме посъветвали да действам от тук нататък? Какви изследвания да направя или изобщо какво да предприема за напред?

Извинете ме за дългия пост и то за неприятни неща, но се чудя от къде да започна отново и какво мога да направя, за да имам надежда 3тия път вече да е успешен?

Hera, съжалявам за всичко през което си преминала за толкова кратко време. Вярвам че след като за около гоидна си забременяла 2 пъти нямаш проблем с това. Според мен, по скоро трябва да се търси причина за тези проблеми с износването. Правила ли си изследване за тромбофилия? Не е много евтино, но пък мисля че може да се открие там проблем, а лечението е лесно Simple Smile Освен това, ако случайно няма проблем при тромбофилията, може да се консултирате и с имунолог за евентуални имулогични проблеми. Те също са решими така че не се отчайвай! Вярвам че ще успееш и ти го желая от сърце!

# 526
Има ли като мен момичета който са правили аборт но но да нямат още цикал на 37ден .... А пак да ги болят ужасно гърдите и кръста незнам какво става правих тест за бременност но беше - ... И се чудя сега какво става ....🤗

# 527
  • Sofia
Хера, аз също съм,, за ,, да изследваш и тромбофилия, често при мисед това е причината! Ако я имаш ще слагаш фраксипарин и всичко ще е наред.При имунологични проблеми терапия май е същата?!Като начало пусни основния пакет .При спермограма и на мен са ми казвали ,щом има достатъчно бързи ,те изпреварват тези с лоша морфология!А прогестерона как е?

# 528
Хера, аз също съм,, за ,, да изследваш и тромбофилия, често при мисед това е причината! Ако я имаш ще слагаш фраксипарин и всичко ще е наред.При имунологични проблеми терапия май е същата?!Като начало пусни основния пакет .При спермограма и на мен са ми казвали ,щом има достатъчно бързи ,те изпреварват тези с лоша морфология!А прогестерона как е?
Доктора не ме ее карал да пукам никакви иследвания незнам защо ас също питах за иследвания дали да си пукам а той каза че няма нужда от иследвания смо ми каза след като ми дойде цикала и ми сварше да отида отново при него ... Нщо друго незнам според  мен като беше ме гледал парвия пат вагинално сигорно за това съм изгубила бебето той каза че има опаснос заа бебето но не ми е пускал иследвания незнам какав е този доктор мой приятелки също са имали аборти и докторите преди да потвърдат за опасност първо пукат иследвания а при нем нщо просто ми исписа дуфастон и каза че е за задържане на плода но нищо не стана .... Извинявам се за дългия пост ...!!😳😳

# 529
  • Sofia
Елизабет,аз бях написала на Хера, но нищо 😃Постарай се моля те да пишеш малко по грамотно и подредено ,за да можем да дадем съвет ! Аз лично почти нищо не разбрах, извинявам се за което!

# 530
  • Sofia
Честит празник, мили дами! Колкото и да ни е черно покрай гадните ни случки ви пожелавам да сте здрави и в най-скоро време да почнат да валят хубавите новини с бебе за финал.

На новоприсъединилите се момичета желая да намерят причината и да я отстранят, за да няма такива нещастия повече.Съчувствам ви искрено, сега трябва да сте най-силни. Другите момичета са написали много по темата за изследванията и не искам да се повтарям. Прегръщам ви всички и дано тази година вече ни се усмихне съдбата, наближава Великден - време е за нови чудеса ❤

# 531
Elitzabett , отърси се от лошия спомен ,събери си мислите и напиши по- ясно какво се е слу4ило ,за да се опитаме да ти помогнем .

# 532
Хера съжелявам за преживяното 😢.
Само да ти кажа че аз съм с подобна история като твоята - 1ва многоооо желана бременност 2015 но в 8-ма седмица плода нямаше сърдечна дейност и на 10.06 беше ми К, след това пак забременях декември на 2015 но в 10-та седмица пак спря сърдечната дейност и се наложи кюртаж на 22.02.2016 😢. След втората загуба пуснах много изследвания - кариотип, тромбофилия, АФС , Нк клетки,пролактин, прогестерон, ТСХ . Оказа се прекалено нисък прогестерон . Юни 2016 забременях за 3-ти път и слава на бога износих и родих моя син Виктор на 22.02.2017 💙. Кърмех го по поискване и нямах цикъл , на 05.12.2017 видях две черти на теста за бременност но в 10+ седмица пак спря сърдечната дейност и на 12.01.2018 ми беше 3-я К 😢😢😢. Повторих някои изследвания- Нк клетки, АФС , ТСХ ,Тат,Мат,Фт3 , Фт4, пролактин, прогестерон, витамин Д, витамин Б12. Оказва ве че ТСХ е завишен 4 ,03 но тат и мат са в норми . Също и при НК клетките има един завишен показател . Утре съм при ендокринолога и при АГ да видим какво ще предприемем като лечение защото искам да износя още едно живо и здраво детенце 🙏. Момичета бъдете силни и пускайте изследвания и взимайте мерки защото загубата боли адски много психически 😢.

# 533
  • Sofia
Зара, много съжалявам ,за това ,което си преживяла! Аз също съм с два К ,само ,че единият е заради Даун 😱!Пускала съм подобни изследвания, потдържам тсх около 1 !А при теб Б 12 и витамин Д как са? Прогестерона също не съм ,но през втората бременност бях на дуфастон и утрогестан , нямах проблеми но пък беше увредено😭! Прекрасно е ,че имаш детенце, ще си имаш пак ,щом си така упорита и силна 😍

# 534
Зара, много съжалявам ,за това ,което си преживяла! Аз също съм с два К ,само ,че единият е заради Даун 😱!Пускала съм подобни изследвания, потдържам тсх около 1 !А при теб Б 12 и витамин Д как са? Прогестерона също не съм ,но през втората бременност бях на дуфастон и утрогестан , нямах проблеми но пък беше увредено😭! Прекрасно е ,че имаш детенце, ще си имаш пак ,щом си така упорита и силна 😍

Витамин Д и Б12 са в норма. На 23.03 съм при д-р Сигридов за консултация и дано ми помогне 🙏

# 535
Благодаря на всички ви за подкрепата и за съветите...
Решила съм, че ще пусна всякакви изследвания. Записах си всички дадени от първата страница, но исках да чуя и вашето мнение, тъй като ходя при двама различни гинеколози паралелно и на двамата вярвам, но единия е на мнение, че някои от изследванията са напълно безмислени на този етап, другия е на друго мнение, а аз не знам вече на къде да хвана. Не го споменах..просто пропуснах, но мисля че е ясно, това че и двете бременности са напълно осъзнати и желани.... Чакахме да купим дом и след това да го създаден, а той -живота или тя- съдбата решиха да ни се подиграят Confused
Извинете ме, момичета, за излеянията/ мрънканията. Позитивен човек съм или поне се старая да съм такъв, но малко периода в момента ми е такъв, а и изпадам в постоянни гневни изблици срещу съдбата, която е отредена на всяка една от нас -Да мечтае за рожба, защото е готова да даде целия свят на това същество, да го изгради като човек и да посвети себе си на него. И вместо това да става, да се получи спокойно и да се наслаждаваме на бременността си, ние се мъчим, а същевременно хора, които не искат деца правят по няколко аборта по желание, а други дори убиват новородените си рожби ... Еми с това някак не мога да се примера... Ние (аз и приятеля ми, а й предполагам, че и всяка една от вас е така) вече няма да имаме възможност да видим 2те чертички и да скочим до тавана от радост казвайки на всички около нас, защото оттук нататък винаги ще се притесняваме дали тази бременност ще е до край и ще тичаме по лаборатории с надежда резултатите да са наред и така 9 месеца ...
И все пак вярвам, че всяка една жена мечтаеща и бореща се за рожба, ще успее .. ще гушне своята рожба.

Още веднъж извинете ме за дългия пост и за моето отклонение от темата, не бих се сърдила ако поста ми бъде изтрит. Имах нужда просто да си споделя, дали заради все още бошуващите хормони или този така неприятен медикаментозен аборт, или нещата просто се натрупват...

# 536
# 537
Хера, не се притеснявай да споделяш тук за емоционалната страна на преживяното, защото тук освен съвети за изследвания, си оказваме и психологическа подкрепа, която не е никак маловажна и за подценяване!
Аз също не мога да отговоря на въпроса защо се случва на хора, които съзнателно искат дете. А други, които забременяват случайно от един контакт, имат безпроблемни бременностти. Май просто трябва да се примирим с това, защото просто няма как да го променим.

За изследванията - според мен хламидия, микоплазма и уреаплазма също е добре да се пуснат.

Много ми е крив този 8 март. Миналата година точно на тази дата разбрах, че сърцето е спряло. Тези дни минавам пак през всичко. Дано да е за последно!

# 538
  • Sofia
Хера 💖такъв пост не се трие, мила! И аз след кюретажите точно в тази тема намерих най- много съвети и подкрепа.Не си задавай въпроси защо тези ,които не искат  ,нямат проблеми,а ние ....  Няма закономерности,нито отговор! Думите ти не са заради бушуващите хормони,а защото просто си ,, човек,, и искаш най-естественото нещо-дете!Аз и сега се страхувам,и сигурно винаги ще се страхувам,но вярата ме крепи, сега отново правя опити и ще треперя всеки ден ,но това няма да ме спре! Бъди силна, младостта е твоят коз!

# 539
  • Sofia
Хера, думите ти все едно аз съм ги писала. И аз изпадам в такива дупки и се питам защо?? Човек трябва да излее мъката си, да не я държи в себе си, времето лекува, макар и не напълно, но трябва да сме силни и да продължим да се борим. И аз вярвам, че всяка една ще успее да има детенце, просто при някои се получава по-трудно. Няма отговор защо, така ни се е случило.. Прегръщам те❤

Общи условия

Активация на акаунт