Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 001
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ех..Ирина Confused аз те помня от другите теми и толкова ти се зарадвах на положителния тест...Много съжалявам за случилото се. Моето абразио беше в петък. Мисед в 8г.с. Също без симптоми. Чакам резултати сега. Доколкото знам от възстановяването на лигавицата зависи колко ще чакаме. Би трябвало да е макс 2-3 месеца. Но в момента е по-важно да преминеш през това и да се оттърсиш емоционално. Другото ще се нареди и следващия опит ще е успешен! Kissing Heart

# 511
Ех..Ирина Confused аз те помня от другите теми и толкова ти се зарадвах на положителния тест...Много съжалявам за случилото се. Моето абразио беше в петък. Мисед в 8г.с. Също без симптоми. Чакам резултати сега. Доколкото знам от възстановяването на лигавицата зависи колко ще чакаме. Би трябвало да е макс 2-3 месеца. Но в момента е по-важно да преминеш през това и да се оттърсиш емоционално. Другото ще се нареди и следващия опит ще е успешен! Kissing Heart

дааа, точно преди малко четох един твой пост и така ми стана мъчно, че едни и същи се мотаеме из точно тези форуми ........ утре се надявам да мине нормално и да се възстановяваме бързо, както физически, така и психически, че ми е голям дерт цялото това нещо... аз нарочно не влизах във форумите често след кратката добра новина, за да не чета тези страшни неща и да се сугестирам, но ето че като има да става - става ... и сега изобщо не знам какво да очаквам.... благодаря за подкрепата Gift Heart

# 512
  • Sofia
Ирина, Съжалявам 😭и продължавам да се питам ,защо подобни неща ,започнаха да се случват толкова често! Вече не познавам жена с поне една неуспешна бременност! И каква ли превенция не прилагаме 😧Една, противоречи са мненията, че тази мутация може да предизвика загуби,може би ако е комбинация с друга . Но е задължително още преди бременност да се приемат метилирани форми и на двата витамина!

# 513
  • Варна
Съжалявам, че виждам нови момичета тук ! Кураж и положително мислене !
Относно лигавицата съм писала и преди, че аз цикъл след К моята беше около 4мм и до няколко дена предстоеше овулация. АГ, каза че трябва да нарастне още малко и да си правим опитите. Много е двоумях дали да пробваме с тази тънка лигавица и да не се повтори ужаса.
Взимах максимума доза витамин Е..мисля, че беше 400мг на ден. Спрях го, когато видях двете чертички на теста месец по-късно Wink Аз наистина си мисля, че вит. Е е помогнал много , защото лигавицата ми наистина си беше тъничка...
Успех ! !

# 514
  • София
Ирина, съжалявам...
Преди абразиото кажи че искаш изследване на плода. Ако излезе нещо може да помогне за следваща бременност. След това ще ти трябват 2-3 месеца за възстановяване - лигавица, хормони, шийка - всичко. Не бързай, дай си време.
Виж и изследванията на първа страница на темата.

Една, при мутация в MTHFR трябва да следиш нивата на Б9 и Б12 и да приемаш метилираните им форми - фолат /Неофолик Мета вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12.

# 515
Ирина, много съжалявам. Само да допълня, че ако има възможност за пълен цитогенетичен анализ /кариотип/ на ембрионалните клетки и не е много скъп, бих избрала него пред този за 3-те най-често срещани мутации, тъй като дава много по-пълна информация. Дано процедурата да мине възможно най-леко при така създалата се ситуация.

# 516
Здравеите яновари месец и ас направих аборт но не се наложи кюрташ исчистих се с лекарстаста но още наямам цикал днес е 34ден и нямам все още болят ме гърдите ужасно много и кръста аа сме правили опити за бебе през тези (34)деня защото Аг-то ми каза че може да си продължим с опитите тъи като съм била в 5гс и не се е налагало курташ вие как мислите дали е възможно да съм забременняла отново!👼👼❤❤❤

# 517
Здравеите яновари месец и ас направих аборт но не се наложи кюрташ исчистих се с лекарстаста но още наямам цикал днес е 34ден и нямам все още болят ме гърдите ужасно много и кръста аа сме правили опити за бебе през тези (34)деня защото Аг-то ми каза че може да си продължим с опитите тъи като съм била в 5гс и не се е налагало курташ вие как мислите дали е възможно да съм забременняла отново!👼👼❤❤❤

Направи си тест , стискам палци да са две черти 🙏.

Честит празник дами ❤🤗💐, бъдете живи и здрави и в най-скоро време да завалят две чертички и да имаме здрави бееменмости до термин 🤗❤

# 518
Благодаря Ви момичета за голямата подкрепа...и честит празник с пожелание всички да бъдем майки възможно най-скоро Simple Smile
Мен ме приеха и си чакам да ме извикат за това абразио...водят ме 13г.с. и предполагам, че кюретаж ще ми правят (едва ли ще стане с вакуум) ...казах за изследване на плода..лошото е,че трябва мой придружител да го носи до Генетиката (майка ми) и дано да успее да им обясни какво да пуснат и изследват...не че и аз съм много наясно...но ще и кажа най-разширените изследвания..док.ме предупреди,че за да даде резултат трябвало да има живи клетки от плода..а как да има като е мъртъв от 2 седмици..не знам...
Дано мине всичко по-бързо и после ще чета за добавки и витамини да може това възстановяване да е по-бързо...и дай Боже отново скоро да има 2 чертички..Simple Smile

# 519

Направи си тест , стискам палци да са две черти 🙏.

Честит празник дами ❤🤗💐, бъдете живи и здрави и в най-скоро време да завалят две чертички и да имаме здрави бееменмости до термин 🤗❤

Много ви благодаря за разбирането днес ще си купя тест !! 😗😘

# 520
док.ме предупреди,че за да даде резултат трябвало да има живи клетки от плода..а как да има като е мъртъв от 2 седмици..не знам...
Стискам и тук палци всичко да мине без проблем, не се притеснявай, довери се на лекаря.
А иначе това за живите клетки как да кажа .... по-вероятно е ти да не си го разбрала. За изследване на кариотипа им трябва днк, която може да се вземе от каквито и да е клетки на ембриона. Не е нужно да са живи. По-важното е изобщо да има клетки на ембриона защото когато правят К се остъргва лигавицата заедно с ембриона, т.е. излиза като нещо смесено. Аз така си го представям и така са ми го обяснявали, затова понякога не може да се изолират части от ембриона. Но ти си в по-голяма седмица и би трябвало да могат да отделят материал от плода.
Казвам ти го защото и аз преди месец правих хромозомно изследване след мисед, та ми е скорошна информацията

# 521
Занесохме, каквото дадоха за изсладване..след 2-3 седмици ще кажат какво са установили...иначе абразиото мина..чакам да ме изпишат и да се възстоновявам....благодаря за съпричастността и подкрепата:heart:

# 522
  • София
Иринка:heart:💜💜💜😘😘😘😘Бързо възстановяване, миличка😘
Прегръщам те силно 💜💜💜

# 523
Здравейте,
Няма да честитя празника, че някак не ми е до това...
Накратко за мен - на 24 години съм, от близо година правил опити с приятеля ми. В края на юни.2017 се наложи да направя медикаментозен аборт поради неразвитие на бременността - чак в средата на 6та седмица видяхме някакъв плоден сак, което поне показа, че не е извънматочна, но ЧХГ-то не се повишаваше нормално. Сега, в 9 седмица сърчицето беше спряло да бие. Отново поради препоръки на доктори ще направя медикаментозен аборт .. или той вече е факт, но тази вечер се очаква да се "чистя". За да забременя повторно ни отне 7 месеца фоликументрии и любов по график. Единствените изследвания, които пуснахме са спермограма и пакет за щитовидна жлеза, от които само ТСХ-то ми беше 2,82 при референтни 0,27-4,20, също така изследвах и пролактин, който беше в норма. Спермограма уж според доктора е добре, само нормалните форми са малко...едва 4,40%, но каза че бройката е голяма на сперматозоиди и този процент е сравнително задоволяващ.
Как бихте ме посъветвали да действам от тук нататък? Какви изследвания да направя или изобщо какво да предприема за напред?

Извинете ме за дългия пост и то за неприятни неща, но се чудя от къде да започна отново и какво мога да направя, за да имам надежда 3тия път вече да е успешен?

# 524
Ирина, прегръдки. Докторът ти е прав в известен смисъл: ембрионалните клетки ще бъдат поставени в среда, за да се получи клетъчна култура. Колкото по-запазени и "свежи" са клетките, толкова по-надежден е процесът по добиване на тази култура. Затова и тези изследвания отнемат време. Има и друг, директен начин за анализ, но той е много скъпо и не се предлага рутинно, а само в случаи на много задълбочено и целенасочено изследване. Дори не знам къде в България се прави.
Дано скоро имаш отговор.
Желая ти бързо възстановяване.

Общи условия

Активация на акаунт