Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 002
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
Mucunka85 доколкото знам само от еднократно изследване на АФС не може да се съди за проблем. Обаче в какъв интервал се изследват антителата и дали твоето завишение е съществено, дали е опасно за бъдеща бременност и дали трябва да вземаш някакви лекарства - това може да го каже само имунолог.
Благодаря на всички за подкрепата. Така е, не може да знам какво е провокирало миседа. Гледам напред и няма да го мисля. Едни НК клетки ще пусна по-нататък и това е, ще се опитам да се настроя положително, да си изкарам едно чудесно лято и да не се вживявам много в черни сценарии.
Аз още си чакам цикъла, вече 42 ден, а още няма нищо. Лекарката ми каза, че до 40 дни от К трябва да ми дойде. Сега не знам това притеснително ли е или не? Аз и преди бременността имах проблем с цикъла защото съм с изчерпан яйчников резерв, цикъла ми не беше редовен. Сега направо се чудя дали още да чакам или да отида на един преглед и после да започвам с лекарства, за да го предизвикаме.

# 496
  • София
Белали, на мен са ми казвали че до 45-50 дни след кюртажа е нормално да ти дойде. Така че изчакай още малко.

# 497
Здравейте, не съм от често пишещите но общо взето положението е 01.2017 г. аборт поради Даун в 4 месец. После махане на полип я началото на 07.2017 г. И от тогава голямата борба с хомоните
С  много бебе правене (от което въобще не се оплакват). На 19.02 видяхме доминантен фоликул пред спукване започнах 10дена прием на дуфастон. На 01. 03 се разболях а тогава беше и последния прием на дуфастона. На 02.03 обаче се оказа че не било настнка било варицела която се усложни и си лежа в момента в инфекциозна .... с положителен тест за бременост и се чуда какво да правя.

# 498
Здравейте, момичета и на мен след кюретажа ми дойде на 42 ден. По принцип МЦ ми е на 34-36 дни, но сега чакам втория вече 50 дни и не знам какво да правя. Има ли някой с подобен случай? Ходих след първия цикъл на лекар и каза, че всичко е нормално, но да изчакаме още 2-3 МЦ преди да подновим опитите.

# 499
ValAly,
според мен върви на лекар.
Може да имаш задържан фоликул.
Аз бях така,скъсах си нервите в чакане и накрая отидох и предположението ми излезем вярно.

# 500
  • София
Здравейте, не съм от често пишещите но общо взето положението е 01.2017 г. аборт поради Даун в 4 месец. После махане на полип я началото на 07.2017 г. И от тогава голямата борба с хомоните
С  много бебе правене (от което въобще не се оплакват). На 19.02 видяхме доминантен фоликул пред спукване започнах 10дена прием на дуфастон. На 01. 03 се разболях а тогава беше и последния прием на дуфастона. На 02.03 обаче се оказа че не било настнка било варицела която се усложни и си лежа в момента в инфекциозна .... с положителен тест за бременост и се чуда какво да правя.

Georgea, ужасно е това, което преживяваш..... Повечето лекари съветват в начална Б и варицела, прекъсване.. Но аз лично не бих... Отиди при добър специалист , ако трябва и при няколко. Не бързай с решението.

# 501
dydito благодаря за мнението. Лошо е, че лекаря на който имам доверие е извън страната до 20.03, но може би ще отида при някой друг.

# 502
Здравейте, ако някой може да сподели нещо от опит ще съм му благодарна. На 37 год съм имам две деца, но искаме трето. Преди малко повече от година бях бременна с 3-то,но се наложи аборт в последстие се установи че е било с Даун. С трите бременности съм забременяла почти веднага след като сме ги поискали. Сега след аборта вече почти 1 година правим опити и не става. АГ то казва, че всичко ми е ок, но ме изпраща на изследване за тромбофилия. Аз доколкото съм чела тя не се придобива. Някой сблъскал ли се е с нещо подобно? При кой добър специалист в Сф да се консултирам

# 503
  • София
Дурсита, тромбофилията е два вида - вродена( генетично изследване), както и придобита( имунологични изследвания). Доцент Русев от клиника Малинов е добър избор за консултация. Той ще прецени какво да ти пусне. Това, че имаш 2 родени деца, не изключва вероятноста от тромбофилия, било то вродена или придобита. Успех ти желая😘

# 504
Момичета, излязоха ми и останалите изследвания за тромбофилия.
За АСЕ и F13 нормален генотип.
За MTHFR обаче резултатът е:

Това означава ли, че е достатъчно да приемам Неофолик мета преди и по време на бъдеща бременност? Или все пак трябва да се консултирам с имунолог?

Съжалявам за новоприсъединилите се към темата. Все пак важното е, че има и хубави новини, които да ни дават надежда.
Прегръдки на всички Hug

# 505
  • Sofia
Една ,имам същата мутация, освен неофолик мета и Б12 метилкобаламин.Не се усвояват обикновените фирми.

# 506
С  много бебе правене (от което въобще не се оплакват). На 19.02 видяхме доминантен фоликул пред спукване започнах 10дена прием на дуфастон. На 01. 03 се разболях а тогава беше и последния прием на дуфастона. На 02.03 обаче се оказа че не било настнка било варицела която се усложни и си лежа в момента в инфекциозна .... с положителен тест за бременост и се чуда какво да правя.

Georgea, ужасно е това, което преживяваш..... Повечето лекари съветват в начална Б и варицела, прекъсване.. Но аз лично не бих... Отиди при добър специалист , ако трябва и при няколко. Не бързай с решението.
и да отиде при добри специалисти, нищо не могат да и кажат по-различно. Определено не препоръчват да се продължи Б. Много добре обмисли нещата, рискът е голям. Не искам да те плаша, но моя позната отказа А и детенцето е сляпо. То човек никога не знае обаче, може и всичко да е наред.
От кой ден започна Дуфастона? След като Ф се спука или още като го видяхте преди спукването?

# 507
aDream, още щом го видяхме,т.е. На 19 ти

# 508
suzana_b, благодаря!
А дали това може да е било възможна причина за А или по-скоро само би могло да даде отражение върху правилното развитие на плода?
При въпросната неуспешна бременност взимах неофолик мета, но чак от момента, когато разбрах, че съм бременна.

# 509
здравейте момичета,
днес трябваше да съм в 12г.с. + 3дни, но на прегледа се видя, че няма сърдечна дейност и плода е спрял развитието си някъде малко след последния ми преглед на 14.02., странно ми е, че физически по нищо не съм усетила, не съм имала и кървене (може би , защото плода е добре закрепен и все още не е тръгнал да се отлепва, въпреки че е спрял да се развива)...утре сутрин съм на доктор -доколкото сега разбирам процедурата се нарича абразио (нямам идея кюретаж или вакуум - не знам в тази седмица дали не е късно за вакуум), нищо не успях да попитам от шок и притеснение - единствено лекарката ме посъветва да си направя някакво изследване на плода ( което принципно е препоръчано чак когато имаш 2-3 такива случая), но пък показвало евентуалната причина, за да се случи това и съответно да може да се избегне за в бъдеще - не разбрах как се казва това изследване ...
какво ще ме посъветвате - какво трябва да знам , какво ме очаква, колко време минава, докато да можем да започнем с опитите отново.... някакви изследвания , ако трябва на себе си да пусна ... не знам защо се случи това след толкова години опити така за кратко се зарадвах....ако някой има някакви препоръки и повече информация ще се радвам да споделите....

Общи условия

Активация на акаунт