Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 009
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте на всички,постоянно ви чета,но от одавна не съм ви писала.Искам първо да благодаря на всички за огромната подкрепа и безценните съвети който получих когато за първи път писах в тази група.Малко бърза предистория,миналата година на 31 януари ми направиха кюретаж в 14 седмица поради липса на околоплодни води.След това май месец забременях отново,няма да описвам колко трудна(емоционално)премина тази бременност,броях дните в който бебето ще е достатъчно голямо и при евентуален проблем ще има шансове за оцеляване.А той миличкият въобще не имал намерение да излиза по рано даже напротив след двуседмично закъснение,предизвикано раждане което продължи 24 часа,накрая се наложи да го изкарат със форцепс.И така на 02/03 се роди моят син Виктор цели 4100гр.Искам да пожелая на всички,но най вече на най дълго задържалите се тук в най скоро време да се похвалят с двете така чакани чертички и след това със един пухкав финал.Аз няма да спра да я следа тази тема в очакване на прекрасни новини от всяка от вас!

п.с.Само да кажа,че гледам сте на тема ТСХ когато аз изледвах моето след загубата беше 3.07,но тогава реших да предприемам нищо.

# 481
  • София
narcissus, честито!
Жив и здрав да е Виктор, да има безгрижно и щастливо детство.
Моят син (роден на 08.02.) също се казва Виктор. Дано и за на пред да са победители Simple Smile

# 482
Narcissus,това което си написала насълзи очите ми,не за друго,а защото си го написала от сърце.Благодаря ти че сподели радостта и че ти пука за жените изгубили бебе.
Съжалявам за трудностите и страха, който си преживяла по време на бременността.Знам какво е да броиш дните,знам дори какво е да броиш часове и да се надяваш,дали е достатъчно голямо за да оцелее.Дали ще остане и днес на сигурно в корема,дали някой ден ще го прегърнеш и колко много си е заслужавало.Така е със специалните деца и с всички които трябва да се появят на този свят...
Нека Виктор бъде здрав и те дарява с любовта за която си живяла и си се борила.Защото във живота, само това има смисъл.Накрая остава само любовта!

# 483
narcissus, честито!
Жив и здрав да е Виктор, да има безгрижно и
щастливо детство.
Моят син (роден на 08.02.) също се казва Виктор. Дано и за на пред да са победители Simple Smile

Благодаря,дано нашите малки победители и за на пред пълнят очите ни с радостни сълзи и безброй усмивки на гордост! Flowers Hibiscus

# 484
Да е жив и здрав юнака Виктор 🤗.

И моя син се казва Виктор роден 22.02.2017  с който ме дари господ след две поредни загуби .
Да са ни живи и здрави дечицат 😉❤

# 485
  • Sofia
 Narcissus, честито и от мен! Бъдете живи и здрави с Виктор, благодаря за хубавата новина. На мен поне ми действа много окуражаващо като чуя такива истории с щастлив край. Дано всички тук се сдобием с желания резултат в най-скоро време ❤

# 486
Момичета излязоха ми и резултатите от Анти-фосфолипиден синдром - отрицателно е всичко. Остава ми да пусна фенотипизация на НК клетките и ако там излезе всичко отрицателно - не знам къде още да търся проблем. Не знам в този случай дали изобщо си струва да ходя на консултация с имунолог.
Остава ми да приема, че миседа е в резултат на вируса Sad Още две седмици да се бях задържала здрава, щеше да има шанс ембриончето...

# 487
bellali, от кариотипа разбра ли се дали бебето не е имало например Синдром на Търнер, който е най-често срещаната хромозомна причина за спонтанен аборт (около 20%)? Напълно нормални 46 хромозоми ли показа?
Не се самообвинявай за вируса. Нямаш никаква вина!

# 488
Да, напълно нормален кариотип, нямаше никакви хромозомни дефекти - поне най-честите три. Иначе вероятно има хиляди други мутации, но дали те водят до мисед? И как мога да го разбера? Говорих с една генетичка от Пловдив - д-р Грозданова, тя ми каза, че нямало какво повече да му се изследва на плода.
Обвинявам се за вируса защото хем знам, че съм на преднизолон, който подтиска имунната система и пак не взех мерки да си седя вкъщи в най-големия пик на вируса Sob да бях си взела отпуск, но все си мислех,че като няма кашлящи покрай мен няма опасност. Наистина гледах да избягвам очевадно болни хора,кашлящи и подсмъркващи ... от къде ми се залепи този убиец...

# 489
Да, напълно нормален кариотип, нямаше никакви хромозомни дефекти - поне най-честите три.

Ако са изследвани най-честите 3, това са Т13, Т18 и Т 21. Но за съжаление, макар и често срещани, те комбинирано са причина само за около 30% общо от всички аборти предизвикани от хромозомни грешки. Има много други такива, които излизат само с пълен кариотип, дори и с т.н. micro array.
Явно, че никога няма да разбереш пълната причина, което е супер гадно и ми е много мъчно. Искам просто някакси да те успокоя, че нямаш вина. За съжаление, никоя от нас не е можела да предотврати това, което се е случило. Прегръдки! Желая ти най-скорошен нов успех!

# 490
Белали, и всички на главата ти да кихаха и подсмърчаха и кашляха, ако всичко е било наред с плода, той щеше да оцелее. Просто има неща, които не зависят от нас и колкото по-рано се примирим с това, толкова повече болка ще си спестим! Нямаш абсолютно никаква вина! Heart

# 491
Дано да е така, защото просто мозъка ми отказва да приеме мисълта, че заради някакъв смотан вирус съм си загубила детето. Страшно много се надявах от някъде да излезе проблем и да го посоча с пръст.... Обаче засега нито при тромбофилиите, нито при щитовидната, нито при антителата излезе нещо. Остава НК клетките, но пак не се знае точно в момента на бременността какво е било положението. От друга страна превенцията на НК клетките и антителата е преднизолона, който пих. Т.е. и това не би трябвало да е причина.
След НК клетките спирам да търся, ще си дам един месец без никакви изследвания, да се успокоя и ще продължа нататък.
Благодаря ви много!

# 492
  • Sofia
bellali, Категорично подкрепям мнението на Кат,не си виновна, ако всичко е било наред с бебо,едва ли не би оцелял от вирус! Понякога отговор няма,аз имам и мисед и К заради Даун , освен ниско рискова тромбофилия, друго не излезе.И кариотипа ни е ок.Не се обвинявай за нищо, направи , каквото сметнеш за нужно и продължавай напред 😍 Успех!

# 493
Момичета здравейте,

Послушах вашите препоръки и след спонтанния аборт, който беше в 5 седмица и се изчистих сама, пуснах имунология.
Някои показатели са завишени. Моля, тези от вас които са имали подобни проблеми да ми дадат малко повече разяснения какво означават.
Предварително ви благодаря,

Т cells (CD3+)   80                      61-85 %
Helper T cells (CD3+CD4+)   39     34-59 %
Suppressor/cytotoxicТ cells (CD3+CD8+)    38            19-36 %
В cells (CD19+)    7   6-15 %
Тotal NK cells  (CD3-CD16+56+)   13                 7-26 %
CD16+CD56+   NK cells   8                                < 12 %
NKT cells (CD3+CD16+56+)    4                       0-10 %
Антинуклеарни антитела ( ELISA)
/dsDNA, SS-A, SS-B, Sm, RNP, Scl-70, Jo-1, centromer B, histones/   2.87 U/ml                       До 10 U/ml
Антифосфолипидни  антитела ( ELISA)
/ACL, PS, PI, PA, B2GP/   IgG                         0.95 U/ml                                      До 10 U/ml
IgM                              0.78 U/ml                                                                                  До 10 U/ml

Aнтикардиолипинови антитела ( ELISA )   18.65 U/ml                      До 10 U/ml
Анти- B2GP I  антитела ( ELISA)   13.15 U/ml                                      До 10 U/ml
Серумен IgA    (RID)        3.80g/l                                                                       0.9-4.5 g/l

# 494
  • София
Муцунка, отиди на консултация с имунолог.

Белали, недей да се самообвиняваш за неща, за които не си сигурна. Гледай напред.

Нарцис, честит да ти е Виктор, жив и здрав да е и много да те радва!

Общи условия

Активация на акаунт