Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 016
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Полукс, чети!

Сандра, по-важно е къде ще правиш ЦС и кой ще я прави. Облъчването не е страшно, на всеки са му правили рентгенова снимка.
Вариант само за тръбите е хидротубация, но там няма да имаш информация за евентуални сраствания. Друг вариант е ТВЛ, но там се чака много.
Всъщност каква е целта на тази цветна снимка? Съмнение за сраствания или съмнение за проходимост на тръбите?

Дели, в Щерев докторът, при когото бях за консултация след А ми каза да направим цветна снимка, защото на нея се виждали неща, които на УЗ не (сраствания например), не ми каза да има опасения конкретни. Гледа ме и на УЗ и каза, че всичко е ок. Та така като разсъждавам май не е за тръбите. Без упойка ще е процедурата, днес дадох МБ заради снимката и ако е ок другата седмица след Ц трябва да отида, просто имам някакво усещане, че си я измисли тази снимка ей така, не ми обясни много дали има опасения просто каза трябва снимка и край. Дано е за добро, но като цяло нещо се усъмних и реших да ви пиша - все пак няколко женски мнения не са излишни Simple Smile

В допълнение - след хистероскопията, която освен диагностична може да е оперативна, може да се направи И хидротубация и да се проверят тръбите, още докато пациентът е под упойка.

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 23:08 от delisardeli

# 466
Момичета, за кървенето след К докторът ми беше казал да използвам само превръзки, без тампони, за да не се получи някаква инфекция. Чудя се дали важи и за първия цикъл или вече не...

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 07:42 от edna0112

# 467
  • Sofia
Момичета, понеже това бе темата ,в която намирах най много съвети и подкрепа ,се учудих ,защо не се пише вече и не получавам известия 🤔се разрових в темата и видях че си се пише постоянно 😨а аз патката, съм си спряла без да искам известия!!! Ще ви изчета, Как сте😍? Една, мисля че и този месец е хубаво да караш само на превръзки, аз така направих, но все пак и някой друг да каже! Хубав ден, момичета ❄️

# 468
определено само превръзки, и на мен ми беше трудно, но по-добре не рискувай, виждаш как дори и да правиш всичко, което трябва, се случват неприятности.
Сузана, днес само ходя по темите и пиша след теб Simple Smile))))) не нарочно, разбира се Simple Smile)))

# 469
  • София
Здравейте момичета! С повечето от вас се познаваме от другите теми. С надежда  и малко тъга се присъединявам към вас. Вчера ми беше кюретажа след мисед в 8 г.с. преди това имам 2 биохимични. Правила съм изследвания за тромбофилии и Нк клетки след втората бх. Сега бях на терапия фракси + аспирин + вливки интралипид +мета б9 и б12, но за съжаление успяхме да стигнем само до 8г.с. Предстои да излязат генетичните на ембриона и да направим кариотип на нас двамата. На по 35г сме и времето не ни е приятел,  но вярваме, че ще успеем !
Прегръдки на всички и скоро да няма никой в темата!

# 470
Хулиганче, прегръдки и тук Hug
Кога ще излезнат генетичните на ембриончето? След месец?

# 471
  • София
Не разбрах точно,  но казаха , че ставали бавно. Иначе до 10-ина дена ще излезе хистологията,  но не разчитам тя да ми донесе някаква съществена информация.

# 472
Huligankata много съжалявам за случилото се,и ние стигнахме до 8г.с.
Много е тежко и несправедливо,но явно трябва да се мине и през това.
Силни прегръдки!

# 473
  • Sofia
Хулиганката, много съжалявам, знам колко е тежко. Бъди силна и не се предавай! Хормони изследвала ли си?

# 474
Хулиганче, успех и тук! Много прегръдки и положителни мисли ти пращам! Както ти каза, по-лесно е когато всичко е зад гърба. Аз също докарах до 8ма г.с., имах късмет че малко след К имах РД, та успях да се разсея, смятах да не празнувам, но мм ме накара. Наистина нещо такова действа ободряващо. Помисли за нещо което да те разсейва докато се отърсиш.. тежко е, но за съжаление все повече момичета минаваме през това. Дано скоро да е до финал! Успех!

# 475
Момичета и втория МЦ дойде 🤗 , сега на 3-5 ден ще пускам ТСХ , тат , мат и пролактин . Дано предния път ТСХ да е бил завишен заради чая за отслабване който бях пила преди да дам кръв 🙏. Наблюдавам че Ц ми преди да родя беше на 30-32 дена а сега 1-я Ц след К беше на 23-я ден а сега 2-я Ц е на 28-я ден 😉, промени се

# 476
  • София
Зара, ще се нормализира цикъла с времето, тези два не ги брой за дължина.

Хулиганче, съжалявам. Бързо възстановяване, стискам палци следващия път да е успешен... Пиши като излезнат резултатите.
Следващия цикъл очаквай до 45—50 дни + не се учудвай на аномалии до тогава.  Прегръдки!

# 477
  • София
RageМомичета, аз пак с мойта "сага" с ЦРП-то. Пак е високо 11,70 ( не съм бременна). Стои си високо още от първата ми бременност 2016 и оттогава само играе, но никога не е било под 5. А по време на бременност скача до 17, както и левкоцитите. Давайте идеи какво да изследвам вече, че ще се побъркам. Никой не търси причината за него от къде е....
изследвала съм вече всичко възможно ( поне аз така мисля ). Зъби, вирусни, паразитни, микробиологии-чисти, биопсия на ендометриум (за да изключиме инфекция вътре в матката )
Само бъбреци не съм, бях наскоро при един лечител, който каза, че левия бъбрек ми е много възпален.... На какъв лекар се ходи за бъбреци - уролог или нефролог и възможно ли е , ако е от бъбреци, Црп то да е завишено оттам.... Уфф, защо никой през двете ми несполучливи бременности не ме накара да си проверя бъбреците...... Много се ядосвам, че сами трябва да си търсим причините за всичко:rage:

# 478
А аз покрай поста на Бамболинка искам да попитам (извинявам се ако ми е глупав въпроса), защо се ходи на зъболекар? Имам предвид повреме на бременност или при бебеправене? Какво е общото и какви проблеми могат да предизвикат зъбите по време на бременност?

# 479
  • Sofia
Диди,ако има някаква инфекция, в случая от зъби ,могат да се повиши ЦРП и левкоцити в кръвта. Бамболинка,търси н причина защо бременността и провокира тези инфекции или обратно!Иначе е добре да се проверят зъбите преди бременност, защото после правенето е по трудно!

Общи условия

Активация на акаунт