Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 036
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Белали, можеш да изследваш ТСХ и след 10 кафета, също както можеш да си мериш кръвното след шише водка, изборът си е изцяло твой. Не разбирам защо водим този разговор.

# 451
Причината да водим този разговор е много проста - искам да разбера мога ли да разчитам на резултата от изследванията,които съм правила до момента. Изборът как ще правя изследването не е мой защото аз плащам на специалисти, които са учили не знам си колко години за тази цел и имат не знам си колко опит зад гърба си. И точно тези специалисти никога не са ми поставяли такива условия за изследването на ТСХ. Искам да установя за себе си от къде черпите информация и доколко достоверна е тя. За да мога следващия път като отида, да се консултирам с лекаря си нужно ли е да спазвам такива условия или не.

# 452
  • София
За съжаление плащането на дипломирани специалисти, на които това им е работата, не е гаранция за успех. Иначе този форум нямаше да има смисъл. Непрекъснато се правят нови медицински изследвания и клинични проучвания, и ако не ги следиш, знанията ти са остарели.

Аз сложих линкове до мненията си. Търсенето на информация в интернет е безплатно. Много здравни и медицински институции предоставят резултатите от изследванията си на широката публика. Въпрос на личен интерес е да се поровиш и да почетеш.

Нандин е медицинско лице. Денис (в темата за хормоните) мисля че също е медицинско лице.

# 453
Така е, аз съм съгласна и затова съм тук - има хора,които са минали по моя път и имат много по-голям опит. Но аз не съм лекар, нито съм учила за това. Да, аз също чета в интернет, но няма как да следя всичко ново. Нали затова разчитаме на лекарите в крайна сметка - аз достатъчно изследвания си самоназначавам, за да започна да чета и за такива подробности, които би трябвало да ги знае лекуващия лекар. Както и да е, като отида следващия път ще го разпитам какво мисли по въпроса за тези условия. В крайна сметка има и други ендокринолози - няма да ми е за първи път да ги сменям

# 454
Моми4ета за TSH вси4ки пием Еутирокс на МЕRCS :аз взимах по - пре4истения от Франция . Оказа се 4е са открили някакви вреди и са иззети от аптеките вси4ки опаковки . Ослушвам се ,но в BG не се 4ува нищо и продължавам да пия хормона както вси4ки .

# 455
Белали, доколкото това ти помага, официалните клинични документи от 2017 на американската асоциация на ендокринолози, които се пишат от водещите експерти в света, съветва следното: няма ограниченкя при тестването на ТСХ и антитела. Ако пиеш синтетичен Т4 или Т3, не е нужно да ги спираш, освен ако не тестваш и техните нива в допълнение. Ако правиш пълен щитовиден профил, не пиеш хапчето на сутринта преди теста. Няма друго нищо. Уведомяваш лекаря си дали приемаш аспирин, хепарин, стероиди или имаш електролитно разтройство някакво. В крайна сметка, както каза и Дели, ти избираш на кой и какво да вярваш. Ако нямаш доверие, че лекарите ти са в час с науката и с това как да те лекуват, това вече е съвсем отделен въпрос и значително по-сложен от това дали се пие кафе преди теста.

# 456
elenna благодаря за информацията. А за лекарите  - на никого не вярвам,но все пак се предполага да знаят повече от мен. Имам един мисед в 10 г.с. и още не съм намерила причината за това. ТСХ седмица преди миседа беше 2.5 и ако е имало някакво условие за което аз не знам и съответно тази стойност не е коректна - значи трябва при следваща бременност да взема мерки да ги изследвам правилно

# 457
Може да е полезно на някого: най-новите клинични стандарти за следене на щитовидната фунция преди и по време на бременност, както и след раждане: http://online.liebertpub.com/doi/full/10.1089/thy.2016.0457

Много са изчерпателни. Малко са технически, защото са писани за лекари. Аз имах 2 въпроса по тях към моя, разясни ми ги.

Според най-последните данни, спокойно за нормална граница в 7-12 седмица на бременноста може да се приеме 4, а в по-късни етапи, дори 4.5. Лично моят лекар се придържа по-скоро към 2.5, но не би свалил изкуствено от 4 до 2.5, само би наблюдавал на 3 седмици, вместо на 6. Това беше един от въпросите, които обсъждахме.

Белали, кариотипът на ембриона нормален ли беше? Много е трудно без отговор ...

# 458
  • София
Белали, изследвахте ли самия ембрион? Тромбофилия пускала ли си? 

# 459
Изследвах ембриона за трите най-чести хромозомни анеуплоидии - отрицателен, тромбофилия пуснах - хетерозиготен носител съм на MTHR. На път съм да си запазя час при доц.Русев да проверим и имунологията.Но тъй като бях с превенция отвсякъде докато бях бременна, затова търся причината другаде.Бях на фраксипарин заради ударната доза прогестерон и на преднизолон заради Хашимото.Ако и в имунологията не открия проблем, наистина ще реша че е било заради вируса,който ме хвана точно тогава.Но все пак искам да проверя всичко останало,за което се сетя.

# 460
  • Пловдив
Честита Баба Марта, момичета!

# 461
  • София
Честита баба Марта, момичета!
Бъдете здрави и усмихнати!
Пожелавам на всички по един щъркел на гости съвсем скоро!

# 462
.............

Относно пяната - ако тя е 220 и цветната снимка е поне още 160, то по-смислено е да направиш хистероскопия за 600, поне се вижда с камера и ако има нещо се поправя веднага.
При хистероскопията не могат да се оглеждат тръбите, а матката отвътре. Изследванията са различни.

# 463
  • София
Полукс, много добре зная, че са различни манипулации (а не изследвания).
За съжаление си изпуснала си контекста на разговора. Момичето има съмнения за сраствания в матката, а не за проходимостта на тръбите.

# 464
Полукс, много добре зная, че са различни манипулации (а не изследвания).
За съжаление си изпуснала си контекста на разговора. Момичето има съмнения за сраствания в матката, а не за проходимостта на тръбите.
Нищо не съм изпуснала, става въпрос за цветна снимка. И да манипулации с цел изследване Blush

Общи условия

Активация на акаунт