Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 042
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
На мен ми дойде на 35ти ден след К. Не беше различно болезнен, но може би зависи от седмицата в която си била. Иди да те погледнат, за да си по-спокойна.

# 436
  • София
Не зависи от седмицата, а от нормализирането на хормоните. Както и дали няма задържан фоликул или плацентарен остатък в матката. Отиди задължително на лекар, над 50 дни няма какво повече да чакаш.

# 437
Здравейте момичета, не знам дали съм за тук, но не намерих актуална тема, така че ако греша ме извинете Simple Smile
Януари месец се оказах с извънматочна бременност и се наложи да ме опирират по спешност. Направихме лапаро и ми махната тръбата, защото се е била спукала и била много възпалена.
Аз всъщност въобще не подозирах че може да съм бременна, защото за почти 6 години нямам нито едно спонтанно забременяване, а при двата ЗЕТ имах само БХ. Та около седмица преди да трябва да ми дойде цикълът започна кървене, реших че ми е подранило. После се разбра какво и е след операцията започна вече същинското изчистване на матката. не ми е правен кюретаж или поне не ми казаха и не го пише в епикризата. Казаха че естествено ще се изчистя. Е да ама след операцията това кървене така и не спря. Ходих 2 пъти на преглед в болницата и 1 път при д-р Калчев и всички са на мнение че няма нищо видимо. Изписаха ми противозачатъчни и кървенето спря. Пих хапчетата 5 дни и след като ги спрях след 6 дни пак ми дойде. Всичко беше нормално този път и си спря. Е да ама една седмица по-късно пак започнах да кървя. Вече и аз не знам какво да правя. Има ли някои опит с такова нещо? Дали е нормално? Предполагам че организма ми не може да се възстанови от хормоналния дисбаланс след аборта.

# 438
  • София
Dundiu86,
Възможно е да имаш хормонален дисбаланс, възможно е и хапчетата да са те объркали допълнително (ако си ги пила 5 дни, вероятно е бил някакъв прогестерон).
При извънматочна бременност знам че не се прави кюртаж, сама се изчистваш.
Отиди пак на преглед, ако не си ходила скоро - за всеки случай.

# 439
Deli, бях преди 2 седмици. Аз също мисля че е от хормонален дисбаланс, но ми се искаше и вашето мнение, защото на всяка от нас доста неща са ни минали през главите и вече имаме доста правилна преценка за различни ситуации. Надявам се че този дисбаланс ще се нормализира сам и до месец два всичко ще е по старо му. Никога не съм имала проблем с хормоните и ми се иска така и да си остане.

# 440
  • София
Като беше на преглед погледнаха ли яйчници, лигавица - да предположат в коя част на Ц си?

# 441
  • София
Ще го напиша за пореден път.
Няма изследване, което да изисква изследване на жадно! Дори е задължително да се пие вода!
За ТСХ водата няма как да повлияе, но чая може да е повлиял.
Също така щитовидните хормони имат денонощен ритъм и трябва да се изследват до 9:30ч (най-късно 10ч).

# 442
Много ми беше полезна тази дискусия за ТСХ, научих много полезни неща. Оказва се, че почти всичко влияе на ТСХ освен може би лунната фаза Simple Smile Това обаче което не мога да разбера е - не е ли редно ТСХ да се изследва такъв какъвто е? Защото ако човек пие чай всеки ден и този чай му влияе, не трябва ли да се изследва именно след пиене на чай, за да се види как се движи ТСХ? Цикъла идва всеки месец - не трябва ли човек да види какви стойности стига в дните на цикъл? Какъв е смисъла да се изследва в някакво абстрактно състояние, в което човек почти никога не е, освен сутрин преди 9:30 когато не е ял и не е в цикъл?

# 443
  • София
Информативно значение имат базовите нива на хормоните.
Референтните стойности са за базовите нива. Във всеки друг случай няма с какво да се сравнят твоите стойности. Ако след кафе, чай, храна... стойвостите не са добри, как да разберем дали е от тях или има проблем

# 444
Референтните стойности са за базовите нива. Във всеки друг случай няма с какво да се сравнят твоите стойности. Ако след кафе, чай, храна... стойвостите не са добри, как да разберем дали е от тях или има проблем

Стойностите след прием на храна покачват ли се или намалят?

# 445
Има известни данни, че след храна, ТСХ може би намалява, с до 20 процента. Ако е гранично по принцип, това би дало значение. Други изследвания го отхвърлят това. Както много неща в медицината, не се знае знае ли се.

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 15:49 от elenna

# 446
Като беше на преглед погледнаха ли яйчници, лигавица - да предположат в коя част на Ц си?

Яйчниците и формата на матката си бяха супер. Лигавица нямаше никаква защото кървях от 30 дни. Не се видяха никакви проблеми. Пия регулон за 5 дни по 3 на ден и ми казаха че като го спра ще ми дойде. Така и стана и беше нормално. Тъпото е че една седмица след като ни спря пак започна зацапване и леко кървене. Според телефона ми би трябвало да съм в овулацуя утре и започвам да се чудя дали пък не е от това. Макар че никога до сега не ми се е случвало.

# 447
  • София
Dundiu86, аз съм прокървявала по време на овулация за 1-2 дни с много силни болки. Двама доктори са ми казвали, че е нормално - случва се.

Моя близка приятелка - при пиене на регулон цикъла й се обърква тотално и кърви през 5 дни, точно както го описваш ти, и вместо потискане на О прави ЗФ. Колко още ще го пиеш тоя регулон?

# 448
Dundiu86, аз съм прокървявала по време на овулация за 1-2 дни с много силни болки. Двама доктори са ми казвали, че е нормално - случва се.

Моя близка приятелка - при пиене на регулон цикъла й се обърква тотално и кърви през 5 дни, точно както го описваш ти, и вместо потискане на О прави ЗФ. Колко още ще го пиеш тоя регулон?

няма да го пия въобще повече. идеята беше да спре предното кървене, но явно съвсем е объркал положението. Ще почакам да видя дали ще спре до ден два. Уф, така исках да започна пак естествени опити с надеждата че уж лесно се забременява Sad сега се надявам само да вляза пак в норма и ви се оправят хормоните.
Благодаря за информацията, Дели Simple Smile

# 449
А ако базовите са ОК, но след едно кафе ТСХ ми се увеличава, а да кажем, че аз пия по пет кафета на ден - т.е. това означава, че аз през целия ден съм с ТСХ извън нормата?
Говоря съвсем теоретично защото за мен това е нова инфо и явно не съм чела достатъчно  по въпроса. Моето ТСХ когато съм го мерила (не помня да съм била в цикъл, но със сигурност съм закусвала преди това) винаги е било в референтни граници до 2,5. И сега какво се оказва? Че може да не е коректна стойност ли?

Общи условия

Активация на акаунт