Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 57 970
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Охх, това с доверието....Много трудна работа... Аз, след двата А ( и то късни) , обиколих доста лекари и " светила". Е, всички прехвалени и претъпкани с пациенти, не са моите лекари.... Предпочитам да не е толкова известен, за да има време и възможност да ми обръща повече внимание. Е, накрая си харесах един, който отговори на всичките ми въпроси и не ме изхвърли от кабинета си след 15 мин, а ми отдели повече от час, въпреки чакащите отвън.
И , въпреки, че втората Б, бях при Сигридов, който неглижира доста нещата при мен, контактувам с доста момичета от групата му, които ми пишат за кое, какво им е изписал и аз си записвам. Предполагам, че и сама ще си наблюдавам нещата ( изследвания и тн ) и някои неща и сама ще си назначавам, предвид състоянието ми. Може и да е грешно, но аз така го усещам. Ако ще и при 5 тима да ходя, пак ще имам параноята, че нещо ще изпуснат.

# 571
Аз също имам АГ, на което вярвам и което ми прави операцията от поликистоза когато бях на 15 години... отношението просто е друго, въпреки че не съм ходила на преглед при него от 5 години, тъй като е от родния ми град и е на 100тина километра. В редките случаи, когато съм успяла да отида ме е преглеждал в събота/ неделя и то докато е на смяна в болницата без да приеме и една стотинка за прегледа..просто има хора, които са отдадени на работата си и сякаш парите не ги интересуват.
Пак се отплеснах... извинете ме..
Като цяло правя консултации по телефона с него..на 2..3 месеца му звъня и той винаги ме успокоява и дава необходимата информация и решения какво да правя. От него знам, че ако тръгна да ходя при 5тима доктори всичките ще имат някакво различно мнение и всеки ще си знае неговата си терапия, която прилага на 99% от пациентите си. Може би поради тази причина и аз съм решила да спра всички ненужни прегледи и ходения по мъките...

# 572
Момичета, вчера бяхме на преглед и да разпитаме за аборта и да запишем час за аборт и т.н. но малко ни разубедиха. Днес бях и до националната генетична лаборатория за консултация и от там са на мнение че в тази седмица или ще има бременност и няма да има проблем от варицелата или ще направя спонтанен аборт. Та май ще изчакаме...
Стискай те палци...
Аа да ви питам че съм забравила от предишната бременост  0'58 см сак не е ли малък би трябвало да съм 5 сед. 2 дни но О. Ми беше малко по-късно та да кажем 5 седмица

Последна редакция: вт, 13 мар 2018, 13:50 от Georgea

# 573
  • София
6 мм си е съвсем ок за началото на 5та г.с. Стискам ти много палци всичко да се развива нормално, а аз имам една приказка по този повод. "Здравите круши вятър не ги брули".

# 574
  • София
Момичета, излезнаха генетичните изследвания на абортивния материал, но нищо информативно за мен няма (освен че е било момиченце)

Назначиха ни каротип, у-микроделеции, днк фрагментации на ММ и микоплазма и уреаплазма на мен.
Предстои ми консултация с доц.Русев, да видим и той какво ще каже.

# 575
  • Sofia
Хулиганка,не виждам нищо притеснително 🤔!Не знам дали при това положение кариотипа би дал някаква яснота, защото е много малко вероятно да има там проблеми!Може би евентуално изследвания за микроделеции ,но пак вероятност е малка ! Аз в момента правя това изследване на сина ми ( на 16 г.) защото има изоставане ,без проблеми в кариотипа,и пак от Майчин дом ми обясниха че е малко вероятно нещо да открият! Успех и дано разбереш ,,защо,,( аз така и не разбрах след два К) и скорошна бременност до края 😍😍😍

# 576
Хулиганка, така ли изглежда това изследване на плода (аз чакам моите резултати), колко дни е престоял плода в теб преди да направиш абразиото - защото моят доктор и генетичката се опасяват,че може да не се получи изследването, тъй като плодът е престоял доста в мен (около 14 до 20 дни) и малко вероятно казаха да има останали живи клетки, които да изследват....в коя седмица беше, когато ти се случи
аз разговарях с генетичката и ми каза, че според нея трябва да изследваме кариотип с моя мъж (но като излязат резултатите) до този извод стигна, след като видя спермограмата и установи (след години изследвания и доктори,които този въпрос не са го коментирали), та установи, че в морфологията по Крюгер има висок процент Анормални сперматозоиди и то с дефекти в главата (където бил генетични материал) около 80% ....
та, ако може и малко повече информация за това нещо и евентуално как се коригира този проблем (надявам се да не е това причината де, но... )

# 577
  • София
При мен не е престоял повече от седмица.
Кариотип ще правим и ние. Щом имате дефекти на глава защо не пуснете и ДНК фрагментации (SDI тест).
За коригиране , не се коригира , ами се прави ICSI с предимплатационна диагностика на ембритата за да се върнат само "читавите". Така, че се молим да нямаме отклонения в генетичните..

# 578
Направо ми стана лошо, като прочетох това за дефектите в главата на сперматозойда ..при нас са 95% Там, а има едва 4% с нормална морфология Frowning .... И ние ще пускаме, и двамата кариотип в геника..дани да не съм чела правилно и да има вариант да се лекува това...

# 579
Хулиганка, само тези хромозоми ли са изследвани: 13, 18, 21 и Х? Наистина това са най-често срещаните аномалии и единствените тризомии, които могат да доведат до родено бебе с увреждане. В случаите на ранни спонтанни аборти е възможно да са намесени всички хромозоми, например тризомия 14, 9 (личен опит), и т.н.

Така или иначе, като направите вашите изследвания и ако са в норма, което силно се надявам, значи е била трагична случайност и няма риск от системно повтаряне на същата аномалия. Междувременно, щом търсите и други причини, ако има нещо, се надявам да се открие и да има терапия. Много съжаляжам за загубата ти.

# 580
А вие къде ще правите кариотип?
До колкото съм наясно в Пловдив е възможно само в геника за 220 лева и казаха че може да се бави и месец.

# 581
Направо ми стана лошо, като прочетох това за дефектите в главата на сперматозойда ..при нас са 95% Там, а има едва 4% с нормална морфология Frowning .... И ние ще пускаме, и двамата кариотип в геника..дани да не съм чела правилно и да има вариант да се лекува това...
В Геника във ВМИ ще го правим кариотипа (казаха първо да изчакаме изследването на плода да излезе) и каквото още трябва ще изследвам (никак не съм просветена на този етап), но относно морфологията Генетичката ми каза, че това състояние не е постоянна величина - днес може да са добре резултатите, утре да преболедува някоя инфекция и да се влошат .... не мисля, че е необратим процес, защото при нас на предишни спермограми морфологията е била около 20% нормални, на  друга 25%, но последната уви има само 14% нормални форми... абе върви надолу - питах за витамини нещо да подобрим нещата , но каза да не избързваме и като си направим изследванията тогава ще се преценя има ли нужда... ние досега лекувахме, че бяха много бавни, а то никой не е погледнал да види, че освен, че са бавни, ами и доста дефектни - просто сме половин стотна над референтните стойности и са го счели, че са в норма
от друга страна каза, че това не е проблем, ако се прави инсеминация - ще изберат хубавите с нормални форми - даже и 5% да са , ще изберат измежду тях..... просто за мен това е по-краен вариант, защото ММ е доста скептичен относно алтернативните методи за зачеване и ще има тежки разговори и много ми се иска по естествен път пак да се случат нещата , но с хубав финал.....
Събирам всякакви съвети относно какво е желателно да се изследва, за да се избегне за вбъдеще такъв фатален край ....

# 582
huligankata аз правих същото изследване, но в Геника и моето беше без отклонения. Днес бях на преглед при лекарката ми в София и коментирахме резултатите - според нея това, че сме изследвали най-честите нищо не значи защото дефектите могат да са дасетки и стотици хиляди и няма начин да се изследва всичко. Аз винаги съм живяла с убеждението, че тези Даун, Едуардс, Патау могат да водят до мисед, а останалите си мислех, че просто водят до различни дефекти и заболявания, но не и до смърт на ембриона. А се оказа, че дефектите в хромозомите,които водят до спиране на развитието на плода са хиляди

# 583
При мен не е престоял повече от седмица.
Кариотип ще правим и ние. Щом имате дефекти на глава защо не пуснете и ДНК фрагментации (SDI тест).
За коригиране , не се коригира , ами се прави ICSI с предимплатационна диагностика на ембритата за да се върнат само "читавите". Така, че се молим да нямаме отклонения в генетичните..

Охх това го чета вече за пореден път и се чудя.. кариотипния анализ ако покаже проблем, това как ще се избегне като се вземе морфологично здрав сперматозоид? Тотално се ошашавих с тезивъзможности за проблеми, които няма как да се излекуват Flushed

# 584
  • Sofia
Ако кариотипа на партньорите е нормален , вероятност да се повтори аномалия независимо дали плода ще умре или ще продължи да се развива увреден е като при всички -2%!Ако има проблеми в хромозомите вероятност за здраво бебе е 25-50%.Ако морфологията е лоша ,ми обесни генетик ,( както междудругото на повечето мъже но не го знаят) не се лекува , повлиява се малко от фертилни витамини поне три месеца! Още ми каза,че вероятност такъв сперматозоид да оплоди е малка , защото здравите макар и малко са по бързи! Още има много теории,че не значи ,че ако е абнормен и оплоди , непременно трябва да има дефект.Аз споменах че имам син с проблеми с нормален кариотип( нашия също) и дори и да има проблеми на микроделеции ниво , това не значи че ако имаме друго дете ще е така !( само той би го предал на свое поколение) В повечето случаи , подобни драми като нашите не намират точен отговор, стискам палци на всички, на които предстои кариотип , всичко да е наред 🤞

Общи условия

Активация на акаунт