Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са последните новини за бременност и раждане във форума?
Какви са мненията относно времето, което жената трябва да изчака след аборт, преди да опита отново да забременее?
Какви са препоръките за изследване на инсулинова резистентност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са последните новини за бременност и раждане във форума?
-
Какви са мненията относно времето, което жената трябва да изчака след аборт, преди да опита отново да забременее?
Мненията за времето, което жената трябва да изчака след аборт, преди да опита отново да забременее, варират. Някои лекари препоръчват поне 3 месеца почивка, докато други смятат, че не е необходимо толкова дълго чакане. Има и противоречиви мнения относно подходящия момент за започване на опити за бременност след аборт.
-
Какви са препоръките за изследване на инсулинова резистентност?
За изследване на инсулинова резистентност се препоръчва тест за толерантност към глюкоза. Пациентът трябва да закупи глюкоза на прах от аптеката (75g) и да я разтвори в около 300ml вода. След това се взема кръв на гладно за инсулин и кръвна захар. На 60 минути и 120 минути след приема на глюкозата, отново се взема кръв за инсулин и кръвна захар. Това изследване се препоръчва при наличие на симптоми или специфични здравословни проблеми, които могат да бъдат свързани с инсулинова резистентност.
-
Кога се препоръчва да се прави натоварване с глюкоза?
-
Какво представлява интралипотерапията и къде може да се извърши?

/ Не съм срещала по - силни жени от вас, вдъхвахте ми сили през цялото време и ще съм ви благодарна до край.
Както и на много други момичета в темата