Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 57 961
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
ако някой може да даде повече информация за това изследване кариотип - на мен ми казаха, че и двамата трябва да се изследваме (че иначе било на половина свършена работа, ако само единия) и после какво се случва, ако нещо покаже, че не е наред....много се обърках....лекува ли се... не ли ?!

# 586
  • Sofia
ако някой може да даде повече информация за това изследване кариотип - на мен ми казаха, че и двамата трябва да се изследваме (че иначе било на половина свършена работа, ако само единия) и после какво се случва, ако нещо покаже, че не е наред....много се обърках....лекува ли се... не ли ?!
Ирина, кариотип се прави на двамата - анализират структурата на хромозомите за отклонения. Прави се и на двамата, защото плодът е резултат от двете ДНК. Това е генетично изследване и няма как да се промени/излекува. При отклонения се търси генетик.
Относно спермограмата, обяснявали са ми и на мен, че вероятността дефектен сперматозоид да оплоди Я е много малък и това не може да бъде причина за спонтанни аборти. Важното е да има достатъчен брой нормални и бързи, които да свършат работата.

# 587
Кариотип сме правили аз и моя мъж през 2016 и слава на бога всичко е Ок 😉.

# 588
Ирина, кариотип се прави на двамата - анализират структурата на хромозомите за отклонения. Прави се и на двамата, защото плодът е резултат от двете ДНК. Това е генетично изследване и няма как да се промени/излекува. При отклонения се търси генетик.
Относно спермограмата, обяснявали са ми и на мен, че вероятността дефектен сперматозоид да оплоди Я е много малък и това не може да бъде причина за спонтанни аборти. Важното е да има достатъчен брой нормални и бързи, които да свършат работата.

Ами работата се свърши (макар и за кратко), но до някъде ми носи успокоение, че стана от само себе си , защото досега давахме добавки за бързината (само това бяха забелязали в спермограмата) и сега изведнъж генетичката ми заявява, че 80% с грешка в главата на сперматозоида е голям процент и че ако такъв оплоди няма да е хубаво(което ме наведе на мисълта , че не е изключено такъв сперматозоид да оплоди)и че ако грешката беше в опашката щеше да обясни защо са бавни, ама в главата грешка ...ох не знам ...ще чакаме да видим изследването на плода и ще пиша, за да коментираме и да дадете съвет какво да се изследва...

# 589
  • София
Не е задължително при дефект в главата на сперматозоида да е дефектно и ДНК-то. Ние сме с морфология 2% (масово с ударени глави) а SDI теста е 17% - тоест само 17% имат ДНК фрагментации.

# 590
лекува ли се... не ли ?!

Генетичните изменения в броя на хромозомите или тяхната конфигурация не подлежат на лекуване. В почти всички случаи открити по този начин при изследване по репродуктивни причини, хората, които са техни носители нямат никакви здравословни проблеми. Реално дори се смята, че тези структурни промени са механизмът на еволюция на биологичните видове; с някои видове маймуни ни дели една хромозома като брой Simple Smile

За да се избегнат загуби или увредени деца може да се направи предимплатанционна диагностика на ембрионите. Интересувала съм се много по темата и мога да споделя на лични, макар че в крайна сметка не сме правили.

# 591
Не е задължително при дефект в главата на сперматозоида да е дефектно и ДНК-то. Ние сме с морфология 2% (масово с ударени глави) а SDI теста е 17% - тоест само 17% имат ДНК фрагментации.
Морфология 2% т.е. само 2% са с нормални форми, но от изследването ти показва, че само 17% (от анормалните т.е. 17% от 98% всъщност само имат ДНК грешка ) правилно ли съм те разбрала, ако е така звучи оптимистично ..... защото аз останах с впечатление, че в моя случай, както са 80% с ударени глави, както казваш хаха са тотално негодни и проблемни и все пак 80% си е голям процент.... т.е. ние сега трябва да изследваме от тези 80% колко всъщност аджеба са с ДНК проблем.....
А този  SDI тест какво представлява (със спермограмата ли се разбира ) и кариотипа какво ще покаже , че нас към кариотип ни пратиха

# 592
  • София
Точно така - при нас 83% са без ДНК фрагментации, въпреки че са им приплеснати главите. Майтапим се, че са им криви носовете. И имаме естествена бременност при тия показатели, която не просъществува след 12гс заради тромбофилия.

SDI тест е отделно изследване. Ние сме пускали в Малинов, дава се материал като за спермограма. Sperm DNA integrity му е цялото име - потърси в гугъл ако искаш.

# 593
Здравейте, момичета.... с много болка прочетох 10ината страници с нови попълнения и липсващи нови бъдещи мами. Затова и пиша, да вдъхна малко кураж и надежда... на 10.03 се роди малката ни дъщеричка и вече мога да ви замервам с наакани памперси, освен с розов прашец. Деветте месеца наистина бяха тежки, заради предходната загуба и заради парализиращия страх дали ще успея да издържа до края и да гушна този път малкото човече. Случи се, вярвам във вас, ако не бяхте вие, нямаше да мога да мина през това, не  и без да загубя здравия си разум.
Оставам духом с вас и се моля всички да получите този дар /от който трябва да забравите що е то сън Wink /  Не съм срещала по - силни жени от вас, вдъхвахте ми сили през цялото време и ще съм ви благодарна до край.

# 594
Честита радост, Зиа! 💗Бъдете здрави и дай Боже на всеки това щастие! 🍀

# 595
Честита рожба Зиа ❤🤗 Да ви е жива и здрава. На останалите момичета пожелавам в най-скоро време две чертички 🍀

# 596
  • София
Ехеее, честита рожба, Зиа! Да сте здрави и щастливи заедно!

# 597
Зия, честито и от мен! Желая ви само хубави неща да предстоят оттук нататък за вас тримата! Това е най-хубавата новина от дълго време.

Ти също ми беше много полезна от момента, в който се записах в темата, за което съм ти благодарна Heart Както и на много други момичета в темата Heart

Последна редакция: сб, 17 мар 2018, 00:45 от CatGirl

# 598
Зия, Честита рожба! Дари е жива и здрава, и само положителни емоции за напред.

Зия, не съм запозната с твоята история, но искрено ти благодаря за радостта и надеждата, която даваш с този пост.

Момичета, аз попаднах на една интересна статия, която искам да споделя с вас. Почни на 100% описва мойте мисли и как се опитвам да приемам ...как разсъждавам върху живота. Разбира се, ако тръгна да пиша в опити да обясня вихрушката от мисли в мен, няма да успея да се справя толкова добре. Надявам се, че ще донесе някакви усмивки и положителни емоции във вас. https://www.google.bg/amp/s/www.moeto-zdrave.life/magiyata-na-satvorenieo/amp/

# 599
Момичета вчера повторих ТСХ на чист ден в друга лаборатория и за моя изненада излезе по-нисък . Искам да отбележа че от две седмици съм спряла тестяни и сладки неща , явно има ефект. ТСХ беше 4,03

Общи условия

Активация на акаунт