Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 57 936
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
Irina_lo, не знам какво лично аз мога да те посъветвам, но все пак ще си кажа моя опит и отива което мисля да направя този път, ако някой мисли че не е правилно моля да каже, че и аз съм в същата дилема... Първия аборт беше в 6та седмица медикаментозен и след това не правихме никаква почивка - тогава имах О, видя се от АГ-то и действахме...ама не стана и така 6месеца. След 7 месеца пак бях бременна и този  път нещата спряха в 8 седмица, а в 9та направих отново медикаментозен. Ходя при 3 АГ-та, при 2ма ходя на прегледи, а на 3тия вярвам най-много и дискутираме по телефона. АГ-то по телефона на втория аборт каза да изчакам един цикъл и да бебеправим, а при първия каза да не чакаме. Второто АГ и двата пъти в е на мнение да не ачакаме, а третото и двата пъти е на мнение да изчакаме 3 месеца..... А аз съм взела решение за един месец стоп и след това ударно да действаме Joy .... Определено не знам Клод е най-правилното, но хич не ни се чака...въпреки че за жалост рядко се получава мигновено...

# 631
Дори и да не чакате, ако тялото не е готово, няма да стане веднага. Всичко си иска времето. Не се настройвайте за бърз резултат.
И ако искате да започвате съвсем рано, минете един преглед преди това, защото започване "веднага", често би довело до инфекция.

Според мен, най-ранните възможни опити трябва да са след първия нормален цикъл.

# 632
Мойте резултати от изследването за тромбофилия излезнаха.... Ще ги постна с надежда някой да даде малко повече информация. - по телефона ми казаха, че има проблем с усвояването на фолиева киселина ама има и други коментари напълно неясни за мен в изследването...

"Не се отчита повишен риск към тромбофилия.
1. При генотип С/Т за 677С<Т и А/С За 1298А>С може да се наблюдава синтезиране на MTHFR с намалена ензимна активност от 50-60%
2. Носителство на апел 1298С в MTHFR жена(в хомо- илинхетерозиготно състояние)при нужда от яйчникова стимулация може да е свързано с индивидуален античен отговор, тъй като апелът С има моделираш ефект върху фоликулогенезата."
Ако може някой да помогне Confused

# 633
  • София
Хера, аз за първото само знам. Не усвояваш синтетичните форми на витамините от група Б. Трябва да приемаш метилирана форми на  , Б12  и фолиевата, мисля това се отнася за всички от група Б

# 634
  • Sofia
Хера,и аз не мога да отговоря за второто( първото,точно както Бамболинка е писала)не ти ли разчетоха резултати, консултация!?

# 635
  • София
Хера,  снимай цялото изследване,  не само заключенията. Трябва да приемаш менилирани форми фолиева киселина и б12.
В раздел "Рискова бременност " има много полезна тема: "Тромбофилия" прочети първа страница,  има много информация. И разбира се лекар ще прецени каква терапия е най-подходяща.

# 636
  • София
Хера, освен неусвояване на Б9 и Б12, това са две нискорискови мутации в тромбофилни гени. За Б9 и Б12 - трябва да следиш нивата на витамините + хомоцистеин и да приемаш метилираните им форми - фолат /Неофолик Мета вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12. Виж темата за тромбофилия. Виж и mthfr.net

# 637
Благодаря за споделения опит...аз още си чакам резултатите от изсл.на плода...и мисля също да се изследвам за тази тромбофилия...никой никакви изследвания не ми е назначил,а ми се иска да направя всичко,което е необходимо,за да ми е спокойно,че каквото е трябвало сме го свършили.
Честно казано,ако имам лигавица в нужните размери и овулация хич не ми се чака....то при мен така или иначе не се случват нещата особено лесно..че и да отлагам...утре ще си покаже на УЗ какво е положението към момента и ще споделя.

# 638
Здравейте,предстои ми кюретаж ,казаха ми да отида гладна и жадна много се притеснявам в 8+ г.с. съм но така и не чухме тоновете

# 639

Ето това са резултатите..аз нищо не схващам... утре ще отделя време да се заровя да чета и ако мога да си ги обясня.  Confused

# 640
Здравейте,предстои ми кюретаж ,казаха ми да отида гладна и жадна много се притеснявам в 8+ г.с. съм но така и не чухме тоновете
Процедурата е кратка между 5 и 10 минути ще си под упойка....физическа болка при мен специално нямаше...ще те изпишат още същия ден и ще си ок....но психическото разочарование е голямо..много съжалявам за загубата ти

# 641
Благодаря за споделения опит...аз още си чакам резултатите от изсл.на плода...и мисля също да се изследвам за тази тромбофилия...никой никакви изследвания не ми е назначил,а ми се иска да направя всичко,което е необходимо,за да ми е спокойно,че каквото е трябвало сме го свършили.
Честно казано,ако имам лигавица в нужните размери и овулация хич не ми се чака....то при мен така или иначе не се случват нещата особено лесно..че и да отлагам...утре ще си покаже на УЗ какво е положението към момента и ще споделя.

След абразио е почти невъзможно да имаш каквато и да е лигавица, а дори и овулация, преди да изчакаш първи цикъл поне. Не отлагай, но не си давай зор. Пий си витамините, движи се, спортувай, за да засилиш организма и между третия и шестия месец трябва да си стане така или иначе.

# 642
Благодаря ви ,ще се моля при следващия ЗЕТ всичко да е наред

# 643
След абразио е почти невъзможно да имаш каквато и да е лигавица, а дори и овулация, преди да изчакаш първи цикъл поне....

Ааа изобщо не съм съгласна, че преди първия цикъл след абразио не можеш да имаш овулация. Напротив, можеш. Но и моето мнение е, че не трябва да се избързва с подновяването на опитите още след първия цикъл. Ноо всичко е много индивидуално, все пак и зависи от много неща, както коментирахме на предната страничка.

Хера, какво стана с твоя аборт? Всичко ок ли мина? Надявам се да.

Ирина е писала, че при нея физическа болка не е имало. При мен имаше силна болка при излизането от упойка. Треперех цялата и ме болеше като при адски болезнен мц. Това беше докато не ми биха някакво болкоуспокояващо и после физически бях ок.

Мари, болката е само психическа, ако кюретажът е извършен качествено. Стискам палци всичко да мине добре. ☺

# 644
Може би има изключения за овулацията, но все пак абразиото е изкуствено предизвикан обрат и нито има нужните хормони за да назрее фоликул, еле пък да се пукне, нито нищо има време за това. Преди първата редовна менструация, обикновено е ановулаторна фаза.

За по-бързо и правилно възстановяване, може да погледнете и темата на Денис - Добавки за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ.

Последна редакция: ср, 21 мар 2018, 00:06 от Salsisha

Общи условия

Активация на акаунт