Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 223
  • 729
  •   1
Отговори
# 30
Много ви благодаря за отговорите,значи ще чакам скоро лелката.
Колко време след абразио-то може да се подновяват опитите според вас?

# 31
Когато лекар прецени, че ти е възстановена лигавицата. Стандартно препоръчват пазене от 3 месеца при аборт в такава ранна седмица, но всичко е много индивидуално. Лекар трябва да каже.

# 32
При нас бяха категорични всеки път, че няма нужда от чакане повече от един цикъл. След загубата ми 2013 правехме опити активно и забременях на 3-тия месец. Ние реално този път нямахме желание за естествени опити, а се бяхме насочили към асистирана репродукция. Чаках цикъл, за да започвам стимулацията, междувременно просто пускахме изследвания, занимавахме с одобрения от застраховки и т.н. и така си минаха 2 месеца. Но този 3ти цикъл така и не дойде...
Освен ако няма медицинска причина, последните данни, на които се оповават моите лекари тук в САЩ са, че чакането на повече от един цикъл не е необходимо, дори е противопоказно, особено при 35+ години. Ето резюме: https://www.webmd.com/baby/news/20100805/study-no-need-delay-pre … after-miscarriage

# 33
На мен ми бяха казали 3-5 месеца, но като ходих до док (нов) още след първия Ц ми каза че всичко е перфектно  и можем да си действаме. Е, вече минаха 5 цикъла и още не съм забременяла, но вярвам, че организма си знае работата. Така че след първия цикъл иди да те видят и ще си покаже. Успех!

# 34
Елена, според тази статия ще си остана бездетна май Rolling Eyes

# 35
  • София
Сладурче, съжалявам...
Следващия цикъл може да дойде до 45-50 дни след кюртажа. Ако се забави - отиваш на доктор.
Стискам палци следващия път да е успешен.
Разгледай и първа страничка - може да ти е полезно.

До следващия цикъл се пазете, защото след кюртажа шийката е разширена и има опасност от инфекция. Освен лигавицата трябва да се възстановят и хормоните - на тях може да отнеме повече време - при всеки е различно.

# 36
Много съм ви благодарна,за всички отговори и съвети.Дано следващия път се получи,не съм престаряла но съм си на 30г.и ни се иска вече да имаме детенце,даже две.Стискам палци на всички да видят двете чертички и живи и здрави бебета на финал.Hug

# 37
Елена, според тази статия ще си остана бездетна май Rolling Eyes
Ооо, нееее! Трябва да сме оптимисти. Аз бях на 33, а сега на 37. Възрастта е малко притеснителна, но не се отчайвай! Аз си давам кураж, че е по-важно общото състояние на репродуктивната система к здравето. Правила ли си оценка на яйчниковия резерв?

# 38
Аз бях на 35, сега съм на 36. Сега опитваме от 2-3 месеца. Доста късно след К (7 месеца) подновихме опитите, поради ред причини (различни от здравословни). Оценка на яйчников резерв не съм правила за момента. Ако не се получат нещата до година-две, може и до нея да стигна. Смяташ ли, че ще бъде късно тогава? Просто за момента смятам, че това допълнително ще ме натовари психически.

# 39
  • София
Според мен ако не се получава трябва да се тръгне от спермограма и проходимост на тръбите. АМХ също е важно, но е за по-нататък.

2-3 месеца са доста кратко време за опити, така че няма място за притеснение. Следиш ли овулация?

# 40
  • София
Не знам какво точно пиие в статията (зле съм с английския), ама се “тръшкате” нещо за годините.
И преди съм казвала на 41 бях когато забременях и загубих близнаците.
След 2 месеца ще стана на 43, а след няколко дни ще раждам.

# 41
Трябва може би да добавя, както отбелязва и Дели, че имах снимка за проходимост на тръбите и спермограма правени наистина преди оценка на резерва. АМХ е малко спорен показател. В месец с 11 антрални фоликула, той излезна 1.00, което лекарите обясниха, че теста дава големи лабораторни отклонения. Повече тежест дадоха на ниското ФСХ и на антралните фоликули на видеозона.

# 42
  • София
Аз също забременях на 41. АМХ ми е 2,3. Но сме с мъжки фактор.
(всички репродуктивни АГ, при които съм ходила, казват че при мен броя на антралните фоликули си отговаря на АМХ).

Нандин, стискам палчета!

# 43
  • София
Благодаря Дели. Хайде всички скоро да ме последвате Simple Smile
Аз пък изобщо не съм си правила труда да си изследвам АМХ.

# 44
  • София
Еми ние след половин година без резултат след загубата отидохме при репродуктивен специалист. Направихме чудесни ембриони, но не се хванаха.
Реално не сме открили проблем, освен мъжкия фактор (който не е много сериозен).
Сега сме пак в изходна позиция.

Общи условия

Активация на акаунт