Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 110
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
Аз също пуснах тромбофилия и чакам резултатите.
Като мине още малко време сигурно и аз ще избера варианта да отида при имунолог, вместо да си самоназначавам изследванията и да се окаже после, че нещо не съм направила както трябва.

Относно вирусите и аз мисля, че много зависи какъв точно вирус и какво е било състоянието на имунната система, съответно колко тежко е изкарано разболяването. Действително тези неща няма как да се докажат със сигурност, само предположения като вероятна причина.

# 316
Момичета възможно ли е още да не се е регулирал цикъла след К,от вчера имам едни леки болки в кръста и сега едно кафеникаво зацапване?

# 317
  • Варна
sladur4e, може Simple Smile При мен цикъла си остана непроменим, но овулацията ми се измести с 5-6 дена по-рано ! Така че всякакви аномалии са на лице.
Момичета наминавам, за да Ви наръся с розов прашец. Днес започвам 5-я месец !
Стискам палчета за всяка една да види скоро двете чертички !

# 318
Значи за сега няма как да разбера дали се е изместила,ужасна работа,лекарката на прегледа каза че иначе след Като всичко е наред,и че мога да забременея и естествено,но досега не се е получило.

Miss благодарим за розовия прашец,нареждам се отдолу с много надежда,на теб лека бременност желая!

# 319
  • Варна
Значи за сега няма как да разбера дали се е изместила,ужасна работа,лекарката на прегледа каза че иначе след Като всичко е наред,и че мога да забременея и естествено,но досега не се е получило.

Аз бях на преглед на 7-я ден след цикъл и тя видя, че О ще е по-рано ! Много по-рано ! Преди К беше на 15 дена , а тя определи , че този път ще е на 9-10 ден. И този път за 1 път си я усетих , защото бях на фитнес и усетих рязка болка и от там и секрета ми се промени ! Ама , ако не беше прегледа нямаше да си помисля, че е овулацията и щях да си почна тестовете за О и по-късно и щяхме да пропуснем месеца.., в крайна сметка точно тогава забременях.
Чист късмет !

# 320

Аз бях на преглед на 7-я ден след цикъл и тя видя, че О ще е по-рано ! Много по-рано ! Преди К беше на 15 дена , а тя определи , че този път ще е на 9-10 ден. И този път за 1 път си я усетих , защото бях на фитнес и усетих рязка болка и от там и секрета ми се промени ! Ама , ако не беше прегледа нямаше да си помисля, че е овулацията и щях да си почна тестовете за О и по-късно и щяхме да пропуснем месеца.., в крайна сметка точно тогава забременях.
Чист късмет !
Аз когато бях на преглед на 15.02 каза че единия фоликул се е спукал,възможно ли е това зацапване да е О?

# 321
edna0112 и аз ги гледах тези пакети и си избрах разширения, но преди това мисля да поговоря по телефона с доц.Русев. Според мен консултацията с имунолог е задължителна. Има хиляди изследвания, ние не сме достатъчно подготвени, за да преценим кое изследване ще ни е полезно, а нали точно това е целта.
Днес ми излязоха тромбофилиите - хетерозиготен носител съм на MTHFR мутация С677Т, това май е свързано с фолиевата киселина? Пише, че може да се наблюдава синтезиране на MTHFR с намалена ензимна активност 35%. Но аз така или иначе пия само метафолиева киселина + това пия няколко хапчета,т.е. в по-големи количества. Иначе останалите мутации ги нямам Innocent

# 322
Момичета, извинявам се за въпроса, но вие как вдигнахте глава след аборта? Много ми е трудно все още, минаха 6 месеца. Този месец спряхме да се пазим, не знам дали е станало нещо още, но опита от преди ме плаши много сега.

# 323
Момичета, извинявам се за въпроса, но вие как вдигнахте глава след аборта? Много ми е трудно все още, минаха 6 месеца. Този месец спряхме да се пазим, не знам дали е станало нещо още, но опита от преди ме плаши много сега.
Да ти кажа и аз още не съм го превъзмогнала,но нямам време да падам на дъното.
Мисля понякога повече,но това че чакам заповед за следващ опит ми дава сили.
Понякога сънувам кошмари,и после се питам защо стана така,аз ли съм виновна,какво мога да подобря и т.н
Ние спряхме да се пазим,каквото дойде.

# 324
Астинед, на мен ми помогна това, че направих изследвания и потърсих евентуална причина. Един вид съм с една идея по-спокойна като знам какви са горе-долу рисковете при бъдеща бременност.
Другото, което ми помогна е тази тема, в която можех да споделям с хора, преживели същото. Видях, че не съм сама, че това са неща, които се случват доста често и че момичета, които са го преживели, вече имат живи и здрави деца.
За да стигна до това, обаче, трябваше да минат поне 7-8 месеца. Гледам да мисля позитивно, да гледам трезво на нещата и да правя каквото е нужно.

# 325
Благодаря ви много! Като ви чета оптимистичните и положителни коментари, някак си и аз се надъхвам. Аз не съм си правила изследвания, случи се веднъж и според много, това не е необичайно. Обвинях себе си, лекаря, кой ли не. Сега съм по-добре, но понякога бучката в гърлото се появява.

# 326
  • Варна
sladur4e, не мога да ти кажа дали е от това ....

Astinedd, аз още на другия ден след К бях в мола на шопинг, следващия ден на сватба..пуснах снимка от сватбата с ММ и оппп шамар... една близка приятелка ме пита да не съм бременна ,че корема ми бил пораснал, нямаше как да ревна на масата...  Следващите 2 дни участвах в благотворителен фестивал с ММ, където имахме щанд и след тези активни дни бях на работа след дълга лятна отпуска и след очни в друг град. Зарових се в ангажименти, пийвах доволно винце, хапвах всички неща, който преди това не можех - миди, сирена , суши Grinning
И така 2 седмици на пълни обороти и после психически срив, когато ежедневието ми се възвърна към обичайните дейности. Рев, рев, рев, рев ! ММ поплака с мен ! Рев, рев . Пусках изследвания ....
Аз съм късметлийка , защото при мен позволиха след 1 цикъл да подновим опитите и веднага пак забременях. Навреме открих  тромбофилията и започнах фраксито.
Според мен най-важен в този момент беше ММ и неговия така дразнещ ме понякога позитивизъм ! Той ме убеждаваше, че бързо ще забременея пак, а аз го убеждавах, че птичката не каца всеки месец на рамото ми, особенно с моя единствен яйчник !
Дано всички имаме подкрепа от близките ни, че тя в такива моменти е много важна, за да се съвземем.

# 327
Аз може би не открих подкрепата. Не ми се говореше с никой освен с моя. Той обаче си има негов начин на изживяване и всъщност разговора по това ни беше 5-минутен в който аз ревах и чух едно “другият път ще стане”. И малко ми се наложи сама да си мина през болката и всичкото. Доста литература изчетох за бебета-психоанализа от перинаталност до голяма вече възраст. Донякъде и те ми помогнаха. 

# 328
Превъзмогнах го бързо, не съм очаквала от ММ да ми помага в болката - болката всеки си я изживява сам. ММ е оптимист, аз му вярвам  и затова също съм оптимист. А превъзмогнах бързо загубата защото през цялото време си мислех за следващия трансфер, за изследванията, които трябва да направя, за да подсигуря новия опит. Поплаках си една вечер и това беше - стегнах се и действам. В живота човек постоянно губи и печели, не мога да си позволя една загуба да ме срине психически и физически. Просто имам едно на ум и се старая никога повече да не се стигне до същото. С първата ми бременност много се пазех - пия една шепа витамини, внимавах какво ям, гледах да се движа и живея здравословно, но ... срещу природата не може да се върви. Просто се изправяш и продължаваш напред.

# 329
Астинед, не обвинявай ТМ. Аз също като него не исках да говоря по въпроса с никого от моето обкръжение. Не исках никой да ме гледа съжалително. Исках сама да си изживея нещата и да преценя ситуацията. Просто хората сме различни. Дори във форума започнах да пиша след около 6 месеца. Но през това време четях почти денонощно. За пръв път изпитах някакъв покой, когато направих някои от изследванията. С изследванията не съм се вманиачавала. Изследвах основните според мен неща. Много е важно да се гледа трезво на нещата. Всяко нещо иска време. Дай си това време. Ние сме тук. Прегръщам те Hug

Общи условия

Активация на акаунт