Януарски бебета 2018

• 87 282
  • 552
  •   1
Отговори
# 345
Ако не се лъжа защото книжката не е пред мен имахме пентаксим и синфлорикс едновременно. Това ни е трети прием, първият път ги сложихме заедно, вторият път по отделно, защото беше мн горещо и слагахме и ротарикс, а сега отново заедно и направихме реакция.

# 346
Hriska, специално за спешното на СофияМед аз съм с огромни резерви. Не за бебе, но за близки се е налагало няколко пъти да ходим и са доста некомпетентни. Отделно, че дежурните лекари понякога са стжанти, но това не ти го казват в прав текст, но ако си наблюдателна се забелязва. Детското отделение не знам как им е ама така като гледам не си доволна. Ако сте някъде в района по-добре за друг път да идете в Токуда или Окръжна болница си мисля аз.
По имунизационен календар се слагат по 2 вваксни наведнъж, но подкрепям, че по-добре по една.

# 347
  • Плевен
А защо ги слагате заедно? Моята педиатърка казва, че за никъде не бързаме, ще ги сложим. Не че аз ще и дам, ако настоява. Даже имаше малко хрема скоро и аз и казах да ги отложим и тя се съгласи. Сега ходих само за ротарикса, че ще стане на 6 месеца.

# 348
Моят и трите приема по три слагахме и да се свършва.Много плака още първия път от иглите и самата болка,страх го беше и си е по емоционален.Добре ги понесе,коликите се върнаха за ден при първия ротарикс,но други реакции не е имал.

# 349
Hriska91 ние до сега не сме имали пробл2м с ваксините . Но това в болницата да се държат по този начин не го приемам. Случвало ни се е 2 пъти за щастие не с децата и знам какво е отношението п болницата да не е на ниво....жалко...на вас ви пожелавам по-бързо възстановяване и всичко да е наред .

# 350
В крайна сметка се оказахме с вирус, след като днес цялата се изрина ,като надарена от коприва и пуснахме кръвни. Sad имало вирус който преминава през висока температура и накрая свършваш с обрив. Плюс цяла нощ не е яла, толкова я болят зъбките. В кабинета на педиатърката пробвахме да я нахраним, защото не вярваха, че отказва, после разбраха, че сме прави. Започна едно опитване с техни биберони на нук, с каучукови, с лъжица да се дава мляко, със спринцовка, та докарахме до някъде, но голяма мъка. Детето гладно, а не близва и плаче. Добре че сме захранили, та пюренце хапва тук там.
Иначе вируса или треската,както в нарича прдиатърката,  която сме хванали е или от други деца или е изсмукала нещо мръсно( почти невъзможно, аз стерилизирам всичко в нас) или е пипната от някои с немити ръце ( по-вероятно, тъй като някои баби ме пренебрегват и лъжат, че са се мили) здраве да е, ще се гледаме сега, дано избият по-бързо зъбките. Поне температурата спадна след 3 тия ден.
Та, миите всичко, че е мн тегав вирус.
Хубав ден!

# 351
hriska, радвам се, че вече отминава вируса! Много й се е събрало на малката - и вирус, и зъби, и две ваксини.
И мойто голямото дете веднъж хвана такъв вирус с висока температура и обрив, но тогава тя беше към 3-годишна. Много е тегав наистина. Айде вече да минава всичко и да си хапва и да качва, че да не тревожи мама и тати Simple Smile
За храненето със спринцовка - и аз така давам вода. Това бебе мойто не знае какво да прави с биберона в устата, суче го, върти го, но не се сеща да смукне от него и туй то Simple Smile Та през няколко дни давам по малко вода, колкото да не е без хич, че големи жеги.
Иначе мойта дунда след 3 дни живот и здраве става на 6 месеца и затова реших да почвам със захранването Simple Smile Днес на обяд й дадох 4-5 лъжички тиква, хареса му на диването, протягаше се за още, но спрях, че ме хвана страх, първо хранене с пюре, да не я заболи стомахчето нещо. После й дадох да суче, ами не й се сучеше много, че след това и повърна...май не трябваше да й давам толкова ама карай...
Момичета, бебешоците стоят ли си на краката вече? Като ги държите де, не сами Simple Smile

# 352
  • Плевен
Ей хриска браво, че върви към подобрение, ма тия е спешното направо да ги убиеш... идиоти.
Аз вече въведох тиква, картоф, тиквички от днес. Харесва му дано да не е злояд като кака си.
Стои на крака щом усети опора и ги изпъва и това го прави от първия месец. Сега вече се учи да подскача, но не винаги му се получава. А бе вече или седнал или прав иска да стои, за легнал неще и да чуе.

# 353
През колко дена въвеждате нова храна ? Ние сега започваме захранването и от толкова много и различна информация се ушашках вече 😁 май ще го карам повече на усет

# 354
Аз може би съм по-предпазлива, но първите 2-3 храни ги въвеждах по 5 дни, следващите сега по 4 и после по 2-3 дни вече.

# 355
  • Плевен
Аз съм по усет. Първата седем дена на осмия добавих нова, след това на 3 4

# 356
Здравейте.
Не съм се включвала до сега

# 357
Здравейте.
Не съм се включвала до сега
Здравей  и добре  дошла 😊

# 358
Сега започваме да се захранваме и се чудех кои марки пюренца бихте препоръчали?
Чух различни мнения. Един педиатър ми препоръча на Gerber или да гледам да са био. Друг педиатър ми препоръча на Hipp. Като за начало си намерих домашни ( не третирани) картофи и моркови, но за след това ще търся качествена храна за мъника и бих се радвала да ме ориантирате. 🙂

# 359
Аз си правя пюретата сама. Каквото имам домашно, каквото не от магазина - изкисвам във вода и оцет.

Общи условия

Активация на акаунт