Януарски бебета 2018

• 87 283
  • 552
  •   1
Отговори
# 360
Приготвям всичко домашно, включително и кашата. Моята мома отказва да яде купешки пюрета. Взела съм няколко за разнообразие, но след като опита една лъжичка, повече не ще. Направила съм си заготовки във формички за лед и това много ме улеснява, че с тези малки количества дето яде само ще нацапам съдовете.

# 361
Аз също мислех така да правя, но ме посъветваха, ако нямам домашен източник да не рискувам, защото нитратите са в самия продукт. Нямало спасение. И за това ако мога да си намеря нещо домашно го правя, но за останалите ме посъветваха да са пюрета. За това и питам за мнение.

# 362
  • Плевен
Оф то като са купени пюрета и няма нитрати. Аз предпочитам да ги правя. Дори и да нямам домашно всичко. Толкова баби продават по улиците. Купете си от тях. Бъдете сигурни, че бабата не е слагала каквито и да е торове.

# 363
Всеки сам си решава.

Мен лично ми смущава дългият срок на годност на пюретата, а дори не се държат в хладилни витрини.

# 364
Мен дългият срок на годност не ме притеснява, защото са вакумирани...но да, всеки сам си решава. Аз за първото дете купувах само Хип и Гербер, просто са най-достъпни. В бебешката тема едно момиче беше намерило някаква статистика за съдържанието в различните марки пюрета, може да се погледне и това.

# 365
Именно във връзка със съдържанието на отделните марки ми препоръчаха тези на хип и на гербер. Просто исках да сондирм мнение с вас дами, защото може да има някои други по- добри.

# 366
Аз започнах с домашна храна- тиква, морков, картоф, пъщарнак, ядеше всичко без проблем. Останахме си на София за по- дълго и тя свърши храната за два дни. Реших че ще и купя същите неща, но на пюре. Купих от всички марки по едно. Първо отварям и пробвам аз, после давам и на нея. Започнах с овко-  марка на бебелан. Ужасни. Тиквата им имаше далечен вкус на такава, пъщарнака им беше едър. Хип отказа също, нямаха сходен вкус с домашна храна. Бейбилав ( или нещо подобно) голяма драма и там. Единствено една тиква на гербер изяде с наслада. Но и аз одобрих, наистина имаше най-близък вкус до това, което и готвя. Ганчев отново на камък. И второто нещо което хапна, но пак не и хареса толкова беше пюре на ДМ.

# 367
hriska91, благодаря за изчерпателнатс информация! Наистина имах нужда от подобно мнение ( съпоставка между домашно и купешко и то няколко марки). Аз също мисля да започна с домашни пюренца от картоф и морков. След това обаче мисля да мина на готови пюрета. Ще споделя опит след това.  🙂

# 368
Аз също ще си правя сама пюретата,от купешките само след време ще взимам тези по трудно намиращите се риби и пуешкото/патешко.Не виждам с какво купешките ще са по добри и био,колко време отнема сваряването и намачкването на един зеленчук?След 7-8 месец като бяха захранени с всичко почти,етървата правеше седмично меню на близначките и вареше и пюрираше в неделя за цялата седмица,като топли ги слагаше в буркани и за седмица издържаха без проблем в хладилника.При добра организация и малко помощ за гледането за няколко часа цялата ви седмица ще отнема яденето им колкото направата на ам.Вадиш доза,затопляш и воала.Аз мисля да пробвам 2-3 месеца след започването като опита повечето неща.

# 369
Аз давам домашни, но сега сме на балкан и купих на Babylove, това са пюретата на ДМ, други няма.
Иначе и аз процедирам със седмично меню заварени бурканчета.

# 370
А някой използва ли ГХИ за пюретата? Мисля да взема ,след като въведа повечко неща , че някои зеленчуци са си доста безвкусни.

# 371
Аз ползвам зехтин. По няколко капки.

Да попитам - откриха ни стафилококи в носен сегрет. Правихме курс аз АБ капки 10 дни, направих 10 дни почвка и пак пуснах секрет - отново стафилокок. Утре сутрин съм при педиатърката, но от последния ни разговор останах с впечатлението, че не се трогва от тая бактерия и може и да не изпише нищо. А трябва да почваме с ваксините, защото до момента имаме само хепатит Б. Някой на се е сблъсквал с тая гад? Пречат ли на ваксините? Записала съм час и при детски УНГ за второ мнение, но до тогава ако някой има опит да ми сподели....

# 372
И аз ще  карам  на  домашно приготвяне. Още преди да родя бях гледала купешки пюрета в ДМ и ми направи  впечатление че имат разни нишестето и т.н. То в АМ пък имаше палмова  мазнина ...абе гадости,  които,  аз не ям не искам да давам на  детето.  Щом готвя за нас , ще готвя и за нея.Ако няма био зеленчуци ще ги изкисвам и това е .Съгласна съм за седмичното меню😊и аз така бих процедирала

# 373
Аз ползвам зехтин. По няколко капки.

Да попитам - откриха ни стафилококи в носен сегрет. Правихме курс аз АБ капки 10 дни, направих 10 дни почвка и пак пуснах секрет - отново стафилокок. Утре сутрин съм при педиатърката, но от последния ни разговор останах с впечатлението, че не се трогва от тая бактерия и може и да не изпише нищо. А трябва да почваме с ваксините, защото до момента имаме само хепатит Б. Някой на се е сблъсквал с тая гад? Пречат ли на ваксините? Записала съм час и при детски УНГ за второ мнение, но до тогава ако някой има опит да ми сподели....

Здравей! Ние лекувахме стафилококи в носа на месец и половина с антибиотичен крем. Двамата с мъжа ми също се мазахме, защото беше възможно ние да сме преносителите. Имаше обилен секрет от носа. ЛЛ тогава обясни, че стафилококите нормално са бактерии, който си живеят по кожата в малки количества и че дори едно неправилно вземане на секрет за изследване може да изкриви резултата. Направихме ваксина след отрицателен резултат разбира се,  но и тя не беше трогната първоначално от бактериите. Има ли секрет в нослето? Ако не е възможно пробата да не е добра. 10 дни антибиотик би следвало да убие гадовете, който са в повече.

# 374
Ох, момичета вашите бебета как спят нощем ? От няколко дни се буди или към 2 или към 4 и после около 2 часа не може да заспи пак. Естествено давам й да яде, после задрямва обаче спи 10тина минути и пак се буди. Вчера е спала от 20ч до 07:40 с 2 часа будуване, дали й стига за нощен сън ?През деня спи около 2 часа на две дремки. На 5,5м е.

Общи условия

Активация на акаунт