Парфюмни размисли и страсти - 215

• 121 622
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Здравейте,
TRUSSARDI THE BLACK ROSE EDP зареден ли е в Б. Зон/Дъглас/Сефора или в в която и да е реална парфюмерия за тест?

Благодаря  Peace

Имаше го в Сефора в the Mall.

Днес пробвах набързо някои от навоизлезлите аромати :
новата рокля на Герлен - като старите.
Mon Guerlain florale -  първообразът, наблъскан с лилиум, натрапчив както в Cartier baiser vole.
Лежерната обувка на CH - позната банална сладост.
Aura mugler - бях с ниски очаквания от прочетените отзиви. Началото ме блъсна силно ментово-евкалиптово като загряващ мехлем за настинка. Като изсъхна лекарството изчезна и остана лек цветен аромат. Като книга със стъписващ увод и блудкава развръзка.

# 481
Здравейте, моля да ми препоръчате свеж, лек дамски аромат, който да е близък до някогашния гръцки парфюм Masumi. Благодаря!

# 482
  • София
Скрит текст:
Здравейте, моля да ми препоръчате свеж, лек дамски аромат, който да е близък до някогашния гръцки парфюм Masumi. Благодаря!

Някогашния Masumi изобщо не беше нито свеж, нито лек - а доста тежък аромат.

Скрит текст:
Здравейте,
TRUSSARDI THE BLACK ROSE EDP зареден ли е в Б. Зон/Дъглас/Сефора или в в която и да е реална парфюмерия за тест?

Благодаря  Peace
Имаше го в Сефора в the Mall.

Огромно благодаря  Hug Проверих, имат го и в Парадайс Сефора.

Последна редакция: ср, 21 фев 2018, 16:30 от bubanka

# 483
  • София
Да се изкажа и аз по актуалните въпроси:
Аурата ми прилича на Ейлиън полят с лекарство.
Новият Мон Герлен според мен има повече индивидуалност от стария.

В дълбоки размисли съм дали да не отнеса един изгоден тестер eau rhubarb hermes.

# 484

Спомням си, че беше силно какаов при отваряне, но от средата вече нищо не усещах, при Angel The Taste of Fragrance https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/The-Taste-of-Fragranc … -Angel-13603.html. Все пак остава единственият Ангел, който говореше език, който харесвам Simple Smile

Ето тук проблемът не е в теб изобщо, за мен най-хубавото какао, което трае 5 -10 мин. максимум и после си остава един "прост" Ангел, но аз и друг път съм се възмущавала от него. До вчера беше и единственият парфюм на Мюглер, който имах. Много харесах Аура, бях много предпазлива при тестването на два пъти, предвид  отзивите тук, но много, много ми харесва, може би заради ревена. Нищо гадно и лекарствено няма при мен, трайността е много голяма, мисля че му трябва малко по-топло време.
Също така да спомена и аз, а и някой друг беше писал, че съм очарована от Twili през зимата, "моята приятелка" туберозата се покрива много сериозно и главен герой е джинджифила, което много ме радва. Бутилката ми застрашително взе да намалява и май ще се купува по-голяма.
А, и новият Мон Герлен ми харесва повече от стария, но за сега съм пас, чакам Coco Mademoiselle Intense.

# 485
  • София
aniela5, мисля, че бъркаш парфюма.
Масуми не е гръцки парфюм и далеч не е лек. Парфюмът е дървесен, пудрен и тежък. Много наситен парфюм беше. Химичен. Според фрагрантика е близък като аромат до Агент Провокатора.
Имаше го във версия на вода, която според фрагрантика е лека и флорална. За нея нямам спомен как мирише, а и не откривам някъде информация на кой съвременен аромат е сходна.

Да спомена и аз новата обувка. Минах днес и ми дадоха блотер. Нищо особено. Скучно и съвсем обикновено.
Новият Мон Герлен ми допада, но не чак до там, че да го купя.

# 486
  • София
aniela5, мисля, че бъркаш парфюма.
Масуми не е гръцки парфюм и далеч не е лек. Парфюмът е дървесен, пудрен и тежък. Много наситен парфюм беше. Химичен. Според фрагрантика е близък като аромат до Агент Провокатора.
Имаше го във версия на вода, която според фрагрантика е лека и флорална. За нея нямам спомен как мирише, а и не откривам някъде информация на кой съвременен аромат е сходна.

Да спомена и аз новата обувка. Минах днес и ми дадоха блотер. Нищо особено. Скучно и съвсем обикновено.
Новият Мон Герлен ми допада, но не чак до там, че да го купя.
Моето написано мнение / малко по-нагоре/ за Masumi  е това: Някогашния Masumi изобщо не беше нито свеж, нито лек - а доста тежък аромат.
 И да, знам, че не е гръцки - ползвала съм го доста сериозно, просто няма как да го забравя и до днес  Simple Smile
Деси_слава е тази която пита за "... свеж, лек дамски аромат, който да е близък до някогашния гръцки парфюм Masumi"

# 487
Дами, имате ли идея дали и как мога да направя отливка от новия модел бутилки L'Art et la Matière Guerlain? Парфюмът от бутилката се разпръсква на фина мъгла, след като пръсна с помпичката, не знам има ли начин въобще да отлея...

# 488
  • София
Аниела, извинявай! Отговорих на момичето преди теб, но погрешка съм копирала твоя ник.

# 489
  • София
Дами, имате ли идея дали и как мога да направя отливка от новия модел бутилки L'Art et la Matière Guerlain? Парфюмът от бутилката се разпръсква на фина мъгла, след като пръсна с помпичката, не знам има ли начин въобще да отлея...
Ако имаш някаква стъклена фунийка или купичка с чучурче - аз имам такива от свеки, която е работила в лаборатория.

# 490
Загубила съм ищах за парфюми напоследък, единственото, което ме интересува са Метеоритите на Герлен. Гледам из ибей се подмятват някакви бутилки Metorites Home, чуваше се приказка да пускат парфюма на  01 Март, но не виждам никъде информация. Ако някой е видял или прочел нещо- моля да сподели.

# 491
  • Пловдив
Днес пробвах новия Mon Guerlain. Почти идентичен с първообраза. Хареса ми, но имам първия и този ще го пропусна. Стори ми се обаче по-траен и присъствен.

# 492
  • Варна/Лондон
В последно време се улавям, че се вълнувам от нишови и не така масови парфюми, но пък като такива не е лесно и да се пробват. Бих се радвала ако някой сподели впечатления от парфюмите на Ramon Molvizar, Etat Libre d`Orange и Giulietta Capuleti .Особено за  Capuleti , безкрайно ми е любопитно какво може да се очаква за тази цена.

Последна редакция: ср, 21 фев 2018, 20:13 от Джеронимо

# 493
Ако имаш някаква стъклена фунийка или купичка с чучурче - аз имам такива от свеки, която е работила в лаборатория.
И аз от свекърва ми имам такива имплементи (тя е биолог и и тя от лабораторията ги взима), много са полезни при повечето парфюми, обаче с този вид дифузер не виждам как да стане, без да изхабя половината... Мислех си дали не се отварят по някакъв начин дифузерите, или да мога със спринцовка да изтегля някак?

# 494
Привет,
Ето ме и мен обилно полята с Мицуко  newsm48  newsm47.
Ами…. не знам повредата в моят нос ли е, но аз не го усещам този парфюм. В моето бутилче няма нито стари, зъбати баби, нито каквито и да е старци! Толкова е нежен и тих, че когато го нанеса на врата ми коства усилие да го доловя. Някаква лека масленост, съвсем тихо мъхесто усещане…нещо като – нещо! В мен ли е проблема!? Вече преполових бутилчето от 5 мл. и не го разбирам още.  Оставих го да почине малко и възнамерявам  буквално да изсипя останалото количество, пък да видим. Някъде по парфюмериите го засичах все още и ще пробвам и с напръскване, моят е мъниче без помпичка.
Ще ми е интересно някой, който го има и харесва да сподели как е при него.

Моята еуфория с ново придобитите баби приключи безславно. Имам ултиматум  да „разкарам незабавно” Опиума от вкъщи – или аз, или той!  newsm45
Диорисимото още го мисля, но нещо с белите цветя не можем да се разберем.  Weary
Оказа се също, че всички парфюми които ме радваха до скоро са ми е омръзнали и ме дразнят.  newsm78

Тези дни съм изцяло парфюмно моногамна, не мога да спра да се наслаждавам на Шанел №5 Льо, толкова да ми харесва! Сутрин ръката сама ми посяга към бутилката.  Two Hearts

Пробвах и аз къде-що намерих от новите аромати. На първо четене ми хареса Мон Герлен Фрлорал, но съм го тествала само на блотер. От останалите ми хареса единствено бутилката на новото Кавали, но само бутилката.  Всички други с нищо не ме впечатлиха, таз годишното модерно розово в бутилките, ама никак не ми харесва, хич не е моят цвят, чек не ми се посяга да го подуша като видя ярко розова течност. Така съм и с бутилките. Обувката на Ерера не ща даже да я видя, камоли да я тествам, ако ще вътре да има най-хубавия парфюм на света това достижение на кича не бих занесла в къщи за нищо на света!

И пак не пропуснах рафта на Шанел, влюбих с Коко Ноар и №19. Ще ставам аз шанелско момиче и това си е! Ще ме видите една хубава сутрин осъмнала с №5.  newsm48

Последна редакция: чт, 22 фев 2018, 10:20 от Sysly

Общи условия

Активация на акаунт