СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 10

• 131 677
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Доста бързо минахме при заявяването на карта. Тази седмица казаха, че ще е готова. Пак с 1 родител се получава. Интересно, тази година по думите на детето, доста повече ученици ще вземат стипендии и май по повече пари ще им дадат. Ако заслугата е на д-р Тонев, евала!

# 676
  • Sofiq
Редактирано: Здравейте, направи ми приятно впечатление доброто представяне децата от СМГ.
Надявам се това да не засегне никого:)

Последна редакция: вт, 08 яну 2019, 18:43 от elica1051

# 677
Здравейте, направи ми приятно впечатление доброто представяне на сегашния 5 клас от СМГ на различни състезания и олимпиади.Така например, докато миналата година е имало класирани 4 деца за областен кръг на Олимпиадата по БЕЛ, тази година са 13. Миналата година е имало 43 класирани за олимпиадата по математика, тази година са 94.
Сигурна съм, че и на другите състезания децата ще покажат високи знания. Браво на тях и на учителите им!

Искаш да кажеш, че децата от нашия набор са по-лоши от вашия набор?!? 'Айде на да не се сравняваме! Дали пък няма значение вида на задачите?!?
Скрит текст:
Къде видя колко са били класираните по бел миналата година? Нямаше изнесени резултати. Информация ЕЖК?

# 678
Подтекстът на поста на Елица беше друг, ама ти веднага я скастри.😂

# 679
  • София
Какъв? Че и аз не го схванах.

# 680
  • София

Ми тогава да се помисли и за 9 клас по БЕЛ. Simple Smile

# 681
  • Sofiq
Информацията е публична-на сайта на МОН/РИО, има списъци на броят на децата явили се на областния кръг на олимпиадите. Точно тях преброих, не сложих линкове тук, защото списъците са с имена и защото всеки може да си ги провери сам, ако го вълнува. Не очаквах че това е чак такъв проблем за някого колко деца са се явили???
Никъде в поста ми няма коментар някой да е лош. По-скоро отбелязвам хубавата тенденция, че все повече деца се изявяват. Напоследък  чета доста отзиви как СМГ "запада", ето нещо , което да е в противовес.

Последна редакция: вт, 08 яну 2019, 15:15 от elica1051

# 682
Колко деца са се явили не винаги отговаря на колко деца са се класирали. Това за твое инфо. Съпоставянето на ябълки и круши е безумно (все едно да броим колко по 21 точки имаше на областен кръг в 4ти клас на вашия и нашия набор, така разбираш ли абсурдността на сравнението ти?). Добре, че дойде вашия набор в смг, та го спаси от западането, което нашият набор наложи. Точно така прозвуча. Грозно. Поне за мен. Отделно перченето винаги ме е дразнело, но това си е мой проблем. Бъдете по-по-най, без да обиждате други деца!

# 683
  • Sofiq
"Сигурна съм, че и на другите състезания децата ще покажат високи знания. Браво на тях и на учителите им!"- този коментар включва всички деца.
В него очевидно разделение няма и посочените цифри в две поредни години показват само трайни успехи, а дали са повече или по-малко и какво би значело това е само във фантазията на четящия.

# 684
Конкретно 5ти клас на общински кръг на ол. по БЕЛ пише "трансформиращ преразказ на неизучаван художествен текст (от името на неутрален разказвач или от името на герой)".
"Проверяването и оценяването на писмените работи за общинския кръг се организират от директора на съответното училище ..."
=> Класирането за областен кръг на олимпиада по БЕЛ е изцяло субективно. 

# 685
Скрит текст:
"Сигурна съм, че и на другите състезания децата ще покажат високи знания. Браво на тях и на учителите им!"- този коментар включва всички деца.
В него очевидно разделение няма и посочените цифри в две поредни години показват само трайни успехи, а дали са повече или по-малко и какво би значело това е само във фантазията на четящия.
Може ли да те помоля да се спреш? Започваш си изложението колко приятно си впечатлена от 5-ти клас. Като доказателство ги сравняваш със сегашния шести, показвайки колко по-добре са се справили новите петокласници и накрая заключаваш, че и на други състезания ще имат успехи. Кои ще имат успехи? Очевидно сегашния пети. Дано. Пожелавам им го! След което извърташ, че коментарът ти е бил с цел да изразиш сигурност, че всички ученици на смг ще покажат високи знания и видиш ли аз какво разбирам, когато те чета е в моята фантазия. Т.е. защитата ти е обида към мен, състояща се в развинтената ми фантазия или мое четене с неразбиране. Уникална си, честно! Написах ти го и във фб, пиша ти го пак: аз приключих комуникацията си с теб, ще се радвам да е взаимно!

# 686
  • София
Ми тогава да се помисли и за 9 клас по БЕЛ. Simple Smile
Какво да го мислим толкова - няма явил се, некласиран на втори кръг по БЕЛ.  Mr. Green

# 687
Гледайте История бг по Канал1. Не че не е ясен резултата 😉

# 688
  • София
За какво иде реч?

# 689
  • София
За какво иде реч?

Снощи имаше състезание по История (в юбилейно предаване на История бг) между отборите на СМГ и НПМГ. Мисля че бяха 12-класници в отбора. В публиката бяха г-жа Кънчева, Ушагелов, но като представител на НПМГ Wink и т.н.
Поздравявам БНТ за доброто хрумване за състезание на историческа тематика с отбори от ученици от 2 от най-елитните гимназии в София. Имаше и съспенс, и научаване на нови факти за бг историята, и удовлетворение от крайния резултат Wink Доцентите от журито непрекъснато се питаха дали наистина участниците са от математически гимназии  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт